Forsberg snackar inför Oskarshamn
2016-12-18

Inför Timrå IK - IK Oskarshamn, NHK Arena måndag 19 december kl. 19.00

Efter att ha förlorat fyra raka matcher hoppade Timrå IK tillbaka upp på vinnarspåret igen via en 3-2 seger mot Mora IK i fredags. Nu återstår endast en match innan jultomten (självklart också rödvit) tar plats i våra hem och laget får några dagars ledighet. Motståndet i kvällens match är IK Oskarshamn som gått från klarhet till klarhet ju längre säsongen gått och nu ståtar med seger i fyra av sina fem senaste matcher. Dessutom har man tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna. I inbördes möten denna säsong står det 1-1 via segrar på respektive hemmaplan.

 

Hur viktig var egentligen segern mot Mora, Roger?
- Ju fler förluster på rad ju svårare är det att komma ur den dåliga spiralen. Det gäller att få stopp på blödningen så fort som möjligt så därför var det en viktig seger. Dessutom saknade vi tre bra spelare, men jag sa före matchen att vi har ett bra lag ändå som kan vinna matcher och det tycker jag vi bevisade.

Efter matchen mot Almtuna var Du riktigt irriterad över arbetsinsatsen hos laget. Vad Ni än pratade om efter den matchen så verkar det ha gett resultat för mot Mora såg det mycket bättre ut i det avseendet?
- Ja, det var bättre energi på alla håll och kanter i matchen mot Mora, och man kanske frågar sig varför det ska skilja sig från match till match, men det är människor vi har att göra med och inte maskiner. Vissa dagar är gråare än andra, så är det bara. Roligt att vi kunde studsa tillbaka.

Oskarshamn ligger tvåa i powerplaystatistiken efter att man gör mål på nästan vart fjärde powerplay. Läge att hålla sig från utvisningsbåset med andra ord?
- Ja, det är viktigt att påpeka det, särskilt som vi besökt utvisningsbåset lite väl ofta de senaste två matcherna. Det gäller att vi visar bättre disciplin med klubborna och använder dem med förstånd.

Ni tränade idag (söndag). Var det nåt särskilt Ni tryckte på med tanke på att just Oskarshamn står för motståndet?
- Nej, inte tekniskt/taktiskt utan vi försökte hålla bra fart i övningarna för att fortsätta ha pigga ben och pigga skallar. Kan vi ha ett bra tempo i det vi gör på matcherna brukar det räcka långt.

Ni ersatte JVM-trion Dahlén-Lööke-Pettersson med Anton Kalte, William Erenrot, Jesper Wiberg, från J20-laget och dessutom var Filip Fällman ombytt. Du satte ihop Wiberg-Kalte-Erenrot i samma kedja senast. Vad tycker Du om deras insats i matchen?
- Som matchen gestaltade sig fick de lite mindre istid än vad som var tänkt på förhand, men de gjorde det bra när de fick chansen. Det tar ett tag att vänja sig vid A-lagsspel som skiljer sig en del från juniorhockey.

Man vill ogärna ändra på ett vinnande lag. Hur resonerar Ni inför kvällens match. Blir det samma lag som mot Mora eller får vi kanske se någon annan junior i truppen?
- Det är samma JVM-trio som saknas fortfarande tillsammans med Molinder, Wedin och Westlund.
Jacob Olofsson, född 2000, gör debut i A-lagströjan mot Oskarshamn istället för Filip Fällman.  I övrigt ser laget ut som senast.

Vad är egentligen statusen på de skadade spelarna David Westlund, Andreas Molinder och Anton Wedin?
- Det är positivt för alla tre. Alla gör stora framsteg i sin rehabträning.
Molinder hoppas vi kan spela redan mot Pantern den 27:e och Wedin och Westlund kanske kan vara med mot Tingsryd (4:e jan) eller AIK (7 jan).

Redaktör timraik.se Jocke Sandström