Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Djurgården
DIF

Förlust efter straffar

6 mars 2022 20:50
Matchrapport

Det var spänning i luften när Djurgården gästade NHC Arena. Två lag som krigar om att undvika kvalet och två lag som kämpade in i det sista. Efter fulltid var det lika på tavlan och även så efter förlängningen. Väl i straffläggningen kunde Djurgården dra det längre strået och plocka med sig bonuspoängen.


Stark inledning av Timrå

Matchen startar med ett högt tempo som håller i sig hela perioden. Både Timrå och Djurgården kämpar om otroligt viktiga poäng vilket även märks på isen. Det är ett fysiskt spel med känslor när det delas ut facewashes hejvilt. Timrå får till några väldigt bra uppspel var av ett ger resultat efter bara 3:16 spelat i den första perioden när Robin Hanzl finner nätet bakom DIF-keepern.

Djurgården lägger sig inte platt, tvärt om så lägger de i en ny växel och trappar upp sitt spel. Timrå svarar bra med ett hård defensiv, men drar på sig en utvisning. Timrå klarar utvisningen.

Djurgården får in en puck i mål när Dick Axelsson styr in pucken millimeter ifrån Jacob Johanssons höra arm med 16:16 spelat i den första.

När det återstår 18 sekunder så trycker Albin Lundin in ett mål och ger Timrå ledningen inför den andra perioden.

Timrå vinner perioden med 2–1, lika så skotten med 9–8.

Jämn andraakt

Timrå går till attack direkt vid nedsläpp och startar intensivt mot Djurgården. Gästerna följer med och svarar med lika intensivt spel. Timrå är inledningsvis i perioden det starkaste laget när Joey Laleggia avlossar ett skott från slottet efter en vacker sekvens. Timår tar där med ledningen till 3–1 efter bara 4:29 i den andra perioden.

Men som tidigare nämnt är Djurgården med på svängarna och bjuder till farliga lägen även dem. Det tar nästan exakt en minut innan Dick Axelsson gör sitt andra mål för matchen och reducerar till 3–2.

Perioden är inte lika fysisk som den första och känslorna hålls relativt i styr. Men det är tjock luft ovanför isen. Det är som att det spelas en kort slutspelsomgång då dessa lag MÅSTE kamma hem poäng mot varandra, samt att lagen möts back to back med en dags mellanrum mellan matcherna.

Perioden spelas fortsatt intensiv där båda lagen jagar mer än vad de skyddar. Så fortsätter perioden tiden ut som slutar 1–1, där Timrå vinner skotten med 13–10 (23–18).

Djurgården jobbar ikapp

Samtliga perioden har startat intensivt. Det börjar med att Djurgårde får utdelning på sina chanser och kvitterar till 3–3 efter bara 1:52 spelat.

Timrå hamnar då i en energiboost och attackerar hårt, men dessvärre gör gästande Djurgården ett mål och tar ledningen fem minuter in i perioden genom Ludvig Rensfeldt.

Glädjen för Djurgården blir dock kortvarig då bara trettio sekunder senare Timrå får spela i numerärt överläge efter att Marc-Andre Gragnani fått åka och sätta sig i utvisningsbåset. Det blir ett lyckat powerplay för Timrå då Robin Hanzl efter strax över minuten spelad lyckas lirka in pucken bakom Alexander Salak i Djurgårdsmålet.

Övertid & straffar

Vi fick se fem intensiva minuter där båda lagen skapade många bra målchanser men i slutändan kunde ingen avgöra innan tiden runnit ut och straffar väntade.

Väl under straffläggningen var Djurgården det vassare laget där Marcus Sörensen i Djurgården slår den avgörande straffen som innebär att extrapoängen följer med ner till huvudstaden.

Nästa hemmamatch

Torsdagen den 10 mars tar vi emot Örebro hemma i NHC Arena! Säkra din plats idag på tik.ebiljett.nu