Trots spelövertag kunde inte Timrå avgöra

25 mars 2018 21:20

Första matchen i direktkvalet mot SHL är spelad där det krävdes förlängning innan avgörandet kunde komma. Timrå var det bättre laget större delen av matchen men det var Karlskrona som drog det längsta strået till slut!


Intensiv start på direktkvalet till SHL

Kvalserien hinner knappt ens börja innan Karlskrona drar på sig den första utvisningen. Efter rekordsnabba 12 sekunder åker Konstantin Komarek ut efter att ha slashat sönder Jonathan Dahléns klubba. I det efterföljande powerplayspelet pressar Timrå på rejält och skapar en del chanser. Man tvingar även Karlskrona att dra på sig ytterligare en utvisning. Dock drar även Jonathan Dahlén på sig en utvisning i under den avvaktande utvisningen och det slutar med att lagen får spela fyra mot fyra. Även där skapas det en hel del bra lägen men Haukeland och Honken i varsitt mål står stabila. Lagen fortsätter att utbyta lägen och man märker att det blir en hel del känslor på isen. Någon minut efter att det varit powerbreak kommer Timrå i ett anfall som resulterar i att Emil Berglund hamnar i målet tillsammans med en Karlskronaspelare där Berglund trycker till ordentligt och välter honom och målet. Därefter blir det rejält med gruff och bråk där resultatet blir att Emil Berglund och Joachim Rohdin får åka och sätta sig i två minuter. Matchens höga tempo håller i sig och med en minut kvar av matchen åker Timrå ut för sex man på isen. Man håller ut hela säsongen och kommer att få inleda den andra perioden med en man mindre på isen.

Timrå tar över matchen totalt!

Timrå inledde den andra perioden i boxplay. Det var dock inga problem och man klarade sig undan ett baklängesmål. Därefter så var det Timrå som ägde matchen där man cementerade sig själva i Karlskronas zon. Det dröjde nästan fram till minut 8 i perioden innan Karlskrona kom in i matchen och fick skapa en del lägen. Därefter turades lagen om en stund innan Timrå än en gång tar kommandot och styr och ställer. Man blir dock lite bekväma i anfallszon samt har en gnutta otur när Olofsson tappar klubban och Kristoffer Söder kommer fri mot Haukeland. Strax därefter är det Kristoffer Söder som är huvudperson igen då drar på sig en utvisning. Timrå lyckas dock inte förvalta sin chans men fortsätter att vara det bättre laget på isen. Genomgående genom perioden är det Timrå som är bättre men lyckas inte överlista Honken i målet och även andra andra perioden slutar 0-0.

Underläge och kvittering!

Timrå inleder tredje perioden ungefär där man slutade den andra – med ett otroligt spelövertag. Man är det lag som skapar mest och är det bättre laget. Dock likt tidigare perioder så tappar man något på försvarsspelet när man får ett övertag och Karlskrona kan än en gång komma två mot en mot Haukeland. Timrå lyckas avvärja deras målchans men man får inte ge ett lag från SHL dom chanserna. Timrå är dock fortsatt det bättre laget men efter 6 minuter blir det rörigt utanför spelarbåsen som slutar med att Gallo efter lite om och men får sätta sig i utvisningsbåset. Det tar endast 17 sekunder innan Karlskronas Bobo Petersson kan dundra in ledningsmålet. Karlskrona kommer ut efter det som ett helt nytt lag med hel ny energi. Man pressar på otroligt mycket i ett par minuter innan Timrå kommer in ordentligt i matchen igen. Framförallt efter powerbreaket så kommer Timrå ut som man spelat tidigare under matchen och är det bättre laget. Detta resulterar även i ett par riktigt bra målchanser men även slarv bakåt igen då Karlskrona kontrar och får komma fri ännu en gång mot Haukeland som än en gång står stabil i frilägena. Det dröjer dessutom inte länge innan Marcus Hardegård klivet fram och drar iväg ett dragskott som slinker mellan benen på två timråspelare och två karlskronaspelare – inklusive Karlskronas målvakt Honken. Därefter syns det att det är två lag som vill vinna. Båda kämpar och sliter febrilt för att ta ledningen och komma härifrån med 1-0 i matcher. Perioden slutar dock 1-1 och vi har en förlängning.

Karlskrona avgör

Förlängningen inleds avvaktande från båda lagen. Perioden hann dock inte bli speciellt långvarig då Timrå slarvar i egen zon vilket resulterar i slutändan att Karlskronas Filip Cruseman kan skjuta in segermålet. Karlskrona vinner matchen med 2-1 och därmed har 1-0 i matcher inför fortsatt spel.

Statistik
Mål: 2-1
Skott: 25-32
Utvisningar: 8-8