Timrå vänder på den dåliga trenden och vinner igen
Publicerad: 2018-10-27
Efter match
Det var två lag på isen som var stort behov av poäng. Båda lagen har haft dåliga trender och halkat längre och längre ner i tabellen. Men det var ett lag som var bättre än det andra. Timrå besegrar HV71 med 2-1 efter mål av Vilmos Galló och Jacob Olofsson.

Galló nätar

Tidigt i perioden får vi se matchens första utvisning efter att David Printz lobbat ut pucken på läktaren. Trots hårt tryck från HV71 klarar sig Timrå undan och dödar utvisingen. Därefter blir det lite blandade sekvenser där HV71 fortsätter att sätta en hård press stundtals men även släpper in Timrå som är ytterst nära att göra matchens första mål.

Perioden fortgår utan att något utav lagen tar tag i taktpinnen fram till att det gått 14 minuter av perioden. Då får Vilmos Galló tag på pucken och lirkar in den bakom Jonas Gunnarsson i HV-målet! Timrå gör matchens första mål. Därefter fortsätter Timrå skapa ett gäng lägen men det får ett abrupt avslut där vi än en gång får åka till utvisningsbåset på grund av att man lobbar ut pucken i läktaren.

Det visar sig dock inte vara någon större fara. Timrå fortsätter att skapa lägen trots att man spelar boxplay. Man får även ett tillfälle när man är nästan fri med HV-målvakten. Det blir dock inga mål och spelar därefter av utvisningen utan problem. Timrå fortsätter att vara det bättre laget fram tills periodklockan

Starkt försvar håller nere siffrorna

Den andra perioden drar igång i en rafflande fart. Sebastian Ohlsson blir sopren med Jonas Gunnarsson i HV-målet och avlossar ett hårt skott mot krysset men målvakten hinner upp på och kan styra upp pucken i pucknätet bakom målet.

Perioden fortsätter i samma fart där det är både nervöst och intensivt. Båda lagen skapar enorma möjligheter att göra mål men försvaren och målvakterna gör ett par svettiga räddningar. Med 13 minuter kvar av perioden får Timrå äntligen spela sitt första powerplay. Det blev dock ingen större hit av utvisningen och HV71 dödar enkelt utvisningen utan att Timrå fått ordning på någon något spel i powerplay. Istället får man chansen bara sekunder senare när Emil Berglund fångar upp pucken i mittzon och kommer helt ren med HV-målvakten men ingen lycka där.

Lagom till powerbreakhornet i mitten av perioden får vi återigen spela boxplay och likt dom tidigare utvisningarna fortsätter vi att vara effektiva och dödar även denna utvisning effektivt. Spelet fortsätter utan några större märkvärdigheter. Med fem minuter är det dags för powerplay igen. Gamla Timråspelaren Didrik Strömberg åker ut för charging på Ludvig Rensfeldt som blir liggandes och inte spelar mer under matchen. Men likt samtliga powerplay för både HV och Timrå blir det inga riktigt chanser i dom nästkommande två minuterna.

Efter det spelas perioden mer eller mindre av och vi har en fortsatt Timråledning till periodvilan.

Olofsson blir målskytt för andra matchen i rad

Timrå kommer ut i perioden tidigt som det bättre laget. Man har mer fart och energi vilket innebär att man tidigt lägger press på HV-backarna. Efter lite drygt fyra minuter får vi även utdelning när Jacob Olofsson lägger pucken mellan benen på Jonas Gunnarsson i HV-målet och utökar till 2-0!

Efter målet blir vi lite bekväma och slarvar med pucken. HV71 sätter därefter press på Timrå under en period och under den perioden drar Timrå även på sig tredje periodens första utvisning. Men Timrå gör det fortsatt bra i boxplay och stänger ute HV71 utan större problem.

Perioden går vidare med blandade instatser men överlag är Timrå det bättre laget. HV71 blir mer och mer desperata mot slutet och med två och en halv minut kvar av matchen plockar även HV71 ut målvakten för att spela sex mot fem. Med en minut kvar av matchen tar dom timeout. Det resulterar även i att HV71 reducerar med 30 sekunder kvar av matchen.

Närmare än så kommer inte HV71 och Timrå IK vinner med 2-1 – Vi är fortsatt obesegrade på hemmaplan!

{!E}

Nästa hemmamatch

Nu laddar vi om till nästa match som spelas hemma i NHK Arena tisdag 30e oktober klockan 19:00. Vi är fortsatt obesegrade på hemmaplan och det vill vi fortsätta att vara! Ta med era vänner - stödet från publiken är ovärderligt. Köp din biljett på tik.ebiljett.nu.