Timrå IK utan poäng i Karlstad
Publicerad: 2021-10-23
Matchrapport
Timrå IK som började matchens målgörande får åka hem från Karlstad med en förlust.

Timrå IK driver fram matchens första mål

Det går fort i hockey, och det tar bara 15 sekunder innan Timrå hinner få ett läge, sedan en utvisning och Färjestad ett läge. En väldigt händelserik start som blir lite extra tung för Timrå med ett numerärt underläge direkt.

Jacob Johansson som idag vaktar kassen, kan rädda pucken vid ett skott i Färjestads powerplay. Timrå gör ett bra boxplay och hamnar inte allt för mycket på hälarna tills laget är fulltaliga igen.

Timrå är även denna match ett starkt och aggressivt, som likt senaste matchen hemma mot Linköping HC. Men det är Färjestad som har snäppet vassare anfall och lägen, men inte mycket vassare än Timrå.

Efter tio spelade minuter har Timrå ett bra spel offensivt och kan skapa några fina chanser, men utan utdelning.

Kort därefter blir det misskommunikation mellan Timrås backar och Jacob Johansson som tappar pucken bakom egen kasse, för att precis hinna tillbaka mellan stolparna innan Färjestad kan utnyttja misstaget.

Med åtta minuter kvar av första perioden skapar Timrå ett riktigt bra anfall där Ty Rattie driver upp pucken och vänder om i offensiv zon och lägger pucken till Joey Laleggia som skjuter men missar.

{!A}

Kort därefter får Sebastian Hartmann pucken efter en studs mot sargen bakom Färjestadmålet av ett skott från Robin Hanzl, och kan sätta pucken i nätet som nästan är vidöppet innan Färjestadskeepern Dominik Furch hinner över till rätt sida målet, 0–1 till Timrå IK.

Med knappa sju minuter kvar stressas Färjestad och drar på sig en utvisning när Albin Lundin är stark och gör ett bra jobb mot kortsargen i offensiv zon. Timrå får inte riktigt till det i powerplay där Färjestad gör ett bra boxplay och två minuter går väldigt fort.

Timrås första lina med Hartmann, Hanzl och Rattie driver framåt och skapar flest chanser i matchen och ser även vassast ut. Kedjan har resulterat till ett mål i matchen än så länge.

Timrå IK vinner perioden målmässigt med 0–1, och vinner också skotten med 5–8.

Misstag med hårda bestraffningar

Efter bara 20 sekunder bjuds Färjestad på en målchans, en målchans som hemmalaget inte tar vara på tillräckligt. Efter två och en halv minut täcker Liljegren ett skott med klubban som går av. Kort därefter kan Färjestad lägga ett skott mot Jacob Johansson som glider sakta mellan benen, något som Johansson upptäcker för sent och Färjestad kan peta in pucken över linjen, 1–1.

Innan målet görs får Jacob Johansson en klubba i bakhuvudet utan någon avblåsning eller utvisning för Färjestad BK. En situation som blir omtalad.

Med 15:53 kvar på klockan utvisas Robin Hanzl för boarding i en närkampssituation i offensiv zon. Timrå väntar sitt andra numerära underläge i matchen. Timrå gör ett ännu ett bra boxplay där Färjestad kan skapa lägen men utan att komma tillräckligt nära för att kunna näta pucken bakom Johansson. Per Svensson utnämner sig även i denna match.

Med 11:01 kvar av den andra perioden tar hemmalaget ledningen efter slarv i defensiven, som denna gång utnyttjas väl av FBK, 2–1. Timrå spelar för övrigt en bra hockey både framåt och bakåt, men straffas hårt när misstagen väl kommer. Det märks även av då irritationen ökar i Timrå och matchen får för en stund ett väldigt fysiskt spel.

Färjestad utökar sin ledning till 3–1 efter ett klapp-klapp spel och får Johansson ur position. 3–1 till hemmalaget med 7:26 kvar av den andra perioden.

Klockan tickar på och tiden rinner ut utan att något specifikt sker i de sista minutrar av perioden.

Färjestad vinner perioden med 3–0 (3–1), och vinner skotten med 7–5 (12–13).

Marginalerna på fel sida

Periode tre öppnar med intensiv hockey och båda lagen får skott på mål och driver fram bra offensiv. Mycket underhållande hockey än så länge i perioden.

Efter fem minuter och elva sekunder drar Färjestad på sig en utvisning. Ett numerärt överläge som Timrå briljerar i med ett bra passningspel och rörelse i zonen. Man får flera bra lägen utan att pucken fångas i nätet. Färjestad blir fulltaliga utan att Timrå hinner göra mål i powerplay.

Med tio minuter kvar av perioden träffar Timrå pucken i ribban efter ett effektivt anfall med flera skott mot mål. Men Timrå har inte turen med sig där pucken kommer på fel sida av marginalerna. Viljan är stark i Timrå och laget spelar bra hockey, men får inte utdelning på sina möjligheter.

Fredrik Andersson tar timeout med fyra minuter kvar av den tredje perioden. Jacob Johansson kliver av isen och Timrå spelar med sex utespelare i ett försök att reducera, alternativt kvittera matchen.

Timrå får skott på mål av Hartmann och Laleggia, men Färjestads målvakt håller tätt.

Färjestad får loss pucken och driver ner pucken i offensiv zon och Joakim Nygård står placerad framför Timrås tomma kasse och får ett pass och kan lägga in pucken, 4–1 till hemmalaget.

Färjestad BK vinner matchen med 4–1 efter tre spelade perioder. Timrå IK som växer för varje omgång har många bra stunder i matchen, men över 60 minuter är hemmalaget något bättre.

Färjestad vinner perioden med 1–0 (4–1), och Timrå vinner skotten med 5–7 (17–20).

Nästa hemmamatch

På torsdag är det hemmamatch när tar vi emot Örebro Hockey hemma i NHC Arena. Som vanligt säkrar du din plats på tik.ebiljett.nu