Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt

ELITHOCKEYGYMNASIET I TIMRÅ

Vid Ishockeygymnasiet i Timrå har du möjlighet att göra en rejäl elitsatsning på din ishockey i kombination med dina gymnasiestudier.

Ishockeygymnasiet för pojkar är ett NIU-gymnasium, medan flickgymnasiet är en lokal variant.

INTRESSEANMÄLAN POJKAR

Är du intresserad av att söka Timrå IKs hockeygymnasium så ska du göra en ansökan via Svenska Ishockeyförbundets sida (läs mer under "ansökan pojkar" längre ner på sidan) samt komplettera med att fylla i formuläret i länken!

Timrå IK har ingen stor tryoutdag, vissa spelare bjuder vi in till provträning under perioden augusti-december. Ibland bjuder vi in flera spelare samtidigt och ibland bjuder vi in endast en spelare åt gången. En sådan provträning innebär oftast en heldag i Timrå med ett besök på skolan, presentation av föreningen, istester under eftermiddagen som sedan avslutas med en lagträning på kvällen.

Parallellt med dessa provträningar så har vi en scoutgrupp som scoutar spelaren. Scoutingen av spelaren skiljer sig från spelare till spelare. Den kan ske ifrån video, live och i deras hemmiljöer. Detta innebär att vi kan både ge positiva och negativa besked utan att man varit på provträning.

Klicka här för att göra en intresseanmälan

INTRESSEANMÄLAN FLICKOR

Från läsåret 2022/2023 startar vi upp en lokal variant av hockeygymnasiet för tjejer. Är du intresserad av att söka skickar du in en intresseanmälan via formuläret nedan. Ansökan sker via skolan, alltså Timrå Gymnasium. Se länken under "ansökan flickor" längre ner på sidan

Timrå IK kan sedan komma att bjuda in dig till en provträning där vi ger dig chansen att se hur det går till hos oss samt att vi får se dig på isen, både individuellt och i lagträning. Parallellt med det kommer vi att ha en scoutinggrupp som håller koll på intressanta spelare under säsongen, både via video men också på plats under matcher och träningar. Detta innebär att vi kan ge både positiva och negativa besked utan att man har blivit kallad till provträning.

 Klicka här för att göra en intresseanmälan

UTBILDNINGEN

Utbildningen på skoltid sker fyra gånger i veckan, oavsett vilket program du läser, är densamma för pojkar och flickor där all utbildning utgår från NHC Arena. Dessa timmar är fördelade mellan tisdag, onsdag och torsdag förmiddagar, samt fredag eftermiddag.

Avståndet mellan skolan och NHC Arena är ca 200 m, vilket gör att man med lätthet kan gå emellan och slipper stressen med transporter. Utbildningen på kvällstid sker i Timrå IK's två juniorlag, J18 och J20 samt i Timrå IK's damlag.

PROGRAM

Eleverna på Hockeygymnasiet går sin vanliga skolutbildning på Timrå Gymnasieskola, där följande program kan läsas: El, Natur, Samhäll, Ekonomi, Teknik och Restaurang.

ANTAGNINGEN

Vi tar in maximalt in 14 elever per läsår och avgörande är hur vi tror att du kommer att utvecklas som ishockeyspelare. Du måste naturligtvis också ta dig in på ett ovanstående program vid Timrå Gymnasieskola.

BOENDE

Om du inte bor i Timrå kommun, så ordnar vi boende på gångavstånd från NHC Arena och Timrå Gymnasieskola. Detta görs via vår samarbetspartner Timråbo. Som vuxenjour fungerar våra tränare och instruktörer.

KOSTEN

På skolan serveras fri frukost och i samband med HG-träningarna finns det tillgång till mellanmål. Dessutom kan matlådor köpas till subventionerat pris, både i skolan och i Arenarestaurangen.

ANSÖKAN POJKAR

Ansökan görs via Internet och ansökningstiden är från början av september till 1 december.

Klicka här för att komma till ansökan

ANSÖKAN FLICKOR

Ansökan görs via Internet. Läs mer om deadlines m.m i länken nedan.

 

Klicka här för att komma till ansökan

KONTAKT

Joakim Nordstrand

Akademichef

Thord Johansson

Thord Johansson

Tf. Akademichef

Susanne Wåger

Rektor Timrå Gymnasieskola

Telefon060-16 32 64

Mats Näslund

Studievägledare Timrå Gymnasieskola

Telefon060-16 32 87