Övertygande seger i första matchen!
Publicerad: 2022-08-16
Herr
Det var spänning i luften inför säsongens första match och tidigt såg det tungt ut. Men Timrå kom ikapp och rusade iväg till en övertygande seger över Brynäs IF med hela åtta olika målskyttar!

Jämn förstaperiod – Brynäs snäppet vassare

Vi får se en inledning värt en försäsongsmatch. Det märks att det var ett tag sedan för båda lagen på isen men allt eftersom kommer grabbarna mer och mer in i spelet. Timrå är det lag som skapar den första riktiga bra målchansen efter att Sebastian Hartmann åkt sig fri mot Vehviläinen. Tyvärr lyckas han inte lirka in pucken.

Men det är inte Timrå som får fira först. Efter 6 minuters spel så är det Brynäs som slänger iväg en puck från strax utanför tekningscirkeln, en puck som hittar in bakom Jacob Johansson i målet.

Uppförsbacken med brantare för Timrå IK efter att halva perioden hade gått då Brynäs återigen hittar nätet efter att Linus Ölund fångat upp pucken framför mål och direkt prickat nätmaskorna.

Med sju minuter kvar av perioden är matchens första powerplay ett faktum. Timrås Anton Lander får sätta sig i utvisningsbåset och Timrå får spela boxplay. Ett boxplay som Timrå genomförs starkt. Brynäs har hög fart på sitt passningsspel i Timrås zon men dom rödvita spelarna blockerar och täcker mål på ett effektivt sätt under dom två minuterna i numerärt underläge.

Jublet skulle hitta det rödvita båset under den första perioden också. Erik Walli Walterholm som ligger framme och fångar upp en retur efter Elmeri Eronen och Erik Anderssons målförsök – En retur han enkelt rappar in i Brynäsmålet.

Därefter är den första perioden över

Timrå IK vänder på matchen!

Den andra perioden inleds med att Brynäs drar på sig en utvisning och Timrå för spela powerplay. Timrå har inledningsvis svårt att skapa något men Brynäs gör misstaget att skicka ut för många spelare på plan vilket innebär att Brynäs åker på ett lagstraff. Timrå får med andra ord spela fem mot tre i en och en halv minut. Målchanserna radas upp och med trettio sekunder kvar av den första utvisningen är Anton Lander otroligt nära att skicka upp pucken i nätkrysset. Men Timrå skulle få jubla, Nick Halloran presenterar sig för Timråpubliken och skickar in pucken mellan Vehviläinens ben.

Halvminuten senare är det dags igen. Brynäs drar på sig en ny utvisning och vi får spela i numerärt överläge. Timrå skapar ett tungt tryck på Brynäsmålet och närmast kommer Nick Halloran och Robin Hanzl till att ta laget upp i ledning, men tyvärr blir det inget mål. Timrå fortsätter att ligga på för ett ledningsmål under långa perioder. Det hänger ett mål i luften som man brukar säga. Och ett mål blir det. Även Elmeri Eronen presenterar sig för den rödvita publiken och smattrar in ledningspucken med cirka sju minuter kvar att spela av perioden.

Pucken hinnar knappt släppas innan det är dags igen! Noel Edfeldt glider in offensiv zon och försöker på mål men Vehviläinen räddar och släpper en retur som Albin Lundin fångar upp och kastar in pucken i mål!

Målrik avslutning

Timrå IK blir något tillbakatryckta inledningsvis i perioden. Brynäs kämpar på för att komma ikapp. Men efter fem minuters spel återtar Timrå IK taktpinnen igen och får även utdelning. Sebastian Hartmann viftar bort ett par Brynässpelare och skickar sedan vidare pucken snyggt till Noel Edfeldt som inte gör några misstag – Han sprättar in 5-2 och gör därmed också sitt första mål i Timråtröjan!

Efter målet tappar Brynäs fokus och drar på sig utvisning efter utvisning. Trettio sekunder efter målet kommer den första, med tio sekunder kvar av utvisningen kommer nästa vilket innebär fem mot tre. En halvminut efter det kommer ytterligare en vilket innebär fem mot tre i nästan nittio sekunder. Brynäs håller ut väldigt länge men till slut orkar dom inte längre.

Hemvändande Anton Lander skickar in Timrås sjätte mål för kvällen! Bara sekunder efter tekning är det dags igen då Erik Andersson skickar in Timrås sjunde mål med nästan tio minuter kvar av perioden.

Med åtta minuter kvar att spela får vi spela boxplay igen efter att Didrik Ströbergs klubba åkt upp i ansiktet på en brynässpelare. Timrå håller emot bra under det numerära underläget men med 20 sekunder kvar av utvisningen skickar Timrå ut pucken på läktaren och får ytterligare en utvisning emot sig. Man klarar av hela det numerära underläget men Brynäs hade två ramträffar under denna tid.

Med två och en halv minuter kvar av matchen är det dags igen. Oliver Johansson prickar in Timrås åttonde mål under denna kväll.

Brynäs skulle dock få en chans att putsa till siffrorna genom en utvisning. Timrå åker på ett lagstraff som Brynäs utnyttjar efter cirka en minuts numerärt överläge. Innan matchen är över lyckas man få in ytterligare ett mål genom Niklas Friman.

Matchen avslutas med en Brynäsutvisning som inte gör någon skillnad – Timrå vinner med 8-4!

Nästa match

Nästa match spelas i Brandcode Center - Det är SCA cupen som går av stapeln och vi inleder mot Sundsvall Hockey! Biljetter till matchen hittar du här