Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Djurgården
DIF

Förlust mot Djurgården

16 oktober 2021 20:18
Matchrapport

Det var en svängig tillställning som tog plats i NHC Arena när Djurgården kom på besök. Den första perioden var en rejäl sluggerfest, där gästerna gick ledande ur striden med sina tre mål mot Timrås två. Mittenakten gick även den till gästerna som utökade sin ledning, och den avslutande perioden handlade till stora drag om ett bevakande av ledningen. Timrå hade sina lägen, men lyckades dessvärre inte förvalta dem och när slutsignalen ljöd hade vi 2-5 på tavlan efter att Djurgården gjort ett sista mål i öppen bur.


Målrik förstaperiod

Timrå kommer ut på isen med bra energi och det är Hartmann som får matchens första chans när han får ett läge till skänks framför Mantas Armalis i bortakassen, som dock är med på noterna och stoppar pucken. Ögonblick senare skickar Timrå in rejält med trafik framför Djurgårdens mål och försöker forcera in pucken, men Armalis räddar återigen.

När knappt fem minuter är spelade har Timrå en puck i nät genom Nolan Zajac. Man väljer dock att ringa på målet och gör bedömningen att Liljewall befinner sig i målgården och stör Armalis, och målet döms således bort.

Matchens första powerplay blir Timrås att spela, då Djurgården tilldöms en hookingutvisning. Man etablerar snabbt ett bra spel i offensiv zon och får tidigt iväg ett första avslut genom Robin Hanzl, men Armalis är på tå återigen. Man fortsätter mata avslut mot gästerna, och visst hänger det ett mål i luften.

Med drygt halvminuten kvar i numerärt överläge får han fira, Zajac, när han med ett distinkt avslut skickar in pucken ovanför Armalis högra axel.

Minuten senare är det gästernas tur att spela i numerärt överläge. Och även Djurgården får återbäring i spelformen då Filip Cederkvist kvitterar matchen.

Det är några händelserika minuter som utspelar sig under periodens mitt. Under en avvaktande Djurgården-utvisning så kliver Hartmann in på isen och bombar in 2-1. En och en halv minut senare kvitterar gästerna ytterligare en gång, den här gången genom Linus Arnesson. Knappa tretton spelade minuter och 2-2 på tavlan.

Och fler mål ska det bli. Tråkigt nog åt fel håll, då Djurgårdens Linus Andersson bryter in framför Rajaniemi och lyckas lirka in pucken för matchens första bortalagsledning, vilket också blir det sista som händer i den första perioden.

Gästerna utökar ledningen

Även i den andra perioden är det Hartmann som får det första riktigt vassa läget, då han fångar upp en misslyckad passning och kommer semi-fri med Armalis, men skottet går tätt utanför.

Efter det läget är det en rätt lång period där båda lagen har svårt att skapa något konstruktivt. Åtta minuter in i perioden får Timrå chansen i sitt andra powerplay för kvällen, och man hoppas reprisera bedriften från sitt första powerplay. Och visst har man några lägen, framförallt genom ett skott av Zajac, men man lyckas inte få nätkänning i spelformen och kvitteringen uteblir.

Istället är det gästerna som, elva minuter in i perioden, kliver upp i en tvåmålsledning genom Linus Andersson.

Gästerna spelar med ett rejält förhöjt självförtroende, särskilt efter det sista målet, och för matchen rätt tydligt. Sent i perioden försöker Ty Rattie bryta mönstret och visar prov på fina handleder när han tar sig fram genom offensiv zon och får iväg ett avslut på mål, vilket sedermera leder till en utvisning för gästerna.

Timrå gör verkligen allt för att reducera gästernas ledning, och tuggar på med avslut på mål men pucken vill inte hitta in, utan när perioden ska summeras är det alltjämt bortaledning, 2-4. Skotten i perioden trots allt i Timrås favör, 15-5.

Dyster avslutning

Det är rejält svängigt i inledningen av den tredje perioden, med skott åt båda håll, men inget av lagen kommer till något riktigt vasst avslut. Timrå försöker ta sig fram till skarpa lägen men Djurgården bevakar sin ledning, och när Timrå till slut satsar allt framåt genom att plocka ut Rajaniemi så slår gästerna spiken i kistan när man gör 2-5 i öppet mål.