Tung premiärhelg för juniorlagen
Publicerad: 2017-09-17

Timrås J20 förlorade tre raka matcher i helgen och för J18-laget blev det premiärförlust mot Örnsköldsvik.

Det blev en tung och uddlös helg för Timrås juniorer. På fyra matcher lyckades juniorlagen bara göra tre mål och det blev inte en enda inspelad poäng.

J20 inledde på fredagen hemma mot Luleå. Den matchen var tajt och relativt jämn. Det skapades inte så mycket klara målchanser. Luleå avgjorde matchen med att göra mål på två frilägen i den andra perioden.

Timrå reducerade visserligen genom Henrik Hellgren på en retur från nära håll, men i tredje perioden kom aldrig någon riktig anstormning. Trion Filip Hållander, Christoffer Jansson och Sebastian Kaijser har alla tre gjort bra ifrån sig i A-laget under försäsongen och fick här spela tillsammans. Den kedjan hade dock inga offensiva framgångar alls under hela helgen. Hållander spelade dock bara på fredagen ska sägas.

På lördagen åkte laget ner till Stockholm för två matcher. Mot AIK på lördagen blev det en klar förlust med 6-2. Enda tydliga glädjeämnet i den matchen var kanske att unge Filip Sjöberg fick göra mål i sin J20-debut.

På söndagen mötte Timrå ett starkt Djurgården (med bl a NHL-draftade Marcus Davidsson i laget) på bortais. Timrå spelade bra defensivt men hade svårt att skapa de heta chanserna framåt.

Djurgården gjorde 1-0 på en styrning i den första perioden och i den tredje perioden satte just Marcus Davidsson 2-0 på en retur framför mål. Timrå gör sin bästa period i den tredje men lyckas inte förvalta sina målchanser och power play.

Timrås bästa spelare i söndagsmatchen var tveklöst målvakten Jakob Hellsten som stod för en riktigt stabil insats och höll laget kvar i matchen.

Nästa helg väntar tre hemmamatcher för J20-laget, två mot Mora och en mot Leksand. Utifrån helgens resultat blir de tre matcherna extra viktiga att få med sig poäng ifrån om man inte vill hamna långt efter Top 10-strecket direkt.

Timrås J18 spelade bara en match i helgen och det var borta mot Örnsköldsvik. Trots 39-17 i skott kunde Timrå inte hitta målet och föll överraskande med 2-0. Nästa helg väntar Luleå och Skellefteå på hemmais.