Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Timrå
TIK

Johansson håller nollan mot Malmö i sexpoängsmatchen

1 mars 2022 21:30
Matchrapport

Timrå IK kommer ut på tårna, lika så Malmö som är det starkare lagen inledningsvis i matchen. Men efter fem minuter kommer Timrå in i matchbilden för att stanna där resterande tid. Malmö kan inte stoppa Timrå som tågar på med ett mål i den första perioden, lika så den andra, lika så den tredje.

Timrå vinner säsongens kanske viktigaste bortamatch med 3–0, vilket också innebär tredje nollan för Jacob Johansson.


Malmö bränner av sin energi direkt

Hemmalaget Malmö öppnar matchen med pigga ben och gör det inte lätt för Timrå att komma in i matchen. Timrå drar på sig en utvisning med ett par minuter spelade men klarar att spela med en man mindre utan större svårigheter.

Timrå kommer tillbaka starkt efter sitt numerära underläge och skapar lägen, var av ett läge på en kontring där pucken nästan hittar sig in i mål efter att ha lämnat Robin Hanzls klubba. Efter detta kommer Timrå in allt mer i matchbilden som hemmalaget ägt under matchens första fem minuter.

Timrås nyaste värvning Ziyan Paigin visar upp sig med ett bra defensivt spel, men även ett gediget offensivt spel med fina uppspel och skott. Om Paigin fortsätter såhär så plingar det snart till i poängstatistiken för ryssen.

Malmö har nästan helt tappat tempot som laget hade i början av perioden. Nu är det slarviga uppspel som knappt kommer genom neutral zon. I defensiv zon är det ett fall av dålig kommunikation där spelarna ständigt kollar puck och inte kommunicerar med varandra. Timrå får därför flera vassa möjligheter var av vissa träffar stolparna.

Det var bara en tidsfråga innan ett ledningsmål för gästande Timrå skulle ske. Det är Viktor Lodin som med 5:13 kvar av perioden sätter första pucken i nätet efter en kontring, som den trollande karlen enkelt får upp i krysset. 1–0 till Timrå.

Med 2:30 utvisas Emil Sylvegård i Malmö för interference och timrå får spela sitt första powerplay för matchen. Timrå spelar effektivt runt pucken i zonen och får ett bra snurr i offensivt vilket gör det svårt för Malmös defensiv att hålla tätt mellan varandra. Malmö klarar däremot sitt boxplay.

Perioden går till sitt slut där Timrå vinner med 1–0, lika så skotten med 9–7.

Timrå visar sig formstarka trots manfall

Timrå kommer ut på isen lika starka som dem lämnade isen tidigare. Malmö har fortfarande svårt att få kontroll. Det tar bara 3:50 innan Timrå i form av Sebastian Hartmann utökar ledningen till 2–0 i en ny kontring.

Malmö kommer däremot in i matchen lite mer med halva perioden och halva matchen spelad. Men det är fortsatt dominant från Timrås sida i offensiven.

Timrå drar på sig en två när Viktor Lodin åker för en tripping. Men Timrås två minuter i boxplay går snabbt undan utan att Malmö kan hota Timrås ledning. Lika så fortsätter perioden där Timrå fortsätter att få kontringar med sig och stundvis slarvigt spel från hemmalaget. Malmö kan däremot få skott på mål, men inga avslut av den farligare graden.

Ut över det sker det inte så mycket mer i den andra perioden som går undan. Timrå har börjat spela självsäkert och ser bekväma ut i sitt spel.

Perioden slutar med 1–0 till Timrå. Skotten vinner Malmö med 11–3.

Inget frågetecken om matchens starkaste lag

Timrå kommer ut för tredje gången lika hårt som tidigare och låter inte Malmö komma tillräckligt nära för att hota Timrås nu 2–0 ledning.

Malmö kommer visserligen till skott men Timrå spelar tätt i egen zon och tillåter hemmalaget inte en millimeter för mycket.

Perioden spelar generellt händelsefattigt med ett Malmö som försöker komma till jakt för reducering. Men så blir det inte utan Timrå kontrollerar majoriteten av matchen och sätter spiken i kistan när Malmö tappert försöker attackera med tom målbur. Då passar Morten Madsen att göra säsongens första mål genom att valla pucken i sargen och hittar in i en tom kasse.

Malmö är redigt irriterade, vilket inte är en sällsynt syn denna säsong, men förståeligt. Timrå vinner matchen, en så kallad sexpoängsmatch och kappar in på just Malmö som nu endast ligger en poäng ovanför Timrå med en match mer spelad.

Veckans kommande tre matchen blir otroligt viktiga för Timrå för att klättra i tabellen och säkra en ny säsong i SHL. På torsdag väntar Linköping, följt av Brynäs hemma på lördag, och slutligen Djurgården hemma på söndag.

Nästa hemmamatch

På lördag den 5 mars tar vi emot Brynäs hemma i NHC Arena! Säkra din plats idag på tik.ebiljett.nu