Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Bortaturnén efter uppehållet fortsätter briljant

15 november 2019 20:55
Efter match

För två dagar sedan drog HockeyAllsvenskan igång efter landslagsuppehåll och Timrå har kommit igång med ny energi.

Mot AIK så blev det 1-5 och följdes idag upp med en 1-4 seger mot Västervik.

Imponerande nystart och positivt är att special teams fortfarande fungerar och nu har det spetsats med att 5-mot-5 kommit igång.


Boxplay en framgångsfaktor i år

En bortamatch mot ett lag som kommer från en imponerande seger mot toppkonkurrenten BIK Karlskoga med 1-2 efter förläggning. Det var tydligt att det var ett stärkt Västervik som kom in i matchen och visade att man inte skulle lägga sig platt mot Timrå. Efter sju minuter så åkte nyförvärvet Tobias Lindberg på en utvisning då klubban kom upp för högt. Västervik som har ett bra fungerande powerplay som de visade prov på och gjorde också ledningsmålet 7.44 in i första perioden, efter ett direktskott som Victor Brattström inte hann reagera på. Men Timrå vaknade till i slutet på perioden och när Lindberg åkte på ytterligare en utvisning i slutmiuterna så var det Timrå som visade att man är långt ifrån ofarliga i boxplay i år. Sebastian Ohlsson tar pucken och avancerar framåt, drar iväg ett skott som räddas men Morten Madsen är påpasslig och stöter in pucken som krävde videogranskning för att godkännas. I samma boxplay så kommer återigen Sebastian Ohlsson loss och kommer mer ensam mot målvakten och utan att tveka så trycker han också in ledningsmålet för Timrå. Det var Ohlssons fjärde fullträff i nummerärt underläge denna säsongen. Timrå till pausvila i ledning alltså efter två sena mål och det var ett tydligt chockat Västervik som klev av isen efter första 20.

Slutet på första gav energi

Ett tydligt tecken på momentum visades i denna matchen. Efter Timrås dubbla sena mål i första perioden så var matchen totalvänd på alla plan. I inledningen på andra så fick vi också två powerplay istort sett intill varandra och att ge ett av seriens bästa PP ett sådant läge brukar innebära mål. Så även denna gången, mitt i det andra powerplayet så hittar Jonathan Dahlén en helt fristående Sebastian Hartmann centralt i slottet och med ett distinkt direktskott så var ledningen utökad till 1-3 efter 4 minuter i andra. Västervik fick lite liv efter det målet och det blev lite böljande på båda hållen. Men efter 13 minuter så blir det en kamp i sargen i Timrås zon och när Albin Lundin lyckas få ut pucken så serverar han den snabbskrinnande Sebastian Ohlsson som snabbt läst av situationen och när han fri mot målvakten blir av så blir det också 1-4. Vilket också stod sig perioden ut.

Båda lagen kändes nöjda med resultatet

Med en tre-målsledning och bekväm känsla kommer Timrå ut i tredje och tar inte ut sig allt för mycket i tredje, liknande såg det ut på andra hållet då det inte blev så många farliga möjligheter i den avslutande perioden. Det som ska noteras är Victor Brattström som kliver fram som en jätte återigen när han behövs. Med ett par fina sidledsförflyttnings räddningar så håller han sig till enbart ett insläppt idag och slutar på 96,4% i räddningar. Bästa inblicken i perioden måste bli när domaren åker ner för att hjälpa Brattström med ett snöre som släppt under benskyddet.

Fantastisk seger och inledning efter uppehållet från Timrå med 9-2 i målskillad på två matcher. Nu blickar vi framåt för sista matchen på denna bortaturnén mot Almtuna på onsdag. Sedan vänder vi hem för match mot Mora den 22:a. 3 nya starka på kontot och tillsammans är vi röd och vit dynamit!