Timrå åker hem med tre färska poäng
Publicerad: 2018-10-04
Efter match
Timrå for ner till Gävle med tre poäng i sikte. Efter 40 minuter spelade har man en trygg 4-målsledning men detta kom att förändras i slutskedet av matchen då Brynäs reducerar från 0-4 till 3-4 och gör matchen onödigt spännande. Timrå håller däremot ut och tar med sig tre poäng hem till Timrå.

Timrå drar iväg

Matchen hinner knappt starta innan Niklas Svedberg får jobba. Brynäs får ett friläge men Svedberg står i vägen. Därefter blir det ett avvaktande spel från båda lagen men efter 4 minuter lägger Henrik Törnqvist en puck mot Brynäs målvakt som hittar till nätet! Någon minut efter ledningsmålet är det dags för matchens första utvisning. Det är Timrås Anton Wedin som får åka ut och sätta sig i två minuter. Efter ett hårt jobb i boxplay kan Timrå spela av utvisningen utan någon större fara att släppa in ett kvitteringsmål.

Det blir relativt händelsefattigt fram till powerbreaktjutet kommer men efter vilan kommer Brynäs ut med ny energi. Man tar över matchen och pressar på för en kvittering. Vid ett tillfälle är man genom pucken mellan Svedbergs ben men då är Andreas Söderberg kvick och sparkar bort pucken från mållinjen. Brynäs fortsätter pressa på men mitt i allt fångar Timrås Printz upp pucken och slänger iväg den till en fristående Mattias Guter. Tyvärr läser Tomi Karhunen i Brynäsmålet av Guter och kan rädda pucken! Men det dröjer bara någon minut tills Guter kommer i samma situation mot Karhunen. Denna gång gör han inga misstag och stänker in 0-2 målet! Det blir även slutresultatet i den första perioden.

Timrå får igång sitt powerplay

Brynäs kommer ut i den andra perioden med ett tydligt mål – skicka in en tidig reducering och komma in i matchen. Istället drar motståndarna på sig en utvisning som ska komma att bli kostsam. Efter att Timrå pressat på i det numerära överläget och missat ett riktigt guldläge, får Jacob Olofsson tag på pucken som serverar den till Ludvig Rensfeldt som enkelt kan stänka in 0-3 målet i öppet mål. Bara sekunder efter att spelet är igång igen drar Brynäs på sig ytterligare en utvisning. Likt den första utvisningen, blir även denna kostsam. Denna gång är det Anton Wedin som dundrar in pucken bakom Brynäs målvakt på en retur och vi har en 0-4 ledning efter 25 spelade minuter. Brynäs timeout efter målet är ett faktum.

Det blir något av ett uppsving för Brynäs efter sin timeout. Man kämpar för en reducering och efter ett par minuter tvingar man Anton Wedin att dra på sig sin andra utvisning för matchen. Trots ett enormt tryck från Brynäs bibehåller Timrå sin nolla och kan strax efter att Anton Wedin fått kliva på isen igen rada upp ett par frilägen för att utöka till 0-5. Men Tomi Karhunen i Brynäs mål låter sig inte överlistas dessa gånger.

Spänningen blir total när Brynäs nästan vänder matchen på ett par minuter

Tredje perioden drar igång i ett högt tempo. Lagen anfaller i ett rasande tempo växelvis. Båda lagen är dock disciplinerade och försvarar sitt mål riktigt bra emot anfallen. Detta resulterar även i att inga ordentliga målchanser dyker upp. Den första riktiga händelsen i perioden inträffar efter 15 minuter in i perioden och därefter händer det väldigt mycket på kort tid.

Då åker Timrå på ett lagstraff för för många spelare på isen samt en utvisning på Anton Wedin efter att ha sagt något till domarna i samband med utvisningen. Timrå får spela med två spelare mindre i två minuter. Timrå och Svedberg håller nästan ut men får kapitulera med 13 sekunder kvar av utvisningarna. Matchen hinner knappt blåsas igång innan Brynäs är framme igen och gör sitt andra mål.

Spänningen är total och Brynäs plockar ut Tomi Karhunen för att försöka forcera in två mål i slutminutrarna. Med en och en halv minut kvar lyckas man styra in ett tredje mål på lika många minuter! Med 3-4 på resultattavlan och en och en halv minut kvar att spela satsar Brynäs allt för att kvittera. Timrå lyckas trots pressen behålla ledningen perioden ut och kan hämta hem tre färska poäng till Timrå.

{!B}

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Anmäl ditt intresse till TIK-aktien idag på denna länk {!C}

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på lördag kl 15:15 och det är Mora IK som står för motståndet. Ditt stöd gör skillnad! Köp din biljett på tik.ebiljett.nu {!D}