Erik Andersson ansluter till Timrå IK
Lagbygget2021-06-03
Timrå IK kan idag meddela att Erik Andersson ansluter till klubben på ett tvåårskontrakt. Varmt välkommen!

Erik Andersson är född och uppvuxen i Nittorp där han även startade hockeykarriären i Nittorps IK. Säsongen 09/10 debuterade han i både J18 och J20. Säsongen därpå debuterade Erik i A-laget som då spelade i division två.

Säsongen 11/12 gick han över till HV71:s juniorlag. Han har under den tiden lånats ut till klubbar som Nittorps IK (Div 1) och VIK Västerås HK (HockeyAllsvenskan). Säsongen 13/14 spelade Erik sin första match i SHL för HV71. Tre säsonger senare (16/17) tog han SM-guld med laget.

Erik fick säsongen 18/19 ett nytt uppdrag i Rögle BK där han har spelat de tre senaste säsongerna. Totalt har Erik Andersson 324 matcher i SHL.

– Erik är en spelare med erfarenhet från SHL och som jag är övertygad om kommer bli en väldigt viktig spelare i Timrå IK. Han är en riktigt bra karaktär, säger Kent Norberg.

– När jag pratade med Nubben fick jag en bra känsla. Det ska bli en spännande resa som jag vill vara med på och etablera Timrå i SHL. Jag hoppas på ett par roliga och bra år där jag kan fortsätta att utvecklas och visa att Timrå IK hör hemma i SHL. Jag är en pålitlig spelare i alla tre zoner och gör det hårda jobbet. Jag vill fortsätta utveckla mitt offensiva spel och vara en bidragande spelare framåt, berättar Erik Andersson.

Kontraktet sträcker sig över två år.

{!A}

Kevin Blomkvist