Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar

ELITHOCKEYGYMNASIET I TIMRÅ

Vid Ishockeygymnasiet i Timrå har du möjlighet att göra en rejäl elitsatsning på din ishockey i kombination med dina gymnasiestudier.

Ishockeygymnasiet för pojkar är ett NIU-gymnasium, medan flickgymnasiet är en lokal variant.

INTRESSEANMÄLAN POJKAR

Är intresserad att söka Timrå IKs hockeygymnasium så ska du göra en ansökan via Svenska Ishockeyförbundets sida (läs mer under anmälan) men du kan också komplettera det med ett mejl direkt till oss ([email protected]).

Skicka in vem du är, vilken klubb du tillhör idag samt kontaktuppgifter till både dig själv och en förälder. Vi i Timrå IK har ingen stor tryoutdag, utan vissa spelare bjuder vi under hösten in på provträningar. Ibland bjuder vi in flera spelare samtidigt och ibland bjuder vi in endast en spelare åt gången. En sådan provträning innebär oftast en heldag i Timrå med en Hockeygymnasium-träning på morgonen, studiebesök på skolan, presentation av föreningen för att sedan avslutas med en J18-träning på kvällen.

Med tanke på rådande omständigheter där Covid-19 ökar i samhället så har vi pausat all form av tryouter.

Parallellt med dessa provträningar så har vi en scoutgrupp som scoutar spelaren. Scoutingen av spelaren skiljer sig från spelare till spelare. Den kan ske ifrån video, live och i deras hemmiljöer. Detta innebär att vi kan både ge positiva och negativa besked utan att man varit på provträning.

Klicka här för att göra en intresseanmälan

INTRESSEANMÄLAN FLICKOR

Skicka in vem du är, Vilken klubb du tillhör idag, position samt kontaktuppgifter till både dig själv och en förälder. Skicka detta till [email protected]

UTBILDNINGEN

Utbildningen på skoltid sker fyra gånger i veckan, oavsett vilket program du läser, där all utbildning utgår från NHC Arena. Dessa timmar är fördelade mellan tisdag, onsdag och torsdag förmiddagar, samt fredag eftermiddag.

Avståndet mellan skolan och NHK Arena är ca 200 m, vilket gör att man med lätthet kan gå emellan och slipper stressen med transporter. Utbildningen på kvällstid sker i Timrå IK's två juniorlag, J18 och J20. Där tränar vi i stort sett varje kväll och spelar dessutom oftast två matcher i veckan.

PROGRAM

Eleverna på Hockeygymnasiet går sin vanliga skolutbildning på Timrå Gymnasieskola, där följande program kan läsas: El, Natur, Samhäll, Ekonomi, Teknik och Restaurang.

ANTAGNINGEN

Vi tar in maximalt in 14 elever per läsår och avgörande är hur vi tror att du kommer att utvecklas som ishockeyspelare. Du måste naturligtvis också ta dig in på ett ovanstående program vid Timrå Gymnasieskola.

BOENDE

Om du inte bor i Timrå kommun, så ordnar vi boende på gångavstånd från NHC Arena och Timrå Gymnasieskola. Detta görs via vår samarbetspartner Timråbo. Som vuxenjour fungerar våra tränare och instruktörer.

KOSTEN

På skolan serveras fri frukost och i samband med HG-träningarna finns det tillgång till mellanmål. Dessutom kan matlådor köpas till subventionerat pris, både i skolan och i Arenarestaurangen.

ANSÖKAN POJKAR

Ansökan görs via Internet och ansökningstiden är från början av september till 1 december.

Klicka här för att komma till ansökan

ANSÖKAN FLICKOR

Ansökan görs via Internet. Läs mer om deadlines m.m i länken nedan.

 

Klicka här för att komma till ansökan

KONTAKT

Joakim Nordstrand

Akademichef

Thord Johansson

Thord Johansson

Tf. Akademichef

Susanne Wåger

Rektor Timrå Gymnasieskola

Telefon060-16 32 64

Mats Näslund

Studievägledare Timrå Gymnasieskola

Telefon060-16 32 87