Erik Walli Walterholm ansluter till Timrå IK
Publicerad: 2020-01-13
Lagbygget
Timrå IK kan idag meddela att den högerfattade forwarden Erik Walli Walterholm ansluter från Djurgården för resten av säsongen.

Erik har sin första hockeyfostran i Sollentuna HC men spelade under sin ungdomsålder i SDE HF. Säsongen 2016/2017 tog han klivet över till Djurgården för spel till en början i juniorlagen. Men redan säsongen därpå sprättade han in 39 poäng på 41 matcher i Djurgårdens J20 och fick chansen i 20 A-lagsmatcher. Säsongen därefter fortsatte succén i J20 (29 poäng på 30 matcher) och även A-lagsmatchningen.

Erik blev även draftad av Arizona Coyotes i draften 2017.

Totalt har han gjort 89 matcher i Djurgårdens A-lag och SHL. Nu ansluter han till Timrå IK för resten av säsongen.

- Det känns bra att vi i det läge där vi nu är i med skador på ett par spelare kan spetsa till truppen med Erik från Djurgården. Han är en hårt arbetande spelare med en potential att göra många poäng. Han har gjort nästan tre säsonger i Djurgårdens A-lag och förhoppningsvis får han sitt stora genombrott i seniorhockeyn här, kommenterar Kent Norberg.

- Det känns jättebra att komma till Timrå. Jag har bara hört bra saker om klubben. Jag kommer att bidra med bra fart, hårt arbete och förhoppningsvis hjälpa till så att Timrå kommer att vinna matcher, kommenterar Erik Walli Walterholm.

Erik kommer att spela med nummer 63 på ryggen.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2019/2020

{!A}

David Åberg