Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Matchguide: Almtuna särar på kanadensarna

4 oktober 2017 10:00

Onsdag och fem heta matcher i HockeyAllsvenskan - inte minst rivalmötet mellan Björklöven och MODO.


DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - Västervik, Gränbyhallen
19.00 Oskarshamn - Tingsryd, Arena Oskarshamn
19.00 Troja-Ljungby - Södertälje, Ljungby Arena
19.00 Timrå - AIK, NHK Arena
19.00 Björklöven - MODO, T3 Center
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Björklövens tränare Joakim Fagervall gästar införstudion - och berättar bland annat om släktskapet (!) med MODO-coachen Hans Särkijärvi.
» Björklövens förre spelare och nye fystränare Stefan Öhman gästar i första pausen och berättar om känslorna kring att ha spelat i både Björklöven och MODO, samt den framgångsrika Öhman-släkten.
» C More-experten Mike Helber tar grepp om Björklöven i andra pausen.
» Spelarkorrarna Jonas Emmerdahl, Björklöven, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Särar på kanadensarna
Ett mål tillsammans - det är vad värvade duon Luke Pither och David Vallorani producerat i Almtunas säsongsinledning. Nu säras duon och spelar i olika kedjor mot Västervik, meddelar sportuppsala.se.
William Quist kliver in i kedjan med Vallorani och Daniel Ljunggren, medan Pither spelar med Victor Rollin-Carlsson och Oscar Milton.
Daniel Mannberg spelar inte, han är hemkallad till Brynäs.

Säsongsdebut för målvakten
Jonas Fransson har startat de fyra första matcherna för Västervik i år - men nu får Viktor Östlund, nyförvärvet från Nybro, chansen från start mot Almtuna. Det skriver Västervik på sin hemsida.
Klubben meddelar också att SHL-lånet Ludwig Wistén återvänt till Växjö.

Speciellt möte för centern
Rutinerade centern Niklas Johansson hade ett år kvar på sitt avtal med Tingsryd, men fick ändå lämna klubben i våras - och hamnade i seriekonkurrenten Oskarshamn.
Ikväll ställs Johansson mot sin gamla klubb.
– Att jag lämnade var ömsesidigt från min och Tingsryds sida. Jag har inga hard feelings och att man byter klubb tillhör hockeyn. För min personliga utveckling på den här nivån kändes IK Oskarshamn rätt, säger Niklas Johansson till smp.se.

Tidig jumbofinal
Troja-Ljungby mot Södertälje - en tidig "jumbofinal" i HockeyAllsvenskan, där Troja spelat in två och SSK noll poäng hittills.
Två lag som så klart inte är nöjda med situationen.
– Vi har gjort fem mål på fyra matcher. Vårt powerplayspel har inte varit bra. Vi måste steppa upp, men det känns ändå bra, säger Troja-coachen Pelle Svensson till smp.se.
– Jag tycker vi spelade bra mot AIK och det är vi överens om i laget. Det gäller att fortsätta på den inslagna vägen och spela tufft, hårt, aggressivt och ta bort de små misstagen. Då tror jag vi reder ut det här, säger backen Petter Hansson till Södertäljes hemsida.
Troja saknar Jens Holmström, sjuk, medan Södertälje spelar utan backen Jacob Spångberg, skadad.

Speciell match för talangen
Ifjol slog Jakob Stenqvist igenom i MODO. Det ledde till ett SHL-avtal med Frölunda - men han lånades omgående ut till Björklöven för att få spela seniorhockey hela säsongen.
MODO, som han nu ska möta, ville han inte tillbaka till.
– Att det blev Björklöven var en blandning av att jag inte ville vara kvar i MODO och att de väl inte ville satsa på mig, jag skulle få mer istid och större roll i Björklöven, säger Stenqvist till allehanda.se.

Löven får tillbaka spelare
David Lindquist, fjolårets fyndvärvning, är tillbaka i Björklövens lag inför kvällens match mot MODO.
– Det är den enda som tillkommer, det känns bra att ha tillbaka "Linkan", säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Gör sin 500:e match
Troja-veteranen Mattias Åkesson spelar sin 500:e match i Troja-dressen i hemmakampen mot Södertälje och han är den blott åttonde liraren i klubben som når den milstolpen. Det uppmärksammas med en ceremoni inför matchstart.
"Med sin hårda och uppoffrande spelstil har Mattias Åkesson blivit en symbol för föreningen IF Troja-Ljungby", skriver klubben på sin hemsida.

Junior får chansen
Med skador på Andreas Molinder och Sebastian Lauritzen, samt Hugo Enock som blivit sjuk, så släpper Timrå fram juniorbacken Gustav Nilsen, född 1999, mot AIK.
– Han har tränat med oss några gånger tidigare och han var med under tisdagen. Det är en mindre back som är skridskoskicklig med bra spelsinne och han är duktig med pucken, säger tränaren Fredrik Andersson till st.nu.


HETA LIRARE

Fredric Andersson har gjort mål i alla matcher hittills och har satt totalt fem kassar på fyra matcher. Numera är han dock inte målbäst i serien eftersom Rickard Palmberg, Vita Hästen, klivit om med sina sex fullträffar. Målar Löven-centern ikväll igen?

MODO-kedjan med Johan Eriksson, Emil Molin och Sam Marklund sköt alla fyra målen i 4-3-segern mot Leksand senast och totalt har trion svarat för 19 poäng på fyra matcher. Nu ställs man mot en annan glödhet kedja. Björklövens trio Fredric Andersson, Alex Hutchings och Mattias Granlund har gjort 15 poäng i inledningen.

Timrås stortalang Jacob Olofsson, 17, har gjort mål i två raka matcher. Fortsätter målsviten mot AIK?


LÄS MER

» Inför Almtuna borta
» Första Smålandsderbyt stundar
» #25 Mattias Åkesson 500 matcher
» Nedsläpp: Hansson taggad inför Troja borta
» Freddan inför AIK
» Simon Fernholm: "Känner mig starkare än någonsin"
» Axel Ottosson: "Inte flyga iväg för högt"
» Joakim Fagervall: "Jaga den optimala prestationen"
» Inför bortamatchen mot IF Björklöven