Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå IK förlorar borta mot Leksands IF

30 oktober 2021 17:49
Matchrapport

Timrå IK får åka hem från Dalarna utan poäng efter en förlust med 3–0 mot hemmalaget Leksand i Tegera Arena.


Period ett utan mål

Domaren släpper pucken och det är en inledningsvis intensiv hockey som spelas i Tegera Arena. Både hemmalaget Leksand och gästande Timrå IK skapar anfall och kan spela ett bra spel. Det är hemmalaget som har ett mindre övertag i matchen med mer puckinnehav.

Leksands IF växlar upp sitt spel efter åtta spelade minuter och håller ett högt tryck i offensiv zon, men Sami Rajaniemi som står i Timråkassen idag kan hålla tätt mellan stolparna.

Med 7:27 kvar av första perioden blir Timrå utvisad när Jens Lööke åker ut två minuter för hooking. Leksand gör efter en minut spelad i numerärt överläge ett bra anfall och skjuter pucken i stolpen, och så när på att ta ledningen i matchen. Timrå klarar spelet i boxplay.

Lodin driver upp i en kontring och försöker lägga pucken mellan benen på Alex Brage i Leksandsmålet, men lyckas inte överlista Brage.

Med 48 sekunder kvar av den första perioden får Timrå ytterligare en utvisning när Tim Erixon utvisas för interference. Perioden går till sitt slut och går till pausvila. Timrå kommer att starta den andra perioden med fyra man på isen.

Den första perioden går snabbt med flera chanser för hemmalaget att ta ledningen, men Rajaniemi i mål kan hålla tätt med ett par fina räddningar. Timrå har inte lika många lägen, men däremot bra lägen, även dessa utan utdelning.

Perioden slutar 0–0, och det är hemmalaget Leksand som vinner skotten med 13–4 efter 20 minuters spel.

Leksand får utdelning på sina skott

Efter 1:07 i första perioden och med fem sekunder kvar av Timrås boxplay får Leksand in ett mål efter ett vasst skott från vänstra tekningscirkeln upp i det högre krysset, 1–0 till Leksand.

Timrå får starta perioden i en brant uppförsbacke, först med ett numerärt underläge sedan ett mål på det.

Efter närmare tre minuter spelade utvisas Leksands Alexander Lundqvist två minuter för holding och Timrå kan spela sitt första powerplay i matchen. Timrå håller ett relativt hårt tryck och får skott på mål, varav flera bra skott. Men pucken vill inte in i mål och Leksand klarar sitt första boxplay i matchen efter ett bra spelat powerplay av Timrå.

Timrå kan bygga vidare i sitt offensiv efter sitt numerära överläge med bra uppspel och rotation i offensiv zon.

Efter 8:26 kan Leksand utöka sitt sin ledning efter ett handledsskott från tekningscirkeln som Rajaniemi har mindre kontroll över och pucken finner sig i nätet, 2–0 Leksand.

Kort efter målet utvisas Leksands Jonas Ahnelöv för hooking och Timrå kan spela sitt andra powerplay i matchen. Ett powerplay som inte spelas lika effektivt som det första för Timrås del.

Viktor Lodin får nytt läge i matchen där han nästan är fri med målvakten. Denna gång missar Lodin mål, men ger laget energi som resultat.

Hemmalaget Leksand utökar sin ledning ytterligare efter ett fint framspelat mål med 6:16 kvar av den andra perioden, 3–0.

Med två minuter kvar gör Leksand ännu ett snyggt uppspel i offensiv zon, denna gång stoppar Rajaniemi Leksand från att utöka sin ledning.Kort därefter kontrar Timrå och får en tre mot etta, men som inte nyttjas väl. Perioden går till sitt slut och Leksand vinner perioden med 3–0, och skotten vinns även där av Leksand med 11–10 (24–14).

Timrå IK får inte in pucken

Ty Rattie öppnar perioden med ett skott på mål från nära håll, lite för nära för att hitta en lucka i Leksandskeepern. Lodin får även han ett nytt friläge men störs av Leksandsförsvaret och får inte till ett skott. Efter mindre än fem minuter spelat så tar Leksand timeout.

Timrå tågar på och skapar en hel del chanser. En som får flera chanser nära mål är Albin Lundin, men pucken studsar inte Lundins väg som inte får ett bra avslut mot mål. Det är just Lundin och Lodin som är dem två spelarna som har varit mest offensiva denna match och skapat chanser.

Med 9:15 kvar av perioden utvisas Jens Lööke för hooking. Timrå väntar ytterligare två minuter i numerärt underläge. Timrå spelar bra i boxplay och hindrar Leksand från att kunna skapa ett högt tryck och farliga lägen. Timrå fulltaligt med lite mer än sju minuter kvar av den tredje perioden.

Matchen ebbar ut och tiden går fort när minutrarna tickar ner. Perioden sjunker i tempot och händelseförloppet. Och Timrå går mot en förlust i Tegera Arena.

Leksand vinner matchen efter 60 spelade minuter med 3–0. Skotten i perioden slutar 11–11 (35–25).

Nästa hemmamatch

På tisdag är det hemmamatch när tar vi emot Frölunda HC hemma i NHC Arena. Som vanligt säkrar du din plats på tik.ebiljett.nu