Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Västerås
VIK
Borta
Timrå
TIK

Två oerhört viktiga poäng i toppmötet med Västerås

19 februari 2020 21:25

Timrå kom till spel mot toppkonkurrenten Västerås utan skadade poängkungen Jonathan Dahlén. Då var det dags för andra att steppa fram och visa att vi är ett starkt kollektiv. Vi tar med oss två poäng från Västerås efter att Victor Brattström stått för en enorm match längst bak och Jens Lööke fått avgöra i förlängningen.


Mållöst efter ganska chansfattig första period

Matchen inledde avvaktande med mycket Västerås innehav och högt presspel. Inget utav lagen kommer till några hotande lägen, Timrå åkte på en tidig utvisning efter att ha missat i ett byte. Västerås fick lite offensiv speltid men kommer inte till ett enda farligt avslut utan istället så var det Timrå genom Sebastian Ohlsson som bröt en puck och kom till utvisningens bästa läge, genom att lägga in en backhand mot mål och Myrenberg i Västerås målet hade inte koll på pucken. Timrå lyckades bita sig fast i offensiv zon för första gången efter lite mindre än åtta spelade minuter och kom också till en riktigt bra möjlighet när Jeremy Boyce blir frispelad centralt men skottet och returen plockas upp av Myrenberg.

Timrås offensiva press höll på att ge utdelning med lite drygt 4.30 kvar att spela, Lindberg stressade Västeråsspelare bakom mål och framför stod Lundin och kunde påpassligt knycka åt sig pucken. Skottet däremot fick ingen direkt fart och kunde hållas ute.

Med två minuter kvar så kommer båda lagen till vars ett riktigt bra läge. Först så var det ett inlägg från backplats av Timrå som sökte sig fram till den hete Hartmanns klubba, styrningen gick tätt utanför. Direkt efter så vände Västerås och drar iväg ett skott mot den bortre stolpen, Brattström sparkar ut och returen kommer till en Västeråsare men fick inte kontroll.

Med bara sekunder kvar av perioden så kom en bjudning från Västerås, efter en totalt misslyckad passning som gick rakt till Hartmanns klubba. Hartmann kan gå in och lägger in pucken mot mål men Myrenberg frejdade sitt mål och höll pucken fortsatt på "rätt" sida om mållinjen.

Första perioden slutade mållöst och Albin Lundin citerade perioden bra i sin intervju med Cmore: "Det är två bra försvarande lag som gör det svårt att komma in på mål." Båda lagen höll varandra ute från centralt spel framför mål om man gör undantaget med två passningsmissar från Västerås som gav Timrå periodens bästa chanser. Men i övrigt så har det varit tre övertagsspel och inte heller där har något utav lagen kommit till några heta målchanser.

Fortsatt likaläge efter dubbla slumpmål

Västerås inledde återigen perioden piggt och fick bra press på Timrå. Leduc drog först iväg ett lättare skott mot Brattström och efter tekningnen så hade Timrå svårt att komma ur egen zon. Brattström fick aggera något och klarar av den anstormningnen.

Lööke får dubbla chanser efter att det gått lite drygt fem minuter. Först efter att Tobias Lindberg väggat sig ner djupt i anfallszon och hittat in till Lööke vid första tekningscirkeln, skottet gick utanför den högra stolpen. Efter att Västerås sedan kommit upp i anfallszon så lyckas samme Lööke bryta en passning och vänder på spelet. Denna gången plockade Myrenberg ner pucken över huvudet.

Timrå skulle få första ordet i matchen efter att pucken på ett något slumpartat sätt studsat fram till en helt ensam Filip Westerlund. Han tar fram pucken några meter och sätter sedan pucken över benskyddet och in under armen på Myrenberg i Västeråsmålet fram till 0-1 till Timrå.

Direkt efter målet så kommer Västerås till en farlighet. Efter lite studsar så hittar en Västeråsare pucken precis framför Brattström, Timråmålvakten håller sig kall och kan rädda utan någon större aktion.

Slumpmål nummer två i perioden kommer denna gången för Västerås. Det var ett skott från back som blockeras på vägen fram, Timrå tappar bort pucken och när August Nilsson får den till sin klubba så kan han hitta en helt fristående Isac Skedung på bortre stolpen och kan enkelt raka in pucken i öppen kasse.

Perioden stannade vid 1-1 efter de två slumpmålen som kom. Matchen öppnade upp sig efter att Timrå gjorde matchens första mål, Västerås kom till några småchanser efter sitt kvitteringsmål och fick luft under vingarna, men det resulterade alltså inte i några fler mål.

Mållös tredje period, storspel från Brattström och Lööke avgör i övertid

Perioden var två minuter gammal när Brattström står för matchens räddning. Västerås målskytt Skedung bröt sig in på mål och hittar Vikman på bortre, Brattström visar både reflexer och flexibilitet när han kommer över och plockar pucken.

Timrå hittade lite yta efter en fin passning av Jonathan Carlsson fram till Morten Madsen. Madsen drog iväg ett skott mot den främsta stolpen som Myrenberg fick problem med. Sebastian Ohlsson dök på mål och kunde nästan peta in pucken mellan benen men Myrenberg höll tätt.

Återigen så får Brattström agera med snabba reflexer, Västerås hittar in en puck mellan målvakt och försvarare. På bortre stod det en Västeråsare som får träff på pucken men Brattström är snabbt över och kan rädda bort det läget med benskyddet.

Med bara två minuter kvar så hittar Boyce en fantastisk passning över centrallinjen men Berglund blir störde på bortre stolpen och får ingen bra träff på pucken.

Med enstaka sekunder kvar så fick Västerås en kontring och Brattström fick återigen visa sin betydelse genom att stoppa det öppna läget och räddar Timrå fram till förlängningsspel .

Matchen går till förlängning och det var som det brukar vara i 3-mot-3 spel, fartfyllt och massvist med chanser. Mycket dominans från Timrå och till slut kom också utdelningen. Lööke och Lundin får ihop ett fint väggspel där Lööke till slut kan trycka in med 1.30 kvar av förlängningen.

Vi vill tacka alla er som var på plats i Västerås och hejade fram oss under kvällens match. Ni var en liten skara men skapade en fantastisk atmosfär. Vi får med oss 2 viktiga poäng och vänder nu hem igen. På lördag spelar vi hemma mot Västervik och vi hoppas på stort stöd även då.