Tungjobbad seger borta mot Vita Hästen
Publicerad: 2021-02-19
Matchrapport
Efter fyra dagars vila så hade Timrå tagit sig ned till Östergötland och Himmelstalundshallen för att ta sig an Vita Hästen, i ett försök att komma tillbaka till vinnarspåret. Det såg tufft ut ett tag, då Vita Hästen var det lag som inledde klart starkast och hade det spelmässiga kommandot under matchens första halva. Detta till trots så tog Timrå ledningen, och höll i den. Mycket tack vare Jacob Johansson i målet som var omutbar i kväll och stod verkligen på huvudet under 60 minuter. När slutvisslan väl ljöd så stod det 0-3 på tavlan, och Timrå packade med sig tre poäng hem till Medelpad och kliver med det upp över hundra inspelade poäng under säsongen.

{!A}

Tuff inledning

Det är hemmalaget som inleder matchen bäst med sin hårda forecheck och sitt rappa och raka spel i omställningarna. När halva perioden passerat har vi 0-0 på tavlan men 9-5 i skott, fördel Vita Hästen.

Den andra halvan ser i mångt och mycket ut som den första, med skillnaden att hemmalaget inte producerar lika många skott som de gjorde tidigare. Men spelmässigt är det klar fördel Vita Hästen.

Timrå får kämpa för att lyckas etablera någonting offensivt, och med några minuter kvar av perioden har man inte mer än ett par konkreta anfall. Detta till trots så är det Timrå som tar ledningen i matchen! Med 16:56 på klockan så klipper Alexander Lindelöf till med ett högt direktskott från sin position strax innanför offensiv blå.

Timrå får gå till pausvila med ledning, men visst finns det en del att slipa på till den andra perioden.

Giganten Johansson

Den andra perioden inleds på många sätt som den första, med ett hemmalag som är spelförande och ett bortalag som sliter ont för att få till stånd en egen offensiv press.

Jacob Johansson har, precis som i den första perioden, en hel del att göra och får många frågor att svara på, och han är fullständigt briljant när han gör det. Johansson står på huvudet inte bara en gång under matchens första halva.

Allt eftersom perioden lider så jobbar sig Timrå in i matchen och jämnar ut spelet, och blir inte alls lika nedtryckta i den egna zonen som man blivit tidigare.

Noterbart är att matchens första utvisning kommer först med tre och en halv minut kvar av den andra perioden, då Vita Hästens Alex Brännstram åker ut i två minuter för en hooking.

Timrå sätter upp ett fint powerplay och hittar fram till en del lägen, men hemmalaget står pall för Timråtrycket och vi har fortsatt 0-1 i matchen, vilket också står sig perioden ut.

Jämnare slutperiod

Akt nummer tre ter sig vara en förlängning av den andra periodens senare del, där spelet visar sig vara betydligt mer utjämnat än tidigare under matchen. Vita Hästen och Timrå följs åt i skottstatistiken och puckinnehavet fördelas jämnt mellan de två lagen.

Det är fortsatt en snäll tillställning där utvisningsbåsen gapar tomma och matchen rullar på i fem-mot-fem-spel. Därtill så är de båda målvakterna oerhört starka och gör livet tufft för de målsökande spelarna på isen, vilket starkt bidrar till det låga målsnittet. Men det är inte slut på pling i matchen.

Det ser Jonathan Dahlén till, som utökar Timrås ledning när han prickskjuter in pucken bakom Christian Engstrand i hemmakassen.

Med drygt fem minuter kvar av matchen så blir Jaokb Ragnarsson utvisad i två minuter för en tripping, och nu ser hemmalaget sin chans att ta sig in i matchen målmässigt och tar därmed ut målvakten för att spela sex mot fyra. Den svagheten är inte Per Svensson sen att utnyttja, och blott 20 sekunder efter utvisningen så har vi 0-3, efter att Svensson skickat pucken från egen zon hela vägen ned bakom mållinjen i Vita Hästen-målet.

Uppförsbacken ska också bli något brantare för hemmalaget, då de med mindre än tre minuter kvar av matchen får en utvisning på Anton Danielsson, som får två minuter för en highsticking, och får alltså spela nästan hela resterande del av matchen med en man mindre på isen.

Detta gör också att Vita Hästen aldrig får till stånd en ordentlig slutforcering och nollan är, välförtjänt för Jacob Johansson, intakt. Slutresultat 0-3 och tre poäng in på kontot.