Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Förlust i Örebro

14 oktober 2021 21:35
Matchrapport

Timrå IK förlorar sin femte bortamatch med 3–0 mot hemmalaget Örebro. En match som Örebro spelade en stabil hockey i, vilket gav resultat.

Nya tag inför nästa hemmamatch mot Djurgården på lördag!


600

I och med nedsläpp så är det Jeremy Boyce's 600:e match i den rödvita tröjan och Timrå på bröstet!

En bra start från båda sidor med anfall som resulterar till skott mot mål. Det är fortfarande ovant att höra publik på läktarna och det gör en skillnad på spelarna som kommer ut mer taggade. Och det är hemmalaget Örebro med publiken bakom sig som tar det lite hårdare greppet runt matchen inledningsvis. Med 11:53 kvar på klockan gör också Örebro matchens första mål efter ett farligt anfall av hemmalaget. Örebro tar ett ännu hårdare grepp om matchen, men Timrå kan stå emot och göra motattacker.

Med sju minuter kvar av första perioden utvisas Alvarez två minuter för kneeing, som för övrigt är tillbaka efter en avstängning. Timrå gör ett bra boxplay och gör det svårt för Örebro att bibehålla ett spel i offensiv zon. Timrå klarar matchens första boxplay utan större svårigheter.

Med ett fulltaligt lag får Timrå en liten energiboost och kan skapa farliga anfall som resulterar till skott på mål. Örebro hamnar lite på hälarna för en stund, när det återstår tre och en halv minut kvar av den första perioden. Timrå avslutar perioden med det hårdare greppet om matchen.

Örebro utökar ledningen i period två

Det är ett start hemmalag som kommer ut på isen och har ett nytt övertag i matchen. Örebro kan hålla tryck i offensiv zon och Timrå är mer defensiva i andra periodens första minutrar.

Sami Rajaniemi som står positionerad mellan stolparna håller tätt på Örebros skott. Och det är Örebro som efter halva andra perioden är det offensivare laget på isen.

Med 06:56 kvar av andra får Sebastian Hartmann en klubba upp i ansiktet och blir liggandes på isen innan det tillslut kommer ett avbrott i spelet, något som domarna missar och väljer att inte utvisa Örebrospelaren för.

Efter detta vaknar Timrås offensiv till och får till ett par farliga anfall och skott. Det är Laleggia, Zajac och Blomqvist som får skottmöjligheter, men inget som utdelar sig i form utav mål.

Även denna period kommer Timrå tillbaka i slutet och kopplar greppet om stafettstaven. Men hemmalaget Örebro får en möjlighet med 1:28 kvar av andra perioden och får in pucken på ett skott med trafik framför mål, 2–0 till Örebro.

Örebro leder skotten efter den andra perioden med 27–12.

Timrå lyckas inte få in pucken

Timrå börjar den tredje perioden i ett numerärt underläge då Liljewall utvisades två minuter för boarding i slutet av den andra perioden. Timrå klarar spelet i boxplay och kan återfinna sig i ett offensivt spel med ett fullt manskap på isen.

Ett jämnare spel i denna period i jämförelse med vad vi sett tidigare i matchen. Spelet rör sig över hela planen. Men det är mycket som går till inget och tiden rinner iväg.

Med sju minuter kvar av den tredje perioden kan Timrå skapa ett par fina anfall, men pucken studsar inte Timrås väg och kommer inte till farliga avslut.

Med 04:13 kvar av perioden tar Timrå ut Sami ur mål för att få in en extra spelare i ett försök att reducera, alternativt kvittera matchen. Men Timrå lyckas inte få riktig kontroll på puckinnehavet och tiden tickar ner. Örebro lyckas sätta pucken i tom bur i en lobb från egen förlängda mållinje.

Örebro spelar en misstagsfri match utan utvisningar. Det visar sig på resultattavlan och har under majoriteten av matchen varit det bättre laget. Timrå gör en periodvis bra match men lyckas inte få in pucken i mål.

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch om ett par dagar, lördagen 16 oktober. Då tar vi emot Djurgårdens IF hemma i NHC Arena. Som vanligt säkrar du din plats på tik.ebiljett.nu