Hemma
Timrå
TIK
Borta
Pantern
PAN

Matchguide: Milstolpe för MODO-veteranen

3 november 2017 10:00

Fredagskvällen bjuder på fyra matcher i HockeyAllsvenskan och bland annat så når MODO:s back Oscar Hedman en speciell milstolpe.


DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - MODO, Plivit Trade-hallen
19.00 Oskarshamn - Vita Hästen, Himmelstalundshallen
19.00 Timrå - Pantern, NHK Arena
19.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västervik mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Västerviks tränare Roger Forsberg gästar införstudion.
» I första pausen gästar MODO:s assisterande tränare Pär Styf.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber det bästa från den gångna veckan.
» Spelarkorrarna Joakim Englund, Västervik, och Johan Eriksson, MODO, bjuder på inside-material.


VÄRT ATT VETA

Milstolpe för rutinerade backen
Oscar Hedman har spelat 499 matcher i MODO och ikväll mot Västervik gör han sin 500:e match i klubbens tröja. Han blir den 13:e spelaren i klubbens historia att nå dit.
– Det är klart att det är roligt och stort att nå så många matcher för moderklubben, men jag är bara halvvägs, säger Oscar Hedman till MODO:s hemsida.
– Efter en seger kan man spela länge, men det är klart att man tar det match för match. Först och främst ska vi klara av bussresan nu till Västervik så det blir match 500. Det är klart att man tittar tillbaka ibland på karriären och det kanske man gör titt som tätt, men lite extra en sådan här gång.

Receptet mot vassa PP-spelet
Oskarshamns tränare Björn Hellkvist har respekt för Vita Hästens effektiva powerplay (36,7 % är överlägset bäst i serien) men har också ett enkelt recept inför kvällens möte:
– Hästen är jätteduktiga i power play men det finns en bra medicin mot det och det är att inte ta några utvisningar. Vi måste ändå förbereda oss på deras power play så vi vet vad det är för spel dom söker. Dom har skickliga spelare och det är därför dom är så bra i pp. Det gäller att läsa på och göra jobbet, säger han till klubbens hemsida.
Hellkvist meddelar också att IKO är skadefria.

Debut för nye backen
Brian Salcido är spelklar för Tingsryd och kommer att spela mot Södertälje ikväll.
Han ersätter Simon Karlsson i truppen, backen som igår bröt med Taif och framöver spelar med norska Stjernen.
Tingsryd är i kalasform och har vunnit fyra raka matcher efter en mer svajig säsongsstart.
Hannes Johansson förklarar lyftet:
– Vi gick igenom att vi skulle spela hårdare och rejälare i egen zon och komma ut snabbare. Vi började därifrån och sedan har det trillat in lite puckar framåt också. Det hjälper till. Vi hade lite svårt att göra mål i början, säger han till smp.se.
Filip Owesson saknades senast men spelar ikväll.

Har lånat ut back
Timrå har valt att låna ut Hugo Enock till SHL-laget Färjestad under fredagen och lördagen och han missar därmed matchen mot Pantern. I hans ställe går Jesper Dahlroth in i par med Hampus Larsson, berättar tränaren Fredrik Andersson för Timrås hemsida.
Sedan tidigare saknas skadade Tobias Liljendahl och Johan Persson. Nyvärvade Alex Lavoie är inte spelklar.
Matchen mot Pantern är en seriefinal mellan ettan och tvåan i tabellen.
– Det ska bli inspirerande, vi har revansch att urfordra för 0-1-förlusten nere i Malmö, säger Fredrik Andersson.

Forward saknas i SSK
Markus Persson klev av matchen mot Leksand senast och kan inte spela med Södertälje mot Tingsryd. Han får därmed göra Sebastian Owuya, Sebastian Höglund och Alexander Sahlin sällskap på skadelistan.
Södertälje har lyft med sitt tränarbyte och tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna. Senast blev det strafförlust mot Leksand.
– Det viktigaste är att vi fortsätter med aktiviteten och att vi fortsätter våga och våga spela. Att vi är trygga i försvarsspelet och trygga i sättet vi hjälper varandra på, och att vi vågar spela ut och släppa loss kreativiteten, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.

Ser fram emot seriefinalen
Ettan mot tvåan i tabellen - matchen mellan Timrå och Pantern blir en tidig seriefinal, något som Pantern ser fram emot.
– Vi pratade faktiskt om det idag (läs igår) och det är väl klart att man kan säga att det är en tidig seriefinal i omgång femton. Det är det högsta man kan spela i omgång femton mellan ettan och tvåan. En nog så rolig utmaning att ta sig an, säger tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
Malmölånet Malte Setkov är tillbaka i spel, medan Oscar Nordh och Andreas Heier alltjämt saknas.

Tillbaka efter avstängningen
Christian Kåsastul har varit avstängd i tre matcher men är tillbaka i Vita Hästens uppställning till kvällens match mot Oskarshamn.
Backen är känd för sitt hårda spel men avstängningen kommer inte förändra hans agerande på isen.
– Det är klart att det varit tråkigt att vara borta tre matcher, men jag har tagit mitt straff och jag kommer inte förändra någonting i mitt sätt att spela. Jag kommer spela som jag alltid gjort, säger han till folkbladet.se.


HETA LIRARE

Oskarshamns succéback Marcus Björk är i kanonform just nu. Han har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna - och gjort totalt sju poäng på de fyra matcherna. Han toppar backarnas poängliga med tretton poäng, tre före backpartnern Karl Johansson som gjort tio poäng.

Oskarshamns Arsi Piispanen och Tingsryds Mikael Frycklund har båda gjort fem poäng på de två senaste matcherna.

Panterns Sebastian Dyk har svarat för sju poäng på de tre senaste matcherna.

Vita Hästens Jesper Samuelsson har gjort poäng i nio raka matcher - och lagkamraten August Gunnarsson har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

Södertäljes Fredric Weigel har gjort poäng i sju raka matcher - och lagkamraten Christopher Bengtsson har gjort mål i tre raka matcher.


LÄS MER

» IKO tar emot Vita Hästen
» Hans Särkijärvi inför bortamatchen mot Västervik
» Oscar Hedman gör sig redo för match 500
» Nedsläpp: Ulf Lundberg inför Tingsryd
» Fredrik Andersson inför seriefinalen mot IK Pantern
» Inför Modo hemma
» Inför Timrå