Västerviks andra period avgjorde

10 mars 2017 21:42

Trots ledning med 1-0 efter första perioden för Timrå, gick Västervik ifrån i mittperioden via tre mål, varav två i powerplay, och gick till pausvila i ledning 3-1.

Timrå försökte gå ikapp i den tredje men istället gjorde Västervik 4-1 på en kontring och uppförsbacken blev i det närmaste lodrätt. Man gjorde dock en sista kraftansträning och satsade allt på ett kort genom att redan efter 13.34 ta ut målvakten men det blev istället 5-1 i tom kasse med 3.35 kvar.

Östersundsjunioren Calle Själin snyggade sedan till siffrorna i den sista matchminuten med sitt 5-2 mål som blev slutresultatet.


Öppet spel men lite mål

Johan Mattsson tvingades till en dubbelräddning efter dryga minuten spelad när Västervik skapade en dubbelchans, men efter denna inledning kom Timrå tillbaka starkt och efter två uppenbara utvisningar som domare Nordlöf missade kom till slut en utvisning för Victor Öhman för en tripping på Elias Pettersson.
Timrå spelade ett riktigt bra powerplay och radade upp målchanser men Jonas Fransson i hemmamålet svarade för ett flertal kvalificerade räddningar och såg till att 0-0 stod sig.
Timrå behöll trycket även efter utvsiningen och då var Andreas Molinder nära att ge sitt lag ledningen men även då var Fransson ivägen.
Knappt halvvägs in i den första perioden var Västervik på besök i Timrås försvarszon och var då ytterst nära ett ledningsmål via Dan Pettersson som träffade målramen bakom Mattsson.
Timrå hade det mesta av spelet men hemmalaget var livsfarliga i sina kontringar och efter knappt 12 minuters spel kom man i ett tre mot två läge där Johan Mattsson gjorde en dubbelräddning och såg till att matchen var mållös även fortsättningsvis.
En utvisning för sex spelare på isen drabbade Västervik efter 15.37 gav Timrå ett powerplay, och då kom utdelningen.
Efter ett bra tryck av första powerplayenheten kom Molinder-Johan-Nilsson in på isen och pucken hamnade hos Molinder som var placerad vid tekningspunkten tll höger om Fransson. Molinder sköt ett skott mot mål som Ludvig Nilsson styrde in från sin position mitt framför hemmakeepern som inte såg någonting alls och det var 0-1 på matchklockan.
Perioden bjöd på ett otroligt öppet spel med målchanser åt båda håll och det kunde lika gärna stått 2-3 som 0-1, men bra målvaktsspel förhindrade detta.
Med en sekund kvar av perioden gjorde sig Didrik Strömberg skyldig till en tripping och Västervik får därmed inleda mittperioden i numerärt överläge.
Skotten i perioden vanns av Västervik med 14-13 vilket bekräftade det öppna och chansrika spelet.

Västervikvändning i mittperioden

Västervik fick alltså inleda den andra peiroden i spel fem mot fyra men Timrå spelade ett mycket bra boxplay och lät inte hemmalaget komma till några farliga chanser och man kunde behålla 0-1 ledningen.
Precis när Didrik Strömberg kom tillbaka in i spel fick Joacim Hedblad ett jätteläge mitt framför Mattsson men timråmålvakten var med på noterna och räddade.
Spelet vände och Elias Pettersson kom i hög fart på vänsterkanten och avslutade med ett slagskott strax över Franssons ribba.
4.08 var spelade när samme Hedblad fick ett nytt bra läge mot Mattsson men timråmålvakten vann även den duellen.
En bra målvakt skall ha tur sägs det och bara sekunder efter Hedblads chans blev Pierre Gustavsson frispelad mitt framför timråmålet men skottet gick i ribban.
Timrås andra utvisning i matchen drabbade Jens Westin för en slashing då en västerviksspelare och Västervik fick ett nytt läge i spel fem mot fyra, men trots bra spel från hemmalaget kunde Timrå neutralisera detsamma och uddamålsledningen stod sig.
Mycket på grund av de numerära överlägena hade hemmalaget skaffat sig ett spelövertag i matchen och Joacim Hedblad kunde, efter två missade målchanser tidigare, på sitt tredje försök kvittera till 1-1 efter 11.11 då pucken studsat lite som i ett flipperspel fram Mattsson.
En slashing på Andreas Molinder bakom Västerviksmålet efter 14.15 av Andreas Frisk gav Timrå ett powerplay, men denna gång blev det inga mål.
Sekunderna efter att Västervik blivit fulltaliga blev Timrå istället sex man på isen och då var hemmalaget obarmhärtiga och efter endast 10 sekunders spel i powerplay gjorde Dan Pettersson 2-1 med ett direktskott i krysset bakom en chanslös Johan Mattsson.
Emil Berglund utvisades sedan för roughing efter 18.15 och Västervik gavs en ny möjlighet att öka på sin ledning och Oscar Drugge pricksköt också 3-1 efter en dryg minuts powerplay.
Skotten i andra perioden vanns av Västervik med 9-8.

Strut och slut

Jeremy Boyce fick ett jätteläge att reducera till 3-2 efter knappt två minuters spel då han frispelades på vänsterkanten men Jonas Fransson var följsam och lämnade inte någon lucka när Boyce försökte med en dragning.
Minuten senare kom Jonathan Dahlén och Johan Johnsson i ett två mot ett läge men Johnssons skott gick tätt över.
Dryga sex minuter var spelade när Västervik skapade flera kvalificerade målchanser inom loppet av några sekunder och det var nästan osannolikt att inte pucken ramlade in bakom Mattsson men 3-1 stod sig.
Minuten senare kom ändå 4-1 för hemmalaget genom Victor Öhman som tog vara på en målvaktsretur efter Viktor Lindells friläge som Mattsson räddade.
Andreas Frisk och Robin Persson drabbade samman framför Jonas Fransson efter 13.34 vilket gav de båda två minuter i utvisningsbåset. Samtidigt tog Timrå timeout och Johan Mattsson lämnade kassen för att ge plats åt en extra utespelare.
Nytt tumult framför Fransson gav ytterligare en dubbelutvisning, som dock kvittades, och Timrå fick fortsätta spela fem mot fyra eftersom man tagit ut målvakten.
Timrå satsade allt att på ett kort för att komma ikapp och kunna vinna matchen vilket var nödvändigt för att ha en chans att utmana om förstaplatsen i serien.
Till slut höll det dock inte längre utan Oscar Drugge kunde sätta 5-1 i tom kasse efter 16.25.
Östersundsjunioren Calle Själin fick sedan göra sitt första mål i timråtröjan när han från dålig vinkel lyfte in pucken i mål bakom Jonas Fransson till 5-2 vilket blev slutresultatet.
Skottstatistiken vann Timrå i den tredje perioden med 14-12.

Nästa match

På söndag kommer uppsalalaget Almtuna till NHK Arena för match i den fjärde omgången av Slutspelsserien i Meca Hockey Race. Köp biljett på tik.ebiljett.nu