Tuff inledning på 2018 för Timrå

3 januari 2018 21:18

Timrå inledde 2018 som seireledare i hockeyallsvenskan men årets första match blev en riktig kalldusch för Medelpadslaget. Bortamatchen mot Södertälje slutade med förlust 4-1 efter en tuff mittperiod.


Positiv inledning på året

Timrå inleder hockeyåret 2018 positivt men hemmalaget Södertälje är inte heller utan chanser. 3.30 in i matchen blixtrar det till för första gången när båda lagen får varsitt läge framför öppet mål, dock utan resultat. Efter drygt 12 minuter utvisas Vilmos Gallo och SSK får matchens första möjlighet i powerplay. Timrå kan mycket förtjänstfullt hålla undan utan att Södertälje finner skapa speciellt mycket. Trots det skapar hemmalaget allt fler chanser och det är tydligt att de har tagit sig in i matchen. Steg för steg tar Timrå ändå tillbaka taktpinnen och med mindre än två minuter kvar av perioden får sitt första powerplay i matchen. Trots bra tryck uteblir målen och 0-0 står sig perioden ut.

Kallsusch i mittperioden
Södertälje blir fulltaliga hyfsat omgående i den andra perioden men inget av lagen lyckas ta tag i spelet. Det är först när Timrås Jacob Olofsson utvisas som matchen hettar till igen. Men trots hårt tryck mot Henrik Haukeland blir det inga mål den här gången heller. Södertälje fortsätter ändå imponera i spel fem mot fem och under några minuter är det väldigt tufft för Timrå. Med tiden hämtar de sig dock och när det är dags för powerbreak är det bortalaget som är hetast. Då kommer ett riktigt bakslag för Timrå när Södertälje först tar ledningen med 1-0 och strax därför utökar till 2-0. Efter en tung minut tar Fredrik Andersson timeout och det ljusnar något när Timrå får chansen i powerplay efter en puck out. Men det är inte Timrå som tar chansen utan istället sätter Södertälje 3-0 i numerärt underläge. Hemmalaget blir sedan fulltaliga utan att Timrå får hål på en storspelande SSK-målvakt.
Timrå kämpar - Men kommer aldrig riktigt nära
Södertälje inleder visserligen med självförtroende och imponerar inledningsvis men Timrå får periodens första powerplay. Då lossnar det äntligen för Timrå när Jonathan Dahlén på något mystiskt vis petar in pucken i mål. Kort därpå får Alexandre Lavoie ett friläge som räddas. Timrå fortsätter jaga kvittering men de riktigt heta chanserna uteblir. Med fyra minuter kvar sticker Haukeland ut till båset och Timrå får spela sex mot fem. Efter lite slarv kan hemmalaget avgöra när de sätter 4-1 i tom kasse, så slutar även matchen.
Statistik:
Mål: 4-1
Skott: 23-38
Utvisningsminuter: 6-4
Tekningar: 22-33
Södertälje SK-Timrå IK, Scaniarinken
1-0, Samuel Fagormo
2-0, Thomas Valkvae-Olsen
3-0, Henrik Malmöström
3-1, Jonathan Dahlén (Jacob Olofsson)
4-1, Thomas Valkvae-Olsen
\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_

NÄSTA HEMMAMATCH

Onsdag 10 januari
NHK Arena kl 19:00
BOKA BORD I ARENAN