Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
MoDo
MoDo

Revansch i hemmamatchen mot Modo

4 januari 2021 20:15
Matchrapport

Det var ett revanschsuget Timrå som tog emot Modo i NHC Arena, efter gårdagens snöpliga förlust mot Örnsköldsvikslaget. Och visst visade Timrå att man inte tänkte låta gårdagen upprepa sig. Redan från första nedsläpp så var det Timrå som tog position i förarsätet och höll i taktpinnen fram till slutsignal. Man tog ledningen efter drygt sju minuter och släppte den aldrig. När slutsignalen ljuder ser vi resultatet Timrå 3 - 1 Modo.


Timrå lägger ribban

Timrå trycker ned gaspedalen direkt vid nedsläpp och redan efter tio sekunder så får Albin Carlsson ett jätteläge, fri framför Anthony Peters i Modo-kassen, men skottet räddas.

Det är Timrå som inleder matchen klart starkast, och Timrå släpper knappt ifrån sig pucken under den första fjärdedelen av perioden.

Sju minuter in får Timrå chansen i matchens första powerplay. Det tar blott 14 sekunder innan nollan är spräckt, efter att Sebastian Hartmann sprätter upp pucken ribba in, fint assisterad av Jens Lööke och Marcus Hardegård. Högst välförtjänt Timråledning.

Timrå fortsätter vara det bättre laget perioden igenom, och det är klart närmare 2-0 än vad det är 1-1. Innan perioden är över ska Timrå dessutom ha ett skott i ribban, avlossat av den till målet framspelande Hardegård.

Timrå fortsätter pressa

Den andra perioden inleds lite som den första, då Timrå fortsätter trycka på för mål. Efter fyra minuter får Timrå chansen i powerplay då gästernas Jesper Dahlroth får sätta sig i två minuter för en interference.

Direkt efter tekning så skaffar sig Timrå ett kanonläge, då Dahlén hittar Lööke på den bortre stolpen som så när får in pucken, men Anthony Peters räddar.

Timrås powerplay varar i blott trettio sekunder, då Albin Lundin åker ut i två minuter, också han för en interference.

Det efterföljande fyra-mot-fyra, samt det senare fyra-mot-fem-spelet renderar dock inte i mål åt något håll, och ställninge är alltjämt 1-0.

Timrå fortsätter pressa Modo och fortsätter mata in puckar på mål, och det ska också ge återbäring. Filip Westerlund slår in pucken mot mål, vilken styrs i ryggen på en försvarande Modo-spelare och studsar sedan ned och landar framför Viktor Lodin, som inte göra några misstag utan sätter dit Timrås andra mål för kvällen.

Dryga minuten senare ska Modo dock hitta en reducering, då Daniel Sylwander, efter en snabb spelvändning, avlossar ett hårt skott som hittar in ovanför Jacob Johanssons vänstra axel.

Knappa två minuter återstår av perioden då Timrå får spela sitt första riktiga boxplay för kvällen, då Hugo Reinhardt blir utvisad i två minuter för en tripping.

Timrå rider ut pressen och Jacob Johansson håller tätt perioden ut.

Total dominans i avslutningen

Timrå går in i den tredje perioden till synes med inställningen att fortsätta gå för mål snarare än bevaka sin ledning. Precis som i de två föregående perioderna så trycker Timrå ned Modo i sin zon och skjuter väldigt mycket. Modo å andra sidan får knappt låna pucken av Timrå, och Jacob Johansson får försöka hålla sig varm på andra sätt än att rädda puckar.

Timrå kämpar på och försöker alltjämt utöka sin ledning, och den stora Timråpressen leder till en utvisning för gästerna. Powerplay att vänta alltså. Modo visar dock upp ett imponerande boxplay och Timrå hittar inte fram till de riktigt vassa målchanserna. I samma sekund som Modo blir fulltaligt har dock Timrå ännu ett skott i ribban, denna gång genom Jacob Blomqvist, men fortsatt ledning 2-1.

Med drygt 90 sekunder kvar av matchen plockar Modo målvakten för att jaga kvitteringen. En given chansning, naturligtvis, men en kostsam sådan, då Jacob Blomqvist ser sin chans efter att Lodin lyckas få pucken ur zon, och slår in pucken i öppen kasse.

Matchen slut och 3-1 till Timrå.