Timrå vänder och vinner nere i Oskarshamn

5 januari 2018 21:19

Efter en tung start där Oskarshamn gör både 1-0 och 2-0 lyckas Timrå vända till 3-4 vinst! Det var en väldiciplinerad match där endast en utvisning utdelades samt så fick Sebastian Kaijser göra sin måldebut i Timrås A-lag.


Hemmalaget tar kommandot i första perioden

Matchen inleds väldigt avvaktande där inget av lagen skapar någon ordentlig målchans. Inledningen tillhör dock Oskarshamn som skapar mer än Timrå. Matchen fortsätter på inslagen väl fram till klockan står på 9.12 då Oskarshamns Victor Löfstedt skjuter matchens första mål. Efter målet tog Timrå över perioden mer och mer. Man radar upp flertalet lägen i både tre mot en lägen samt ramträffar. Överlag var det en ganska slö period där det enda som egentligen hände under perioden var målet samt ett par målchanser. Utvisningar, gruff och andra känslor saknades.

Kaijser debuterar i mål- och poängprotokollet!

Andra perioden hinner knappt börja innan Oskarshamn utökar till 2-0 via Jonas Engströms klubba. Som efter första insläppta målet studsar Timrå tillbaka och skapar lägen och börjar med att träffa ramen - ännu en gång! Strax därefter spelar Johan Johnsson och Alex Lavoie ett snyggt klapp klapp spel innan Johnsson tillslut sätter in pucken i öppet mål! Timrå har reducerat till 2-1. Därefter är det Timrå för hela slanten. Laget skapar lägen efter lägen och ligger på för att kvittera. Trots det är det Oskarshamn som utökar sin ledning till 3-1. Men som vi alla vet så går det snabbt i hockey. Endast 23 sekunder senare avlossar kapten Hampus Larsson ett skott från blålinjen som går in bakom Ragnewall och endast en minut senare kvitterar Sebastian Kaijser för Timrå efter en riktig målvaktstabbe av Ragnewall. Det var även Kaijsers första mål i Timråtröjan!

Dahlén kliver fram och sätter det matchvinnande målet

Sista perioden visade inte mycket energi inledningsvis. Båda lagen spelade försiktigt, tog sin tid och undvek misstag. Det är Timrå som är det bättre laget och skapar mer lägen än Oskarshamn. Trots det är det relativt händelsefattigt fram till powerbreaket. Matchen håller i sig på det viset fram till att Jonathan Dahlén sätter in ledningsmålet med fem minuter kvar av perioden att spela. Därefter åker Hugo Enock på en rejäl smäll och blir liggandes samt får hjälp ut till omklädningsrummet. Därmed är också matchens första och enda utvisning utdelad. Oskarshamns Jonas Engström får åka ut. Timrå gör däremot inget av sitt powerplay utan strax efter att Oskarshamn dödat utvisningen åker Ragnewall ut ur målet för att laget ska pressa mot ett kvitteringsmål. Timrå håller undan och tar med sig tre poäng hem till Timrå.

Statistik
Mål: 3-4
Skott: 29-36
Utvisningsminutrar: 2-0
Tekningar: 29-26

____________________________________________________________

NÄSTA HEMMAMATCH

Onsdag 10 januari
NHK Arena kl 19:00
BOKA BORD I ARENAN