Luleå kommer på besök - Mot tredje raka!
Publicerad: 2023-01-04
Herr
Nu väntar en hektisk period med många matcher, framförallt på hemmaplan. Först ut i NHC Arena för året 2023 är Luleå Hockey imorgon. Nedsläpp kl 19:00!

Vi avslutade året 2022 på bästa sätt. Vi inledde året 2023 på bästa sätt. Nu fortsätter vi året 2023 på bästa sätt! Efter gårdagens vinst mot Frölunda har vi seglat upp till en femteplats i tabellen och har känning på top 3. Färjestad och Frölunda ligger tre poäng före oss men med sämre målskillnad och dessutom en match mer spelad hos Frölunda. 

Vi har på våra fem senaste matcher tre vinster, varav två av dessa är i våra två senaste matcher. Vi har med andra ord en god känsla i truppen just nu och förhoppningsvis så kan vi bygga vidare på den imorgon när vi tar emot Luleå Hockey. 

Det är ett Luleå som möjligtvis har något sämre känsla i truppen. Man har fyra raka förluster och ganska många insläppta mål på dessa matcher. Man har även halkat ner till en elfteplats i tabellen. Ett Luleå som är känt för att ha en bra defensiv har på den senaste tiden tappat in många mål. Man är dock fortsatt, över hela säsongen, bland dom lag som släppt in minst. Deras stora problem är egentligen inte där utan det är offensiven som inte alls fungerar. Man har gjort minst mål i ligan, 67 stycken. För att jämföra med Malmö, näst sämst på 71 mål. Timrå har gjort 84.

Offensiv kontra defensiv. Man har överlag en stark defensiv och ett stabilt boxplay (bäst i ligan) samtidigt som man inte gör många mål i vare sig fem mot fem eller i powerplay. Statistiken må tala sitt tydliga språk men för det så får man inte underskatta Luleås förmåga att göra mål. Då kommer det att smälla direkt. Samtidigt som vi måste hantera deras defensiv, men förhoppningsvis så har Luleå ett dåligt självförtroende efter många insläppta mål den senaste tiden. 

Timrå och Luleå har mött varandra två gånger tidigare under säsongen, båda matcherna uppe i Luleå och båda matcherna slutade med Timråvinst. Imorgon går vi för tredje raka! 

Säkra din plats till matchen på tik.ebiljett.nu - Tillsammans fixar vi tre nya poäng imorgon!

David Åberg