Hemma
Växjö
VLH
Borta
Timrå
TIK

Timrå får se sig besegrade i Växjö

10 januari 2019 21:30
Efter match

Timrå kom till Växjö med målet att ta hem ytterligare tre poäng till medelpad men hade svårt att komma in i matchen i den första perioden. I den andra perioden såg det bättre ut i halva perioden men fick en mardrömsavslutning. Väl i den tredje perioden hade man inget att förlora och körde på och körde över Växjö. Trots det lyckas man inte kvittera och får se sig besegrade med 3-2


Tidigt underläge

Timrå får en tung start på matchen. Växjö inleder starkare än Timrå och det dröjer endast 1.46 in i perioden innan Brendan Shinnimin hittar nätmaskorna i Timrås mål.

Efter den rappa inledningen blir dom nästkommande åtta minuterna relativt trötta. Det blir ett ställningskrig utan någon riktig vinnare och vi får istället se ett spel där pucken förs fram och tillbaka över mittzon av båda lagen. Däremot med tio minuter kvar av perioden drar Törnqvist iväg en diagonalpass som hittar Palmberg. Han är därpå ytterst nära att göra mål men istället åker Växjö ut på en hakning i samband med målchansen och Timrå får spela powerplay.

Timrå kontrollerar pucken mer eller mindre under hela powerplay men man har svårt att skapa några chanser. Istället rinner tiden iväg väldigt snabbt för att vara två minuter och Växjö klarar av att döda utvisningen utan nåra större bekymmer.

Därefter stiger temperaturen något i VIDA Arena. Det är fortsatt ett ställningskrig men lagen kommer på mål bättre än innan utvisningen. Det slutar dock igen med en utvisning. Denna gång för Timrå. Växjö kontrollerar pucken men har ytterst svårt att skapa någon rejäl chans. Timrå håller emot bra och kan göra så under hela det numerära underläget. Man dödar utvisningen utan större problem.

Mot slutet av perioden blir det svettigt för Timrå. Man har svårt att få ut pucken ur sin zon och Växjö slänger iväg en och en annan bössa mot målet. Men utan att det blir några målchanser av rang. Istället tickar klockan ner mot periodpaus och vi har 1-0 till Växjö i pausen. Överlag var detta en rätt så händelsefattig period.

Timrå kvitterar men det blir en kortvarig glädje

Den andra perioden bjuder tidigt på underhållning. Växjö börjar starkast men Timrå tar så småningom över perioden och lägger en tung press på Växjö. Men man lyckas inte, trots ett par bra målchanser att hitta förbi Andrén i Växjömålet. Istället kommer Växjö igen efter par spelade minutrar och skapar två målchanser nära inpå varandra men Svedberg gör en riktigt svettig räddning med klubban i luften på ena av chanserna.

Men så småningom kopplar Timrå grepp om perioden igen och Växjö får kämpa för att behålla sin nolla. Länge klarar dom sig men med halva perioden spelad drar Timrå till med en snygg tekningsvariant där Johannes Kinnvall kliver upp från sin backplats, blir helt friställd med pucken och sprätter in kvitteringen.

Glädjen blir dock endast tre minuter lång. Efter att lagen turats om att försöka gå upp i ledning ett par gånger missas Växjös Pesonen som står helt ren på sidan av Svedberg. Väl där får han pucken och gör inga misstad. Ledningen återtagen av Växjö.

Timrå får börja jaga igen men det vill sig inte trots ett bra spel. Istället blir uppförsbacken något brantare när Växjö utökar till 3-1 med 2.26 kvar av perioden. Avslutningen av perioden har varit tung för Timrå trots en bra första halva och det ser ut att bli ännu tyngre. Knappt 20 sekunder efter tekning får Johannes Kinnvall åka ut till utvisningsbåset för fördröjning av spelet. Men väl i boxplay gör Timrå en riktigt bra insats och är dessutom ytterst nära att reducera i boxplay efter att Morten Madsen fångar upp pucken och näst intill lyckats bryta sig fri från Växjöbackarna. Men målet uteblev och likaså för Växjö i sitt powerplay. Det är även det sista som händer innan spelarna kliver av isen för periodvilan.

Förlust trots ett enormt spelövertag

Laget kommer ut till perioden med en rejäl uppförsbacke men man vet med sig att det kan gå snabbt i hockey och kämpar febrilt för att trycka in en reducering tidigt och har total kontroll över perioden i dom fem första minuterna. Timrå skapar ett par riktigt bra målchanser, återigen, men effektiviteten och den där sista touchen saknas för att det ska bli mål.

Växjö kommer dock in i perioden efter fem minuters spel och sätter press på Timrå stundtals. Man låter sig inte skrämmas och kämpar sig snabbt in i matchen igen. Man har Växjö i brygga igen och denna gång får man utdelning. Kapten Larsson får pucken vid blålinjen, för pucken upp till ena tekningscirkeln där han sprätter iväg pucken som hittar sig in bakom Andrén i Växjömålet.

Efter målet får man en rejäl energi som är ytterst nära att resultera i ett kvitteringsmål flera gånger om. Kvitteringen ligger i luften länge men Växjö håller ut. Klockan tickar, som vanligt, väldigt fort i underläge och snabbt är det bara någon minut kvar av matchen. Timrå plockar ut Svedberg och fortsätter ha ett otroligt bra spel i anfallszon men likt många andra matcher har man det svårt att göra mål trots spelövertag.

Växjö håller ut och Timrå får se sig besegrade med 3-2.

Nästa hemmamatch

Första hemmamatchen året 2019 spelas lördagen den 12 januari! Då gästar Skellefteå AIK NHK Arena. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans i SHL! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu