Robin Alvarez ansluter till Timrå IK
Lagbygget2021-06-01
Timrå IK kan idag meddela att Robin Alvarez ansluter sig till truppen med ett tvåårskontrakt. Varmt välkommen!

Robin Alvarez är fostrad i IK Pantern och spelade som junior för Malmö Redhawks. Säsongen 04/05 debuterade Robin i Malmö Redhawks J18 och spelade året därpå i J20 Superelit. Säsongen 07/08 tog Robin steget upp till A-laget i HockeyAllsvenskan där han blev kvar i 7 säsonger.

Säsongen 14/15 debuterade Robin i SHL för Djurgårdens IF där han spelade två säsonger innan flytten tillbaka till Malmö Redhawks, som denna gång spelade i SHL. Där tillbringade Robin två säsonger som assisterande lagkapten. Säsongen 18/19 flyttade han till Skellefteå AIK som han även där spelade två säsonger. Den senaste säsongen spelade Robin i Frölunda HC. Robin har 307 spelade matcher i HockeyAllsvenskan, 321 matcher i SHL och gjort totalt 297 poäng på dessa matcher.

– Robin är en rutinerad forward med bra karaktär och bra skridskoåkning som med sin rutin kommer bli otroligt viktig för Timrå IK, berättar Kent Norberg.

– Timrå IK är ett spännande lag som jag hoppas kan bygga vidare på från föregående säsong och som kan bli en rolig uppstickare i den nästkommande. Jag är en hårt arbetande spelare som är oöm och gillar att ta mig in framför motståndarnas mål, kommenterar Robin Alvarez.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

{!A}

Kevin Blomkvist