Hemma
Växjö
VLH
Borta
Timrå
TIK

Poänglöst efter en jämn match

6 december 2018 21:20
Efter match

Timrå kom till kvällens match med mål att bryta poängtorkan på bortaplan. Långt in i matchen var det jämnt lopp mellan lagen men två snabba baklängesmål i den tredje perioden bäddade för förlust.


Jämn förstaperiod

Båda lagen försöker tidigt ta kontroll över matchen men Växjö visar sig snabbt vara det starkare laget inledningsvis. Timrå har det svårt att få ut Växjö ur zonen under dom inledande fem minuterna men man hittar in i matchen därpå och pressar på Växjö lite lätt. Man lyckas dessutom få med sig en utvisning efter att Växjös Pontus Holmberg hakat en Timråspelare.

I det efterföljande powerplayet är Rickard Palmberg ytterst nära att gröta in matchens första mål men efter lite om och men flyger pucken ut ur målgården och vidare ur zonen. Därefter får man det svårare att etablera spel i offensiv zon och Växjö kan döda utvisningen utan några större problem.

Därefter fortsätter Timrå att hålla mycket puck och skapar en hel del. Växjö får ett par inflikar lite då och då men överlag är det Timrå som har tagit över matchen efter Växjös utvisning. Man cementerar sig stundtals i offensiv zon men med tre och en halv minut kvar av perioden bryts övertaget abrupt av en Timråutvisning. Timrå får spela med en man mindre på grund av för många spelare på isen. Men Timrås fina spel så här långt håller i sig även över utvisningen. Man håller ute Växjö totalt i boxplay och kan döda utvisningen utan att Brattström behövt göra några större ingripanden.

Med bara sekunder kvar av perioden gör Timrå ett sista ryck för att göra matchens första mål men pucken hittar inte in bakom Viktor Fasth. Det är också det sista som händer i perioden och vi går till periodvila med ett likaresultat på resultattavlan.

Växjö tar över något men Timrå kämpar sig in i perioden

Den andra perioden är endast en minut gammal innan periodens första riktiga målchans kommer – Växjös Tukonen får pucken helt ren framför Brattström men får i sista sekund inte riktigt kontroll över pucken. Ytterligare en minut senare är det dags igen. Växjö får in pucken bakom Brattström – Dock inte i målet utan pucken dansar nästan på mållinjen men missar målet med minsta möjliga marginal. Med två bra målchanser på två minuter behöver Timrå något som kan förändra matchbilden.

Och det får man i form av ett powerplay. Daniel Rahimi håller fast Morten Madsen och får åka och sätta sig två minuter i utvisningsbåset. Timrå har dock svårt att utnyttja sitt numerära överläga. Man har faktiskt svårt att ta sig ur sin egen zon och när Växjö blir fulltaliga kan vi konstatera att det tiden som spenderades i offensiv zon blev väldigt lätträknad.

Därefter tar Växjö tillbaka taktpinnen och sätter Timrå under en hård press stundtals. Man radar upp bra målchanser i ett par minuter men det absolut närmasta chansen man får är precis innan periodens powerbreak då Joel Persson dundrar iväg en stenhård puck rakt i ribban.

Växjö fortsätter att sätta press på Timrå men med sex minuter kvar av perioden ser vi en förändring av matchbilden. Timrå kommer in i matchen och sätter Växjö under en enorm press där man spelar riktigt snyggt stundtals. Återigen får vi dock se vårt spelmässiga övertag avslutas på grund av en utvisning. Timrå spelar snyggt in mot Växjös mål men någon sekund efter det åker Vilmos Galló ut för målvaktsinterference. Återigen är Timrå starka i boxplay och spelar lätt av utvisningen utan några större svårigheter. Med någon minut kvar av perioden när Timrå blir fulltaliga blir det inga fler målchanser i perioden och likt den första perioden går båda lagen till periodvila mållösa.

Två snabba

Inledningen av den tredje perioden blir avvaktande men inom loppet av tre minuter har Timrå tagit över och man har varit ytterst nära att göra matchens första mål. Likt Växjö har man nu fått smaka på en ramträff. Men trots det så spräcks Brattströms målnolla i anfallet därpå efter ett stenhårt skott av Peter Andersson från blå. Växjö fortsätter därefter och pressa på för en utökning och man är ytterst nära att göra så. Det blir inget mål men samtidigt får Hampus Larsson åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Det blir en tuff start då Växjö ligger på stenhårt och för en utökning. Timrå orkar hålla emot i strax över en minut men efter en tilltrasslad situation kan Roman Horak lätt peta in matchens andra mål. Det är en rejäl uppförsbacke för Timrå nu och Växjö fortsätter att lägga en hård press på Timrå. Men med 10 minuter spelade kommer Timrå tillbaka in i matchen.

Man sliter för att få in en reduceringspuck och målchanserna är inte få. Viktor Fasth i Växjömålet får stå på huvudet ett par gånger för att inte släppa in en puck. Stundtals ligger en reducering väldigt nära. Men historien återupprepar sig. När Timrå börjat spela som bäst får man åka och sätta sig i utvisningsbåset. I det efterföljande boxplayspelet spelar man återigen stabilt och håller Växjö borta från några rejäla målchanser. Man dödar utvisningen relativt enkelt. Dock kommer målchanserna när Timrå är fulltaliga. Man kämpar sig återigen ut ur situationen och med tre minuter kvar lämnar Brattström kassen.

Timrå etablerar spel i offensiv zon och håller ett högt tempo. Ett högt tempo som snabbt ska visa sig lönsamt efter att Sebastian Collberg prickat målet och reducerat till 2-1 med 2 minuter kvar av perioden!

Fredrik Andersson begär timeout direkt efter målet och därefter är det Timrå för hela slanten. Man ligger på Viktor Fasth som tror sig ha pucken men tappar den. Tyvärr är ingen Timråspelare på pucken där. Därefter följer en sekvens där Växjö får ut pucken men med 50 sekunder kvar är man tillbaka i Växjözonen.

Med 16 sekunder kvar får vi spela 6 mot 4 men förlorar den efterföljande tekningen. Växjö slänger ut pucken och med det kan vi även summera kvällens match. Timrå går, trots en bra insats, poänglösa ur kvällens match.

Nästa match

Nästa match spelas mot Brynäs IF i Gavlerinken där vi kan vänta oss ett brett stöd från våra supportrar! Timrå IK Supporterklubb anordnar bortaresan "Invasion Gavlerinken" och har i dagsläget två fulla bussar. Vid intresse att följa med, kontakta Timrå IK Supporterklubb.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 19 december. Frölunda står som motståndare! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu

Biljettpriser

  • Långsida: 280kr (210kr för ungdom/pensionär)
  • Kortsida: 210kr (160kr för ungdom/pensionär)
  • Västra stå: 120kr (80kr för ungdom/pensionär)
  • Rullstolsläktaren: 140 kr
  • Rad 1 & 2 i hela arenan: 115 kr

Köp din bilejtt på tik.ebiljett.nu - Serviceavgift på 20 kr tillkommer vid köp i biljettkassan i NHK Arena eller Birsta City infodesk

Kombinera hockeyn med mat i restaurangen

För er som vill kombinera hockeykvällen med en matbit i restaurangen kan boka bord här:

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.