• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep

Från utvisningsbåset till matchhjälte

9 mars 2018 22:09

Den Hockeyallsvenska finalen inleddes precis lika jämnt och spännande som man kunde hoppas. Trots en supermatch av Jonathan Dahlén blev det förlängning och väl där avgjorde Michael Parks.


Hett som sig bör

Inför en entusiastisk publik inleds den Hockeyallsvenska finalen. Timrå får tidigt en utvisning för att de har sex spelare på isen. Erik Karlsson sitter av utvisningen men Timrå gör det bra i boxplay defensivt men lyckas också skapa några chanser framåt. Hemmalaget hinner bli fulltaligt men det är ändå Leksand som öppnar målskyttet i både matchen och matchserien. Därefter hettar matchen till rejält. Det kulminerar i en stökig situation som leder fram till en personlig utvisning på Anton Wedin och en tvåminutersutvisning för Leksand. Väl i powerplay gör Timrå precis vad de ska och Jonathan Dahléns stökande framför mål öppnar upp för Filip Hållander som sätter kvitteringen till 1–1. Det fortsätter vara hett ute på isen och båda lagen får i slutskedet av perioden varsin 2+2-utvisning, för hemmalaget är det Emil Berglund som får ta plats i utvisningsbåset. Timrå ska också komma att få ytterligare ett powerplay i perioden. Trots att laget fortsätter spela bra med en man mer uteblir målen den här gången och perioden slutar 1–1.

Dahlén tar Timrå tillbaka

Om det var full gas i den första är lagen aningen mer avvaktande i inledningen av den andra, för att vara en finalserie det vill säga. Men det ska inte dröja länge innan matchen är tillbaka i de gamla gängorna igen. Med inte mycket mer än en halvminuts marginal får Leksand två utvisningar för att de har för många spelare på isen och Timrå får en chans i fem mot tre. Trots flera fina chanser, främst för Michael Parks, får Timrå inte in pucken. Istället är det Leksand som får jubla först i den andra perioden. Gästerna får med sig ett straffslag och Johan Porsberger gör inga misstag när han skjuter in pucken bakom Henrik Haukeland. Återigen ska Timrå komma att svara upp snabbt, nu redan i sekvensen efter Leksands mål. Och den som gör det är ingen mindre än Jonathan Dahlén. Timrå fortsätter att få lägen i numerärt överläge i den tredje perioden och när Henrik Haukeland blir pååkt är det dags igen men inte heller den här gången får Timrå in pucken. Med fem sekunder kvar får lagen varsin utvisning, för Timrå gäller det Didrik Strömberg. Perioden är slut och ställningen är 2–2.

Kinnvall skuttar fram

Perioden inleds i spel fyra mot fyra men inget av lagen satsar på att nyttja utrymmet på isen. Timrå får istället vänta lite men en jublande glad Johannes Kinnvall ger Timrå ledningen för första gången i matchen. Skottet sitter precis där det ska och ställningen är 3–2. Timrå, uppenbart stärkta av sitt ledningsmål, fortsätter spela bra och låter inte pucken lämna offensiv zon. Leksand repar sig sedan något och med fem minuter kvar av den tredje perioden kommer också kvitteringen. Med många spelare framför mål smiter skottet in bakom Haukeland och vi har återigen en helt jämn match. Leksand ska dock komma att få ännu en god chans att göra ytterligare ett mål. Med 2.04 kvar av perioden utvisas Timrås Jesper Dahlroth och Leksand får powerplay. Ett frenetiskt kämpande Timrå klamrar sig fast i matchen och tar den till förlängning.

Från utvisningsbåset till matchhjälte

Timrå inleder förlängningen med bra tryck i offensiv zon och flera goda chanser att avgöra. Leksand svarar upp med samma medicin men det råkar också vara två starka målvakten på isen. Leksand får en strålande chans när de kommer två mot en i offensiv zon men Henrik Haukeland gör en kort och gott otrolig räddning. Michel Parks får kort därpå en utvisning mot sig men Leksand får inte så mycket tid i powerplay. En kontringsattack av Timrå renderar i en utvisning även för gästerna. Det blir spel i fyra mot fyra som följs av ett kort powerplay för Timrå. Och direkt från utvisningsbåset kommer matchhjälten själv. Michael Parks dundrar in 4–3 och Timrå tar en oerhört viktig seger i första matchen mot Leksand.

Statistik:

Mål: 4–3
Skott: 31–31
Utvisningsminuter: 22–18
Tekningar: 42–33

Målskyttar:

0–1, Jon Knuts (Forsberg, Johansson)
1–1, Filip Hållander (Dahlén, Johnsson)
1–2, Johan Porsberger (Straffslag)
2–2, Jonathan Dahlén (Dahlroth)
3–2, Johannes Kinnvall (Dahlén, Karlsson)
3–3, Austin Madaisky
4–3, Michael Parks (Karlsson, Dahlén)

Se tifot från klacken innan matchen!

\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_

NÄSTA MATCH

Söndag 11 mars
Tegera Arena kl 15:00
Se matchen på Cmore