Förlust mot Almtuna
Publicerad: 2017-12-22

Sista matchen innan jul stod för dörren och Almtuna gästade laget. Trots spelövertag kunde inte Timrå plocka hem någon poäng.

Underläge efter första

Första perioden inleds jämn men det första lägen får Timrå när Lukas Enqvist kämpar sig in mot Almtunas målvakt och är ytterst nära på att få till ett bra avslut. Strax därefter får Timrå ett 3 on 1 läge där Timrå inte lyckas trycka in pucken. Därefter tar Almtuna pucken och kontrar vilket slutar med ett baklängesmål och Almtuna leder efter 4.23 i första perioden. Därefter kontrollerar Timrå pucken utan att skapa något riktigt farligt.

Vid powerbreaket hittar domaren en utvisning på Hugo Enock som får sätta sig i två minuter. Timrå klarar sig undan och därefter blir det grinigt. Publiken skriker stundtals efter utvisningar utan gehör från domaren. Timrå har vid den här tidpunkten kontroll över matchen och träffar även ribban en gång. Strax därefter åker #57 Wedin på en rejäl smäll av Almtunas #33 Lundin och kliver av och går direkt in i omklädningsrummet. Lundin får sitta två minuter och det är även det sista som händer i perioden.

Dahlén reducerar

Andra perioden hinner knappt börja innan Hugo Enock åker ut för en tripping. Inte långt därefter åker Almtunas Rollin-Carlsson ut och vi har 4 mot 4-spel. Tyvärr för Timrås del utökar Almtuna 30 sekunder senare. Men sista ordet var inte sagt. Almtuna åker på ytterligare en utvisning och det blir 4 mot 3 i en minut för att sedan bli 5 mot 3 i en halv minut. Under den halva minuten reducerar Jonathan Dahlén! Därefter är det Timrå som kontrollerar matchen och radar upp lägen efter lägen.

De nästkommande minutrarna styr Timrå spelet utan att lyckas kvittera. Istället blir matchen riktigt grinig efter ca 10 minuter. Avblåsningarna resulterar allt som oftast i gruff och tjafs. Dock resulterade det inte i någon utvisning. I slutminuten får Timrå en stolpträff men närmare än så kom man inte i andra perioden.

Händelsefattig avslutning

Timrå kämpar för en kvittering men trots ett enormt spelövertag lyckas man inte skapa några ordentliga lägen under de första 10 minutrarna. Energin fanns där och försöken fanns. Men tyvärr kändes det som att viljan och passionen saknades. Det var en period som spelades igenom bara för att spelas av. Det var knappt så att det var avblåsningar ens.

Med tre minuter kvar av matchen satsar Fredrik Andersson hårt och plockar ut Henrik Haukeland. Timrå skapar ett riktigt ordentligt läge  för att några sekunder senare släppa in 1-3 målet i öppen kasse. Detta blev även slutresultatet.