Hemma
Timrå
TIK
Borta
Björklöven
IFB

Förlust i hemmapremiären

21 september 2018 19:06
Efter match J18

Lördag eftermiddag och hemmapremiär för i Timrå i J18 Elit. Björklöven Stod för motståndet ett motstånd som laget var sugen att ta revansch på sedan en av säsongens träningsmatcher.


Första perioden

En målsnål första period med hög Timrå intensitet, korta byten och en 100%-ig inställning till allt laget gör. Skott täcks, pressspelet kuggar i ordentligt och allt utom målen kommer. Ett sent powerplay krävs för att laget rättvist ska ta ledingen. Det görs av Sander Hermanstad, assisterad av dagens kapten Filip Wahlberg. Perioden slutar 1-0 med mersmak för Timrå som hade flera fina lägen att göra fler mål på.

Andra perioden

Timrå kommer ut med exakt samma pondus som i första och redan efter 1:53 så gör William Ingberg-Nilsson 2-0 på direktskott högt uppe i slottet, snyggt framspelat av Ludvig Westerlund och Mathias Wikudd som förtjänst full vinner pucken bakom förlängda mållinjen. Noterbart var att det redan var lagets tredje skifte för perioden. Laget fortsätter sedan ha korta skiften med hög press och Björklöven får flera gånger bara chippa ut pucken i mittzonen för att få andrum i spelet. Timrå utökar också rättvist ledningen till 3-0 genom en spelvändning som avslutas med att Mathias Wikudd sätter pucken med ett distinkt skott. Björklöven tar Timeout och spelar därefter lite mer på chans. Det blir en nord/syd hockey som gör att spelet jämnas ut och Björklöven kommer till allt fler avslut. Dom får också hål på dagens målvakt Johan Nyborg i slutet på perioden och därmed har vi 3-1 på tavlan inför matchens sista akt.

Tredje perioden

Pågrund av sena utvisningar för båda lagen startar perioden fyra mot fyra. Det blir en märklig start där Björklöven reducerar och kvitterar innan Ville Strandin åter kan skjuta Timrå till ledning igen, 4-3 på tavlan efter bara 2 minuter och 25 sekunder spelade av tredje perioden. Ganska direkt efter att Strandins mål drar Timrå på sig två utvisningar och 3 mot 5 spel väntar. En spelform som Björklöven utnyttjar till fullo och gör två snabba mål på. Björklöven har för första gången i matchen tagit ledningen och på resultattavlan står det 4-5, 5:34 in på den avslutande perioden. En ledning som man sedan aldrig tappar: 50:55 4-6

51:32 Gör Ville Strandin på egenhand 5-6 genom att själv bryta sig igenom Björklövens försvar men närmare så kommer aldrig Timrå som också släpper in, 5-7 56:28, 5-8 i tom bur och slutligen 5-9 med fem forwards på banan i ett försök att i matchens sista minut försöka utjämna det hela.

Tredje perioden slutar alltså 2-8 till Björklövens favör efter psykologiskt viktiga mål i början av periodens första 5-6 minuter. Slutresultatet skrivs 5-9 och Timrå förlorar därmed hemmapremiären.