Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Almtuna
AIS

Målkalas när Timrå slog Almtuna

11 januari 2020 17:35
Efter match

Timrå kom till denna match med en storseger i bagaget då man hemmaslog Västervik i tisdags med 5-1. Efter en något problematisk start och 2-målsledning för bortalaget kunde Timrå komma tillbaka i matchen, och med besked. Det blev en otroligt målrik match som gav hemmalaget 3 fruktansvärt viktiga poäng i toppstriden.


Chockstart av Almtuna

När matchen börjar kanonstartar Timrå direkt efter tekning och får efter bara ett par sekunder så när ett rent läge för Hartmann, som dessvärre blir avblåst för en tveksam offside. Det är Timrå som har den intensiva farten i matchens inledning, klacken ångar på och av kampviljan att döma vill man sätta prägel på matchen tämligen omgående. Det är också väldigt nära när 2 minuter är spelade då Kaijser bryter in framför mål och är väldigt nära att trä in pucken bakom Eliasson i Almtunas mål. Det kommer liksom som en chock när Almtuna går på sitt första riktga anfall efter 3 minuter, och Tobias Liljendahl kan göra 0-1 till gästerna efter en fin aktion där han överlistar Victor Brattström. Timrå går dock på anfall direkt efter målet, men en offensiv tackling bedöms som regelvidrig och boxplay att vänta för hemmalaget. Inledningsvis är det inget skönspel av Almtuna i numerärt överläge, men en trasslig situation framför Brattström när 40 sekunder återstår av överläget resulterar i 0-2 för bortalaget och det är återigen Liljendahl som gör målet. Det hinner bara gå ett par sekunder efter Almutnas mål innan Timrå ska noteras i målprotokollet. Boyce glider in över blå efter vunnen tekning och drar iväg en projektil som sitter mycket distinkt intill högra stolpen bakom Eliasson. 1-2 efter 13 spelade minuter.

Timrå får ytterligare fart efter målet och anfaller frenetiskt mot Almtuna. De ger inte direkt utdelning via mål, men Almtuna är tvungna att ta till fulknep när Tony Mårtensson utvisas 2 minuter då vi spelat 10 minuter. Timrås powerplay är tyvärr rörigt och Almtuna spelar av utvisningen med relativ lättsamhet. Farten avtar något när vi jobbar oss ner mot periodvila, och Almtuna känns som laget som gynnas mest av detta. De kontrollerar Timrå rätt bra vid blå linje och när de anfaller utnyttjar de deras omställningsförmåga vilket ger ett par 2 mot 2-lägen. Känslan är här att båda lagen är rätt nöjda med resultatet och behöver periodvilan för att prata ihop laget. Men Timrå blixtrar till i slutminuterna, och har flera väldigt kvalificerade målchanser. Ett exempel är när Hardegård, Lundin och Dahlén allihopa står för en fin sekvens i offensiv zon. Hardegård tar vara på en slarvig pass från Almtuna, lägger ett fejkat skott mot Eliasson som Lundin snappar upp. Dragningen får ner målvakten men han hakas upp och Eliasson hinner få dit en arm som precis stoppar pucken på mållinjen, och Dahlén som kommer på returen hinner bara snärta till pucken innan Eliasson snor åt sig den och blockerar. Det blir inte farligare än så här, och perioden slutar 1-2.

Timrå kommer tillbaka, med råge

Inledningen av andra kantas mest av Almtunas fart, då de kommer in i offensiv zon relativt omgående. Det blir ändå inte bättre än att de lyckas dra på sig en utvsining för slashing när vi spelat minuten. Timrå kommer också väldigt nära en kvittering efter endast ett par sekunder av utvisningen när Eliasson är överspelad och Hartmann får läget, men han lyckas mirakulöst hålla pucken utanför. Tekningen efter kommer dock Almtuna inte kunna stå emot mer, och Hartmann ska få revansch. Tekningsvinst för Timrå och pucken landar hos Dahlén som drar iväg ett skott, Eliasson räddar med benskyddet men Hartmann är perfekt placerad för returen och lägger in den i öppet mål för 2-2. Arenan kokar vid de här laget, och mer ska det bli. Anfallet efter kvitteringen får Timrå fast pucken och Boyce hittar mycket fint Emil Berglund som på Ovechkin-manér släpar med benet och trycker dit ett direktskott bakom Eliasson, 3-2 till Timrå! Almtuna tar här timeout och är klart tagna av denna chockstart av Timrå. Spelet ebbas ut något efter detta, och lagen turas om att anfalla. Men Almtuna får lite momentum när vi närmar oss 7 minuter spelade, och ett läge där de kommer 2 mot 1 är millimeter från att sitta då Brattström är överspelad, men pucken läggs retsamt i stolpen och Bratten nyper den med plockhandsken.

Timrå får anfallet efter detta med sig en utvisning när de kämpar längs sargerna. Det är inledningsvis inte speciellt strukturerat och Almtuna kämpar bra i sin box. Men det är farligt att låta Timrå etablera sin specialformation, och när 20 sekunder återstår av utvisningen har vi ett klapp-klapp-spel som endast kan beskrivas som hockeygodis, och pucken landar hos Emil Berglund som trycker dit 4-2 för Timrå. Hemmalaget har ett monumentalt övertag efter detta och parkerar i anfallszon. De spelar med finess, fart och skicklighet. Det märks verkligen att hockey är roligt för rött och vitt för stunden. Det kommer också mer hockeygodis. När vi spelat 11 minuter så ser vi återigen en klapp-klapp-situation och pucken når denna gång Albin Lundin som sprätter iväg den bakom Eliasson och 5-2 till Timrå. Almtuna är dock inte ofarliga i efterspelet av detta och kommer i en mycket fin sekvens där Brattström ställs inför ett mer eller mindre friläge, han är med sin längd och sin spänst i absoluta elitklass i dessa lägen och får ut ett benskydd som räddar pucken från 5-3. Vi har några intetsägande minuter när vi jobbar oss ner mot 20 spealde av andra innan något häpnadsväckande händer. Om Timrå gjort fina hockeymål i denna period så vill inte Almtuna vara sämre när Calle Åsell bakom förlängd mållinje hittar Mattias Johansson framför Brattström, sistnämnda drar till direkt och sprätter upp den i krysset för 3-5. Almtuna får lite speed efter detta och farten gör att Albin Lundin via en hög klubba visas ut 2 minuter när ganska precis samma tidsangivelse återstår av perioden. Almtuna får inte någon riktig fart på powerplayspelet och Timrå känns väldigt bekväma när de stressar och och sätter press. När perioden till synes ska vara över bryter Albin Lundin fram och kommer fri med Eliasson, han sätter pucken mellan benen på målisen men målet behöver videobedömas då det är osäkert om perioden är över innan den sitter i kassen. Det är konstateras dock att den är på hundradelen på rätt sida och 6-3 för Timrå blir resultatet för perioden, som är en period vars underhållningsvärde är något vi sällan skådat.

Fortsatt målrikt

Hur lagen kommer agera i denna period var svårt att sia om på förhand, då andra perioden innehöll så mycket av allt. Bägge lagen öppnar dock piggt men Timrä är kanske något för ivriga då det redan efter 50 sekunder drar på sig en utvisning. Almtuna behöver inte heller länge i PP-spelet för att hitta nät. Det är Hampus Harlestam som mycket skickligt styr ett skott framför Brattström som ställer Timråmålisen och 4-6 redan efter 1 minut av tredje. Almtuna får nog inte med sig de momentum de vill efter detta mål, och Timrå kontrollerar spelet bra trots den snöpliga öppningen. Detta innebär inte att Almtuna på något sätt är överspelade, de har fortfarande taktpinnen anfallsmässigt men det märks att de har svårt att komma in i zon på de sätt de förmodligen skulle önskat. När vi spelat 6 minuter tar Timrå lite anfallsinitiativ och ställer sig nära Eliasson i Almtunas mål när man hugger på studspuckar, men den letar sig aldrig in. Almtuna kontrar här med fart och kommer faktiskt till ett riktigt vasst läge, men Brattström är tät och nyper pucken för tekning. Det blir lite ställningskrig efter detta och när vi når 10 minuter spelade av tredje är det vädligt jämnt mellan lagen, kanske någon fördel Almtuna anfallsmässigt. Timrå spelar relativt stabilt i sin defensiv men det är Almtuna som är hungrigast offensivt vilket ger oss mycket spel i neutral zon blandat med sekvenser i Timrås defensiva. När det väl blir farligt är det mycket trafik framför Brattström som verkligen får visa hans reflexer då styrningarna absolut är farliga.

Efter powerbreak trappas Almtunas intensitet upp och Timrå är här ganska nedtryckta. De har svårt att få ut pucken och Almtuna spelar runt väldigt bekvämt, med mycket fart. Det kan också te sig något orättvist när Timrå på en ganska lång stund har ett bra anfall som ger en ganska avgörande utdelning. Dahlén hinner snurra upp hela Almtunas försvar innan han kyligt serverar pucken till Albin Lundin över slottet, skicklig som han är gör han inga misstag och stänker in pucken för 7-4 till Timrå när 7 minuter återstår. Här någonstans går nog luften ur Almtuna som gjort ett gediget försök att komma tillbaka i matchen. Man börjar slarva något i bortalaget och kort efter 7-4 kan Ragnarsson i Timrå driva fram längs blå och panga iväg ett slagskott som sitter som gjutet innanför Eliassons vänstra stolpe och 8-4 till Timrå. Drygt 4 minuter återstår här och efter detta spelas matchen bara av av bägge lagen. Publiken bär fram Timrå som stått för en målkavalkad utan dess like, och tacksamheten på läktarna känns på långa vägar.

Vi lämnar denna match med ett stort leende på läpparna då 12 mål tillfaller, och visst är det underhållande att få ta del av sådant. Timrå visar återigen att man ämnar landa högt i tabellen när grundserien är färdigspelad, och blickarna mot högstaligan fästs ytterligare. Stort tack till alla som bidrog till denna härliga inramning