Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Rögle räddas av klockan

7 februari 2022 21:27
Efter match

Efter en lågintensiv första period tar Rögle över matchbilden i den andra perioden och tar ledningen med ett mål. Timrå försöker tappert att kvittera ledningsmålet. Timrå kommer ut i den tredje perioden som det mer aggressiva laget i hopp om att kvitter matchen. Timrå trycker ned hemmalaget Rögle rejält i den andra halvan av tredje perioden men tiden rinner ut och en ettmåls-förlust är ett faktum.


En lågintensiv första period

Hemmalaget Rögle är det laget som tar det största initiativet i starten av matchen. Timrå forecheckar skånelaget högt och stör Rögle i sitt uppspel. Än så länge en kontrollerad match från båda lag som gör ett bra defensivt arbete.

Efter fem minuters spel har det ännu inte skett något skott mot mål. Det första skottet kommer från Rögle efter sex och en halv minut. Som sagt är det en väldigt defensiv och kontrollerad start av matchen.

Efter halva perioden spelad har Timrå haft ett längre etablerat anfallsspel i offensiv zon, där laget spelar pucken effektivt. Rögle är defensivt starka och kan undvika att släppa stora ytor till gästerna.

Tempot i matchen pikar inte varvmätaren, men håller en konsist fart. Blomqvist och Lööke skapar fram matchens farligaste läge hittills, där Lööke hittar sig fri med målvakten, men utan att hitta en lucka på Christoffer Rifalk i Rögles mål.

Med 3:24 kvar av perioden får Timrå ett läge där Rifalk i mål tar pucken mot hals och nyckelbenstrakten och blir sittandes ett tag med grimaser på ansiktet. Efter ett par minuter är Rifalk tillbaka i spel utan några medicinska medel.

Timrå håller ett hårdare grepp om matchen än Rögle i periodens slutminuter. Timrå gör flera bra uppspel samtidigt som Rögle har problem att få lös pucken från gästernas innehav.

Efter en lågintensiv period vinner Rögle skotten med 6–3.

Rögle tar över matchbilden helt

Den andra perioden inleds snäppen intensivare än vad vi såg i den första perioden. Timrå drar på sig en utvisning när Robin Alvarez åker för en hakning efter 1:46 i perioden. Rögle gör ett offensivt powerplay men får inte utdelning på sina halvfarliga lägen och Timrå klarar att spela av utvisningen.

Kort därefter gör Timrå som laget tenderar till att göra, att få ett energitillskott efter ett boxplay. Timrå anfaller aggressivt och tvingar Rögle till att rensa pucken till icing för att lätta på det tillfälliga trycket.

Denna period har högre tempo än den tidigare perioden, men tempot avtar i mittpartiet av perioden. Rögle får däremot en stolpträff vilket är matchens farligaste målchans hittills. Utöver det har första halvan av matchen varit mycket jämn och defensivt.

Rögles Hedström får ett friläge efter ett fint och långt pass, men tappar skäret och tappar därmed läget när det återstår 10:40 av perioden.

Timrå har ett högre tryck i offensiv zon än vad Rögle har, men hemmalaget har de vassare lägena i offensiven och drar ifrån i skott på mål.

Med nio minuter kvar av perioden utvisas Per Svensson efter han greppat en motståndares klubba, vilket lämnar Timrå i ett nytt boxplay. Rögle tar vara på chansen och spelar runt pucken väl och sätter press Jacob Johansson som efter en retur inte hinner hitta över till rätt position innan Rögle kan sätta pucken i mål med 8:32 kvar att spela i den andra perioden, 1–0 till Rögle.

Rögle har tagit över matchbilden under periodens gång och har dragit ifrån rejält i skott mot mål.

När det återstår 1:11 av perioden får Timrå sitt första powerplay i matchen efter en stund med högt tryck i offensiv zon. Timrå får därmed spela perioden ut i numerärt överläge. Perioden vinner Rögle med 1–0, lika så skotten med 16–3 (22–6).

Saved by the bell

Timrå startar perioden i powerplay och är faktiskt nära att kvittera matchen tidigt i perioden. Timrå fortsätter sin aggressivitet genom första halvan av perioden för att jaga en kvittering. Med fem minuter spelade har Timrå haft tryck i Rögles zon flera gånger och skapat farliga målchanser, dessvärre utan utdelning.

Efter att perioden passerat sju minuters spel vittrar det en kvittering i luften när Timrå skapar allt mer och kommer närmre, närmre än vad Rögle är bekväma med.

Det är mycket Timrå i den andra perioden men hemmalaget lyckas hålla i ledningen samtidigt som Timrå fortsätter gång på gång med att försöka kvittera.

Timrå tar över matchbilden och kliver fram offensivt och defensivt med hög forechecking. Rögle kliver samtidigt tillbaka när gästerna pressar på. Det står fortfarande 1–0 när det återstår fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Timrå jagar aggressivt efter en kvittering samtidigt som Rögle rensar till icing. Rögle har svårt att hitta ett tillfälle att byta in fräscha spelare.

Rögle tar med 2:49 kvar en timeout efter att helt tappat sitt defensiva spel och har väldigt svårt att hålla Timrå på avstånd. Jacob Johansson står långt ut och väntar på att lämna isen för att få ut en extra spelare. Med 2:35 spelar Timrå med sex man mot fem. Rögle rensar iväg en puck som tar i stolpen och går till en ny icing.

Timrå jagar desperat efter en kvittering med minuten kvar att spela. När det återstår 20 sekunder skjuter Robin Hanzl ett direktskott mot öppet mål, men pucken går en halvmeter utanför mål. Tiden rinner ut och Rögle kan ses som ”saved by the bell”.

Skotten i perioden vinner Timrå med 17–7 efter en riktig måljakt på kvittering i större delar av perioden.

Nästa hemmamatch

Torsdagen den 24 februari tar vi emot Frölunda i NHC Arena – nedsläpp kl.19:00!

Säkra din biljett redan idag på tik.ebiljett.nu!