Hemma
Timrå
TIK
Borta
Storhamar
STO

Dubbelvinst i säsongens första match

9 augusti 2019 21:35
Efter match

Ikväll fick vi se en jämn match mellan Timrå och Storhamar där det var lika inför den sista perioden men Timrå tog kommandot för att sedan stå som segrare, för andra gången denna afton.


Timrå inleder matchen starkt och trycker tillbaka Storhamar bra. Den där riktiga målchansen uteblir dock. Istället är det Storhamar som ett par minuter in i matchen smäller till med ett skott från blålinjen som hittar in bakom Victor Brattström.

Timrå försöker därefter komma ikapp och får spela numerärt överläge ett par gånger i perioden men återigen får man svårt att hitta förbi backarna och målvakt i Storhamar. Det närmaste Timrå kommer till mål är ett skott under en avvaktande utvisning från ena tekningscirkeln som går i stolpen och ut.

När perioden går mot sitt slut är dock Storhamar framme igen och hittar in bakom Brattström och lagen går till periodvila med 0-2 på resultattavlan.

Timrå kommer däremot tillbaka. I den andra perioden både reducerar man och kvitterar innan man även går upp i ledning mot slutet av perioden. Tyvärr smäller Storhamar till ännu än gång och kvitterar med bara sekunder kvar av perioden och 3-3 står på resultattavlan i periodvilan.

Mellan den andra och den tredje perioden sker något. Något som alla har önskat ska hända - Jonathan Dahlén presenterades som klar för Timrå IK! Läs mer och lyssna på intervjun i pausen med honom här

I den tredje perioden fortsatte man skapa lägen och vara det bättre laget. Man går upp till 4-3 innan man även gör 5-3 på Storhamar. Storhamar försöker mot slutet att komma ikapp genom att plocka målvakten men förgäves, Timrå håller tillbaka och vinner med 5-3.