Hemma
Timrå
TIK
Borta
Mora
MIK

Timrå inleder SCA-Cupen med vinst mot Mora

16 september 2020 22:07
Matchrapport

Det är dags för årets SCA-Cup och Timrå möter Mora i den första matchen. Ett Timrå som siktar på att studsa tillbaka efter förra matchens nederlag (0-2 mot Modo), vilket man också lyckas med.


Timrå får öva på boxplay

Lagen inleder med att känna lite på varandra, där puckinnehavet fördelas jämnt mellan lagen, dock utan att leda till några direkta målchanser. Båda lagen får komma till några avslut, men det är främst skott som de båda målvakterna inte har några problem att rädda. Periodens första tredjedel bjuder inte på något uppseendeväckande, utan lagen känner på varandra.

Matchens första utvisning tilldelas Mora. Det är Viktor Larsson som åker ut för en slashing, detta efter knappa åtta spelade minuter. Timrå tillåts etablera spel i anfallszon, men Mora lyckas bra med att trycka ut Timrå och släpper inte till några lägen för Timrå att förvalta.

Sekunder innan Mora blir fulltaligt så blir även Timrå tilldömda en utvisning. Det är Hugo Reinhardt som blir utvisad i två minuter för hooking.

Mora spelar ett rappare, till synes mer okontrollerat powerplay men lyckas också med att hitta lite fler öppningar i boxen. Timrå står dock upp bra och håller undan och låter inte Mora komma till något riktigt farligt avslut.

Lite mer än halva perioden har passerat när Timrå åter blir fulltaligt och fem-mot-fem-spelet kan återupptas. Efter knappa fjorton minuter så lyckas till slut Timrå komma till ett riktigt bra läge. Det är Albin Lundin som får chansen efter ett fint anfall som inleds av Morten Madsen, men Olof Lindbom i Moramålet gör det bra och ställningen är fortsatt 0-0.

Efter 14:21 så får Erik Walli Walterholm ta plats i utvisningsbåset i två minuter för en interference. Timrå står upp bra i fyra-mot-fem-spelet, och gör så i 90 sekunder innan det är dags för nästa Timråutvisning. Hugo Reinhardt åker på sin andra för kvällen, även denna gång en hooking, och Timrå får för första gången i matchen spela tre mot fem, vilket de gör bra.

Walli Walterholm tillbaka på isen efter en halvminut i tre mot fem, och Timrå får spela med en man mindre i 40 sekunder innan nästa tvåmansunderläge är ett faktum. Jacob Blomqvist får två minuter för slashing Timrå håller återigen undan och visar upp ett bra och stabilt boxplay.

18:24, utvisning Mora och spel 4 mot 4, och Timrå vill lägga ribban direkt. Albin Lundin släpper en puck till Jonathan Dahlén som klipper till, men skottet går rakt i magen på Lindbom. Timrå fulltaligt med en knapp minut kvar av perioden och nu är det Moras tur att spela i numerärt underläge. Och den här gången tar Timrå sin chans. Pucken går som på ett snöre, från Blomqvist till Hardegård, vidare till Madsen för att till sist nå Dahlén som hittar nätet. 1-0 med 30 sekunder kvar av perioden, vilket också är det sista som händer.

Mållös mellanakt

Perioden inleds i spel fem mot fem, men efter strax över tre spelade minuter så får Mora en utvisning. Det är Oskar Stål-Lyrenäs som får två minuter för en slashing. Mora lyckas bra med att störa Timrå som inte lyckas skapa någonting i periodens första powerplay. Mora får spela med fullt manskap i en dryg minut innan det är dags för nästa utvisning. Isac Heens får sätta sig i två minuter för en tripping och Timrå får en ny chans i powerplay. Jacob Blomqvist hittar ett avslut som går tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. Mora fulltaligt.

Halva perioden är spelad när det är dags för periodens tredje utvisning. Det är Jeremy Boyce tur, utvisad två minuter för delaying the game. Timrå löser uppgiften exemplariskt och låter inte Mora skapa någonting.

Utvisningarna fortsätter att hagla tätt.

Efter nitton spelade minuter i mellanakten så åker Johan Lindholm ut i två minuter för highsticking. Mora hittar ett avslut som går tätt utanför Jacob Johanssons högra stolpe, men perioden slutar mållös och fortsatt Timråledning, 1-0.

Timrå rycker ifrån - och Mora jobbar ikapp

Matchens sista period hinner bara bli tre minuter gammal innan det är dags för nästa spelare att sätta sig i utvisningsbåset, men den här gången eskalerar det. Per Svensson tacklar Oskar Stål-Lyrenäs, en tackling som oturligt tar rätt illa. Något som Moraspelarna snabbt markerar mot, och det leder till att Jeremy Boyce och Ludvig Larsson råkar i luven på varandra, vilket resulterar i matchstraff för båda inblandade. Därtill så får Mora en femminutersutvisning för en crosschecking i momentet tidigare.

Fem minuters powerplay för TImrå är alltså att vänta.

Timrå visar återigen prov på ett disciplinerat och kontrollerat anfallsspel och håller en bra formation, som leder till ett fint läge för Jacob Blomqvist men som stoppas av en jätteräddning av Olof Lindbom i Morakassen.

Det långa numerära underläget sätter sina spår i Moraspelarna som släpper till ännu ett läge, och den här gången hinner inte Olof Lindbom med. Sebastian Hartmann gör inga misstag utan trycker in 2-0 för Timrå.

Kort därpå är det Moras tur att hitta målet. Det är Oskar Stål-Lyrenäs som gör mål, och med det spräcker han Jacob Johanssons fem och en halv period långa nolla.

Två minuter senare är det dags igen, och den här gången är det Moras Johan Persson som tar tillvara på en snabb spelvändning och kvitteringen är ett faktum.

Utvisningarna fortsätter att avlösa varandra och Timrå får spela matchens sista halvminut i boxplay. Ett boxplay där Filip Westerlund står för en riktigt bra täckning av ett Moraskott med tio sekunder kvar. När tredje perioden är slut har vi 2-2 på tavlan och förlängning väntar.

Händelsefattig förlängning

Timrå får inleda förlängningen i numerärt underläge, tre mot fyra, på grund av den sena utvisningen i slutet av ordinarie speltid. Förlängningen blir tämligen händelsefattig och lagen spelar av förlängningsperioden. Straffar att vänta.

Straffar

Mora inleder straffläggningen, och det är Johan Persson som ska slå lagets första straff. En straff som Jacob Johansson räddar.

Viktor Lodin börjar för Timrå, som skjuter mot Olof Lindboms högra sida, men pucken tar i Lindboms benskydd och går utanför.

Nils Thomasson för Mora bränner även han sin straff efter en räddning av Jacob Johansson.

Timrås tredje straffskytt är Jonathan Dahlén, som skjuter ett rappt skott på Olof Lindboms vänstra sida, ett skott som hittar in strax innanför stolpen.

Daniel Ljunggren får uppgiften att försöka kvittera straffläggningen för Mora, men Jacob Johansson håller tätt och Timrå vinner SCA-cupens första match med 3-2 efter straffar.