Persson tvåmålsskytt i het match
Publicerad: 2018-01-24

Det var länge få mål och många utvisningar. Men tack vare Johan Perssons två mål och OS-klara Henrik Haukelands storspel i mål kunde Timrå kamma hem tre poäng från Umeå.

Optimistiskt men målsnålt

Båda lagen inleder optimistiskt och vi får en underhållande och jämn matchinledning. Även om båda lagens offensiva satsningar avtar något fortsätter matchen i samma jämna stil. Matchen vaknar till liv igen när Björklöven drabbas av matchens första utvisning. Timrå gör det bästa av läget och när Alexandre Lavoie slår en perfekt passning till Jonathan Dahlén som kan peta in pucken i mål. Kort därpå får Björklöven och sin första chans i powerplay sedan Didrik Strömberg utvisats. Hemmalaget hinner in skapa något innan perioden är över och 0–1 står sig.

Utvisningarna haglar

Timrå inleder den andra perioden i boxplay men de försvarar sig väl och Björklöven hinner inte skapa något innan Didrik Strömberg är tillbaka på isen. Den andra perioden inleds i ett betydligt lugnare tempo men återigen får vi en utvisning som delvis bryter dödläget. Den här gången drabbar den Timrås Hugo Enock men Timrå är fortsatt starka i boxplay och håller undan. Det dröjer dock inte länge innan samme Enock åker på ytterligare en utvisning. Men Björklöven hinner inte etablera något vidare spel då även de får en utvisning och istället får spela fyra mot fyra. Inget av lagen lyckas ta i spelet med varsin lirare utvisad och tids nog blir båda lagen fulltaliga. En period rik på utvisningar är till sin ända och 0–1 är fortsatt ställningen.

Persson tvåmålsskytt

Efter lite klassiskt gruff efter den andra perioden fick tre spelare inleda den tredje perioden i utvisningsbåset. För Timrå var det Johan Persson och Johan Johnsson som blev utvisade och Björklöven får spela fem mot fyra i periodinledningen. Trots en viss press kan de inte förvalta läget och båda lagen kan bli fulltaliga utan att vi fått se några mål. Erik Karlsson får chansen två gånger om att utöka i mitten av perioden när han inom loppet av ett par minuter får ett friläge och ett tre- mot ettläge men pucken vill inte riktigt in i kasse. Med fem minuter kvar av perioden får Timrås Vilmos Galló en utvisning för checking to the head, något som renderar i en 2+10-utvisning för ungraren. Den här gången tar Björklöven tillfället i akt och kvitterar till 1-1. Umeålaget får dock inte jubla vidare länge för i efterföljande anfall kan Johan Persson skjuta in 2-1 till Timrå. Men varken Timrå eller Johan Persson skulle nöja sig där. Samma Persson gör nämligen 3-1 i öppen kasse i matchens slutskede och det är också det som blir resultatet. Haukeland visar OS-form, Timrå plockar hem tre härliga poäng och befäster serieledningen.