Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå bortaslog Tingsryd i en händelserik match

22 januari 2021 20:25
Matchrapport

Det var en händelserik första period som endast, sett till målchanserna, slutade 0-1. Periodens enda målskytt var Timrås Walli Walterholm. En händelsefattigare andra perioden, men desto jämnare, skulle även den resultera i att Timrå gör det enda målet. Denna gång mål av Albin Carlson. Tingsryd kom aldrig närmare, och Timrå kunde till slut vinna även tredje perioden med 1-2 efter två drömmål. Matchen slutade totalt 1-4 (0-1, 0-1, 1-2).


Händelserik första period

Matchen fick en pangstart när Sebastian Hartmann redan efter 30 sekunder fick ett friläge för Timrå. Andreas Ljunggren i hemmakassen stod däremot upp bra. Hartmann skulle få en till toppenchans att ge Timrå ledningen i matchen bara minuterna efter, när det uppstod ett två-mot-ett-läge. Även där storspelade Ljunggren, som rånade Timrå på ledningsmålet.

Tingsryd var inte heller ofarliga. Bara bytena efter var Tingsryd sånär att ta ledningen i matchen. Pucken dansade i målgården, men ville aldrig in i mål.

Det skulle visa sig vara en händelserik första period detta. Tid 5:53 åkte Per Svensson på ett matchstraff för kneeing på Sebastian Åkesson.

Det skapades lägen på lägen för båda lagen. Bland annat sköt Jonathan Dahlén i stolpen i spel fyra mot fyra. Tätt därefter fick Jonatan Harju ett friläge, som Adam Ohre klarade.

Det skulle vara Timrå som till slut tog ledningen i matchen. Walli Walterholm smet igenom och hittade en lucka på Ljunggren, tid 15:33.

I bytet efter hade Hartmann sitt tredje stora läge i perioden, men även där ville pucken inte in.

Perioden slutade 0-1 till Timrås favör, vilket var osannolikt sett till målchanserna för båda lagen. Skotten i perioden var 9-10.

Timrå gick ifrån

Timrå tog kommandot direkt i den andra perioden och var centimeter från att utöka sin ledning. Men ännu en gång stod Ljunggren i vägen, som höll ner siffrorna för Tingsryd.

Även Tingsryd skapade tryck. I powerplay var de nära att trycka in kvitteringen, efter att Ohre inte fått tag på pucken, och det skapades en del kalabalik framför Timråkassen.

Jämfört med första perioden mattades matchen av en del i den andra perioden. Chansmässigt var det jämnare, men färre.

Efter periodens powerbreak tyckte Tingsryd på och de var en stolpträff från att kvittera.

I spel fyra mot fyra utökade Timrå sin ledning till 0-2 istället, tid 14:26. Albin Carlson blev frispelad, och han gjorde inget misstag. Han hittade en lucka på Ljunggren, som fick se sig besegrad.

När Tingsryd väl skapade målchanser, gjorde man det allt som ofta genom en stor röra framför Timråkassen. Men Ohre höll tätt och stod emot.

Timrå avslutade perioden i powerplay, där Jens Lööke var nära att utöka ledningen. Men inget mål den gången, och Timrå gick till periodvila i en 2-0-ledning.

Tredje perioden

Istället för att Tingsryd skulle jaga reducering, var Timrå betydligt närmare att utöka sin ledning.

Tingsryds stora chans till reducering skulle komma sex minuter in i perioden. Joachim Nermark var ostörd i slottet, men sköt tätt utanför.

När Tingsryd inte tog vara på sina chanser, staraffade Timrå dem. Firma "Liljewall-Blomqvist-Hartmann" rullade upp Tingsryd med ett fint klapp-klapp-spel, tid 9:17.

Minuten efter spräckte till slut Tingsryd nollan, när Gustav Olhaver tryckte in pucken bakom Ohre.

Tingsryd fick energi efter målet, men åkte sedan på en utvisning för sex man på isen. Precis när Tingsryd blev fulltaliga, kunde Filip Westerlund också stänga matchen genom en bomb till avslut, tid 16:15.

Matchen slutade 1-4, i en underhållande och händelserik tillställning.