Jonathan Dahlén tillbaka i Timrå IK
Publicerad: 2017-10-10

Timrå IK kan idag glatt meddela att JONATHAN DAHLÉN gör en återkomst i Timrå IKs tröja nr 54 under säsongen 2017/2018!

Dahlén har varit en del av Timrå IKs organisation sedan säsongen 2014/2015 och blev draftad av Ottawa Senators i andra rundan 2016. Därefter blev han trejdad till Vancouver Canucks i vintras. Under tiden som Jonathan Dahlén spelat i Timrå IK har han noteras för 50 mål och 36 assist (86 poäng) på 110 HockeyAllsvenska matcher (slutspel inkluderat). Detta har även resulterat i att Vancouver Canucks valde att skriva kontrakt med Dahlén.

Vart hans fortsatta utveckling ska ske har länge varit oklart och spekulationerna har varit många. Jonathan spenderade sommarträningen i Timrå IK och nu står det klart att det blir en fortsättning i klubben under säsongen.

Kent ”Nubben” Norberg kommenterar Dahléns återkomst.
”Först och främst tycker jag att det är kul att Jonathan kommer tillbaka till oss. Utöver att det här är en bra förstärkning för oss då han är en väldigt skicklig spelare så är även det här ett bra sätt för Jonathan att komma tillbaka från körtelfebern som han drabbades av tidigare i höst. Sen så hur länge han blir kvar låter jag vara osagt, han har en out-klausul i kontraktet till och med 18-01-31 som innebär att han kan ta steget till SHL eller nordamerika under säsongen.”

Jonathan själv tycker att det ska bli kul att skrinna ut på isen i NHK Arena igen!
”Det känns grymd kul att det blev en så pass bra lösning och jag är väldigt nöjd att få åka ut i Timrå-tröjan och spela igen. Det ska bli riktigt skoj och jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk på matcherna. Men det ska bli grymt spännande att komma in till grabbarna. Framförallt nu när dom leder serien och har gjort det så pass bra!”

_____________________________________________________________

Nästa match i NHK Arena spelas på fredag kl 19:00 mot Västerviks IK. 

David Åberg