Krigarseger mot Tingsryd

13 februari 2017 21:31

3 assist i förra matchen mot Oskarshamn följdes upp av två mål av Jonathan Dahlén i matchen mot Tingsryd vilket var en starkt bidragande orsak till att Timrå kunde åka hem med samtliga tre poäng efter matchen på måndagskvällen.

Förutom Dahléns båda mål så måste man även poängtera offerviljan hos uteförsvaret och Johan Mattssons målvaktsspel när Tingsryd tryckte på rejält för en kvittering i den tredje perioden men kammade noll.


Stolpträffarnas period

Tingsryd startarde matchen bäst av de båda lagen och tvingade fram en trippingutvisning på Johan Johnsson efter 2,31.
Hemmalagets powerplay imponerade inte men trots det kunde man ta ledningen med 1-0 efter 4,19 då Nicolai Meyer kom ett två mot ett läge med Christopher Bengtsson. Bengtsson sköt ett rappt handledsskott mitt i skäret och Johan Mattsson kunde se pucken gå stolpe in.
Timrå hängde dock inte med huvudena utan en bra uppåkning av Elias Pettersson minuten senare avslutades med en passning till Sebastian Lauritzen vars skott träffande Niklas Rubins högra stolpe.
Nästa träff i ramen var hemmalagets då ett skott till höger om Johan Mattsson träffade timråmålvaktens vänstra stolpe, gick i ryggen på Mattsson som därefter kunde lägga handsken på pucken.
En något petig utvisning för sex man på banan för Timrå efter knappt halva perioden renderade i ännu ett powerplay för Tingsryd men man lyckades inte alls med att sätta press på Timrå som kunde försvara sig ganska enkelt.
Timrå lyfte upp sitt spel under de 6-7 sista minuterna av perioden men hemmalaget spelade ett disciplinerat försvarsspel i egen zon och gjorde det svårt för Timrå att komma till några farliga målchanser framför Niklas Rubin.
Sammanfattningsvis en period där hemmalaget i kraft av två timråutvisningar var det mera spelförande laget vilket gav dem en ledning inför den andra perioden med 1-0.
Skottstatistiken 11-4.

Total scenförändring i andra

Betydligt bättre start av Timrå i början av mittperioden gjorde att Timrå hade skapat flera kvitteringschanser under de två första minuterna.
1.58 stod klockan på när Jonathan Dahlén ordnade en utvisning för Tingsryd och det blev powerplay för Timrå.
Efter en trevande start på powerplayet blev det bättre mot slutet men inte tillräckligt bra för att spräcka målnollan bakom Rubin.
Kvitteringen kom dock några minuter senare då firma Pettersson-Lauritzen-Dahlén var på isen och skapade ett tryck i anfallszonen.
Elias Pettersson hade pucken bakom tingsrydsmålet och hittade Dahlén mitt framför detsamma som inte gjorde något misstag utan satte 1-1 mellan benen på Rubin.
Timrå fortsatte att trycka på efter kvitteringen och Johan Johnsson hade två bra möjligheter att ge Timrå ledningen men då var tingrydskeepern med på noterna.
Halvvägs in i perioden skapade Timrå på nytt ett hårt tryck i anfallszonen då hemmalaget hade långt till båset och fick därmed svårt att hinna byta.
Målchanserna avlöste varandra och bara ett strålande målvaktsspel av hemmamålvakten Rubin höll Tingsryd kvar vid det oavgjorda resultatet.
17.04 gick det inte att håll tätt längre för hemmalaget och det var på nytt Jonathan Dahlén som hittade rätt bakom Rubin.
Pucken var hos Elias Pettersson på högerkanten som åkte in i anfallszonen och droppade tillbaka pucken till Dahlén som såg en lucka under armen på Rubin och det var 1-2 på matchklockan.
En hemmautvisning efer 17.38 gav flera timråchanser till 1-3 men på nytt var det hemmamålvakten som såg till att hålla sitt lag kvar i matchen, vilket också skottstatistiken 19-6 till Timrå var ett bevis på.

Dramatik på slutet

Den tredje periodens inledning bjöd på lite böljande spel där båda lagen skapade målchanser men där de båda målvakterna var på bästa humör och höll tätt.
3.39 in i perioden utvisades Didrik Strömberg för en fasthållning och Tingsryd fick ett numerärt överläge, men inte heller den här gången fick man till något powerplay värt namnet.
När Timrå åter var fulltaliga kom Tingsryd i en spelvändning på vänsterkanten där Robin Olsson var sist på pucken med Johan Mattsson hängde med i förflyttningen och räddade.
11.39 stod matchklockan på när Tingsryds Enberg utvisades och Timrå fick spela fem mot fyra och trots bra spel från Timrå lyckades hemmalaget freda sin kasse och kunde återuppta kvitteringsjakten.
Tvåmålsskytten Dahlén utvisades för en fasthållning efter 15.19 och Tingsryd fick därmed ett gyllene läge att utjämna i målprotokollet men uppoffrande spel av uteförsvaret och bra målvaktsspel såg till att timråledningen var intakt.
1.25 före periodslutet lämnade Niklas Rubin sin kasse för att ge plats åt en extra utspelare och kort därefter tog även Tingsryd timeout för att dra upp riktlinjerna inför slutminuten.
Pucken dansade på mållinjen några gånger men Timrå lyckades med minsta möjliga marginal vinna matchen och ta med tre poäng hem till Medelpad.
Skotten i tredje perioden var i klar övervikt för Tingsryd, 18-5.

Nästa match

Äntligen dags för hemmamatch igen när AIK gästar NHK Arena på fredag kväll. Biljetter köper du enklast och billigast i förköp antingen på tik.ebiljett.nu eller i Informationsdisken på Birsta City. Biljettkassan på NHK Arena öppnar kl. 17.00. Välkomna !