Bitter förlust i Göteborg
Publicerad: 2021-10-19
Matchrapport
Timrå IK åker hem med en förlust i ryggen mot Frölunda HC i Scandinavium. En match där Timrå står upp bra och har flera positiva saker att ta med sig till nästa match! Nya tag mot Linköping HC på torsdag hemma i NHC Arena!

Hanzl gör matchens första mål

Det är ett Timrå IK som under matchen bara spelar med fem backar, vilket inte syns inledningsvis då Timrå har mest puckinnehav. Men det är Frölunda som lägger första skotten på mål.

En segstartad match som ökar i fart och intensitet under periodens gång. Det är anfall från båda lagen och spelet vandrar mellan zonerna, men det är hemmalaget Frölunda som är något mer puckförande.

Sami Rajaniemi startar för tredje matchen i rad och har under första halvan av första perioden räddat alla skott med säkerhet och en lugn utstrålning.

Efter 10 spelade minuter gör Robin Hanzl sitt andra mål för säsongen efter att Blomqvist pressat Frölundas backar i egen zon, vilket resulterade till att Ty Rattie lyckades bryta loss pucken på ett pass. Pucken letar sig till Hanzl som sätter pucken i nätet, 0–1 Timrå IK.

Det ska dock endast ta 28 sekunder innan Frölunda kvitterar till 1–1 och matchen får en ny energiökning.

Med 07:27 kvar på klockan av den första perioden utvisas Joey Laleggia för tripping. Men det är ett Timrå som lyckas spela ett tätt boxplay och får minutrarna att gå fort, utan något farligt läge för hemmalaget.

Kort efter att Timrå blivit fulltaliga anfaller Frölunda och kommer in framför mål och får turligt in pucken över Rajaniemis benskydd, 2–1 till Frölunda.

Med 2:38 kvar utvisas Frölundaspelaren Jan Mursak för hichsticking, vilket Timrå IK tar vara på. Sebastian Hartmann kliver fram i slottet och får ett pass av Robin Alvarez. Hartmann skjuter ett direktskott som letar sig in bakom Niklas Rubin i Frölundamålet, 2–2.

Med mindre än minuten kvar utvisas Robin Alvarez och Frölunda kan spela i numerärt överläge perioden ut med 1:11 kvar av utvisningen inför period nummer två.

Frölunda vinner skotten i den första perioden med 12–3.

{!A}

Rajaniemi räddar skott på skott

Timrå börjar perioden i boxplay med Alvarez i utvisningsbåset. Frölunda lyckas få till några skott men inget som går på mål. Timrå klarar ännu ett boxplay utan några allt för hårda prövningar och kan återgå till fullt manskap på isen.

Timrå har annars ett litet övertag inledningsvis i den andra perioden och har flertal minuter i offensiv zon och kan trötta ut Frölunda, som har båset på fel sida av planen för att hinna åka på byte, medan Timrå har båset på rätt sida och kan byta.

Frölunda lyckas vända trenden och kan istället få tryck på Timrå i offensiv zon. Det är ett högt tryck som Timrå ställs inför och får flera skott mot sig, men kan hålla pucken på rätt sida och utanför målstolparna.

Andra perioden formar matchen till en underhållande sådan och bjuder på en intensiv hockey där båda lagen är delaktiga till spänningen.

Frölunda har ett litet övertag över Timrå med 7 minuter kvar av den andra perioden och håller ett stabilt offensiv och kan flertal gånger få pucken mot mål. Men Sami Rajaniemi hållet tätt och får hjälp av sitt försvar att rensa bort puckar framför mål. Jämfört med första perioden är försvaret snäppet bättre i Timrå. Per Svensson är en spelare som man ser nästan konstant på isen. Svensson spelade ungefär 10 minuter i första perioden.

Den andra perioden går snabbt och ställningen är fortfarande 2–2 med 3 minuter kvar att spela. En period som bjudit på underhållande hockey, men som däremot inte är lika händelserik som den första perioden.

Frölunda är laget som haft det hårdaste greppet om perioden, men även det laget som bjudit på flest misstag efter stundtals slarvigt spel.

Med knappa två minuter kvar får Ty Rattie ett friläge och är ensam mot Rubin i mål. Denna gång överlistar inte Rattie Frölundakeepern, som utan större svårigheter plockar pucken i plockhandsken.

Frölunda vinner även skotten denna period med 11–3 (22–6).

Timrå IK i en ny skepnad i tredje period

Timrå öppnar perioden med ett farligt läge där pucken studsar löst runt mål, utan att Frölundamålvakten har koll på vart pucken är. Timrå fortsätter framåt och får flera skott på mål.

Frölunda får till ett anfall och kan driva pucken på mål när Rajaniemi är ur position och kan få in pucken över mållinjen som domarna måste undersöka för godkännande. Efter någon minuts granskande godkänns målet och Frölunda leder med 3–2 efter närmare tre spelade minuter.

Timrå har en annan skepnad i den tredje perioden och är effektiva utan puck i offensiv zon, vinner närkamp efter närkamp, och är generellt mer aggressiva. Med 13:43 kvar av tredje leder Timrå skotten i perioden med 8–2.

Frölunda lyckas få till ett anfall där pucken går i ribban och firas av Frölundaspelarna, domaren vinkar av. Efter granskning träffar pucken ribban och inget mål döms ut.

Kort därefter får Frölunda en kontring och spelar pucken över centrallinjen och får Sami Rajaniemi i en sidledsförflyttning och kan sätta pucken i mål, 4–2 till Frölunda. Ett mål som ger en bitter smak i munnen och känns lite orättvist om man enbart fokuserar på den tredje perioden, där Timrå varit det bättre laget på isen.

Timrå viker sig inte lätt och fortsätter att levererar nya chanser och anfall, men får dessvärre ingen utdelning.

Tiden går fort och det återstår bara knappa tre minuter och Timrå tar ur Rajaniemi ur mål. Med sex utespelare på isen kan Timrå hålla ett högt tryck i Frölundas zon. Det levereras skott men inget som hittar nätet.

Med 2:10 kvar på klockan kan Frölunda lyfta in pucken i tom kasse från neutral zon, 5–2 Frölunda.

Timrå vinner skotten i den tredje perioden med 10–13 (32–19).

Timrå går förlorandes ur matchen i Scandinavium. En match där Timrå IK gör flera bra saker som laget kan ta med sig till nästa match. Dessvärre är det inte tillräckligt för att segra i Göteborg, och Frölunda går upp i serieleding.

Nästa hemmamatch

På torsdag nalkas det hemmamatch då tar vi emot Linköping HC hemma i NHC Arena. Som vanligt säkrar du din plats på tik.ebiljett.nu