Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
AIK
AIK

Seger i grundseriens sista match!

14 mars 2021 17:00
Matchrapport

Det var en viktig match som väntade. För Timrås del handlade det om att få med sig en bra känsla in till slutspelet. AIK däremot kämpade för bättre utgångsläget i det kommande Play In-spelet. Matchen slutade mållöst, där AIK var laget närmast att näta. I den andra perioden spräcktes målnollan. Det var Timrå genom Jens Lööke som gjorde periodens enda mål. Det var inget snack i den tredje perioden. Inte bara att Oliver Johansson gjorde mål för andra matchen i rad. Han gjorde dessutom två mål i den tredje perioden, som innebar slutsiffran 4-1 (0-0, 1-0, 3-1).


Fortsatt mållöst

Det var en viktig match som väntade. För Timrås del handlade det om att få med sig en bra känsla in till slutspelet. AIK däremot kämpade för bättre utgångsläget i det kommande Play In-spelet.

Matchupptakten var öppen. Båda lagen agerade offensivt och ville hela tiden framåt. Matchens första powerplay gick till Timrå. Utan att skapa särskilt mycket var Walli Walterholm närmast att göra mål. Efter ett snabbt och effektivt passningsspel av Timrå, var Walli Walterholm centimeter ifrån att hitta nätet.

Efter att matchen varit något händelsefattig, stack AIK upp med drygt halva perioden spelad. Vid ett par tillfällen i rad var bortalaget sånär att komma till avslut i bra lägen. Med lite mer skärpa hade AIK mycket väl kunnat leda matchen.

AIK tog över matchen betydligt tydligare ju längre in på perioden de kom. I samband med det stack Jens Lööke upp. Han lyckades ta sig loss till ett friläge, där han visade upp fin klubbteknik när han avslutade mellan sina egna ben. Dessvärre för Timrå var Claes Endre med på det och avvärjade det.

Perioden startade chansfattigt. I samband med att AIK höjde sig efter halva perioden, lyftes hela matchen. Med jämna 0-0 efter första perioden, slutade även skotten helt lika, 9-9.

Skolexempel

En betydlig tempoökning direkt från start av Timrå. De var aggressivare och hetare, vilket gjorde att spelet mer och mer etablerades i AIK-zonen.

Timrå fick den optimala chansen att spräcka målnollan, när de 7:34 in fick med sig matchens andra utvisning. Men inte heller denna gång kom det någon leverans. Bara sekunder efter att AIK blivit fullt manskap, drog de på sig ännu en utvisning. Det skulle till och med bli fem-mot-tre-spel i 50 sekunder, efter att AIK agerat odiciplinerat. Då kom till slut även matchens första mål. Timrå visade upp skolexemplet på hur ett lag ska spela fem mot tre. Efter ett fin-fint spel, avslutade Jens Lööke mot en överspelad AIK-målvakt, tid 11:23

Trots tre powerplay och 1-0 på tavlan, ledde AIK skotten med 4-5.

Jens Lööke var även nära att bli tvåmålsskytt när han skaffade sig själv ett friläge. Från nära håll lyfte han sedan pucken på AIK-målvaktens axel, som styrde vidare den i ribban.

AIK fick ett sista försök att komma ikapp i den andra perioden. Med drygt två minuter kvar drog Timrå på sig sin första utvisning i matchen. AIK hotade däremot aldrig, som innebar att Timrå gick till pausvila med 1-0 på tavlan.

Mål för andra matchen i rad

Precis som tidigare perioder öppnades det intensivt och öppet. Två minuter in på perioden kom Timrå i ett bra två-mot-ett-läge. Däremot hade AIK en stabil Claes Endre i kassen, som följsamt läste överspelet och sedermera avslutet.

Timrå uppträdde stabilt. Trots att de drog på sig en ny utvisning och spelade i numerärt underläge, var Timrå ändå laget som skapade det allra farligaste läget.

AIK läts ha mycket puck, men det var inget snack om saken vilket lag som spelade kontrollerat. Timrå täppte till längst bak och gick på kontring när läget gavs. Oliver Johansson tackade för förtroendet och gjorde mål för andra matchen i rad. Målet kom i en ny spelvändning, en av många i slutperioden.

Efter målet gick musten ur AIK. Timrå trummade på och gick ifrån till 3-0. I powerplay hittade Jacob Olofsson en lucka på Claes Endre.

Från ingenstans kom sedan en snabb reducering för AIK genom Dennis Fröland. Målet innebar att AIK lade alla kort på bordet. Med drygt fem minuter kvar att spela plockade bortalaget målvakten för att spela sex mot fem.

Den så hete junioren Oliver Johansson skulle även hinna med att bli tvåmålskytt i en SHL-match. I öppen bur stängde han till slutsiffran 4-1. Timrå vann därmed sin sista match i grundserien och landade till slut på imponernade 118 poäng.