Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Ny Timråförlust - i returmötet mot Björklöven

6 februari 2021 20:00
Matchrapport

Det var tydligt redan från start att lagen möttes igår. Den första perioden var intensiv och känslostark, där Timrå gick till periodvila med ett 1-0-underläge. I den andra perioden gick Björklöven tidigt upp i en 3-0-ledning och var bekväma ute på isen. Men med drygt halva perioden spelad blev det en total scenförändring. Timrå reducerade två gånger om, som mer än gärna ville fortsätta fightas för tre poäng. Det skulle ändå sluta där och en ny Timråförlust var ett faktum. Efter ett par nya utvisningar i den tredje perioden, lyckades Timrå aldrig riktigt forcera och förlorade matchen med 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)


Känslostark första period

Det var en underhållande matchupptakt med två påkopplade lag ute på isen. Spelmässigt var det jämnt, men där Björklöven var laget som skapade de något farligare målchanserna. Det märktes att lagen möttes igår, för vid varje avblåsning bubblade känslorna.

Den första stora målchansen skulle ges till Jens Lööke som snodde pucken av en stillastående Daniel Rahimi och kom fri, men Kevin Poulin i Björklövens mål räddade pucken med stöten. Bara minuten efter gjorde Björklöven 1-0. Målet videogranskades för en eventuell sparkrörelse, efter en tilltrasslad situation framför Timråkassen. Efter lång väntan godkändes till slut målet, och sist på pucken var Tyler Vesel, tid 7:50.

Var det inte tillräckligt med känslor innan målet, var det åtminstone det efter. Känslorna sprudlade redan vid tekningen.

Med drygt två minuter kvar av perioden åkte Walli Walterholm på ett matchstraff för Charging. Det innebar att att Björklöven avslutade perioden i powerplay, och startade den andra perioden lika så.

Skotten slutade 7-8.

Total scenförändring i den andra perioden

Efter bara 45 sekunder hade Björklöven ännu en puck i mål, och ännu en tilltrasslad situation som skulle videogranskas. Denna gången var Björklövenspelarna för tuffa inpå jacob Johansson, som fick domslutet med sig.

Timrå skulle ändå sättas i en tuff sits när Jonathan Carlsson åkte ut för "Delaying the game", och spel fem-mot-tre för hemmalaget i 1:34 minuter. Det tog 40 sekunder innan Timrå inte lyckades stå emot längre. 2-0 Björklöven genom Alex Hutchings.

Utvisningarna straffade sig för Timrå. I det efterföljande fem-mot-fyra-spelet fick Björklöven turligt in även 3-0. Det var inte heller bättre när Jonathan Dahlén i situationen efter sånär reducerade, men där pucken istället gick i ribban.

Timrå fick aldrig till spelet. Efter målen var det fortsatt Björklöven som skapade de farligaste målchanserna. Det behövdes däremot bara ett riktigt bra anfall för att Timrå skulle näta. För 3-1-reduceringen kom till slut genom Alexander Lindelöf, fint framspelad av Viktor Lodin, tid 8:27.

Målet gav tydlig energi till Timrå, som återigen skulle reducera i matchen. Efter bra spel i numerärt överläge, sköt Sebastian Hartmann in pucken bakom Poulin. Timrå var nu med i matchen på allvar igen.

Det var en total scenförändring som utbröt sig i den andra perioden. Från att Björklöven tidigt gick upp till en säker 3-0-ledning med tydligt spelövertag, till att Timrå nu reducerat två gånger om.

Forcering uteblev för Timrå

Timrå fick inte den starten de hade önskat. Efter ett tidigt boxplay, hamnade de lite grann i otakt. Med drygt halva perioden spelad hade Timrå knappt etablerat något spel alls i offensiv zon.

När Timrå väl började forcera, kom ännu en Timråutvisning. Oturligt för Timrå såg det ut som att egen Björklövenspelare orsakade utvisningen.

Tiden sprang iväg, samtidigt som Timrå aldrig fick spelet att stämma. Björklöven i sin tur spelade i stort sett av matchen och riksminimerade händelserna ute på isen.

Med mindre än fyra minuter kvar av matchen blev det nytt boxplayspel, istället för någon kraftfull forcering från Timrå. Utvisningarna blev för kostsamma, där även fem-mot-fem-spelet drabbades av det.

Timrå gjorde ett försök i spel sex-mot-fem, som sedermera blev sex-mot-tre under de sista 15 sekunderna. Men de kom aldrig närmare och förlorade till slut matchen med 3-2.