Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov

ELITHOCKEYGYMNASIET I TIMRÅ

Vid Ishockeygymnasiet i Timrå har du möjlighet att göra en rejäl elitsatsning på din ishockey i kombination med dina gymnasiestudier.

Ishockeygymnasiet för pojkar är ett NIU-gymnasium, medan flickgymnasiet är en lokal variant. Vi har även startat en LIU-variant för herrar med start säsongen 2023/2024.

INTRESSEANMÄLAN POJKAR

Är du intresserad av att söka Timrå IKs hockeygymnasium så ska du göra en ansökan via Svenska Ishockeyförbundets sida (läs mer under "ansökan pojkar" längre ner på sidan) samt komplettera med att fylla i formuläret i länken!

Timrå IK har ingen stor tryoutdag, vissa spelare bjuder vi in till provträning under perioden augusti-december. Ibland bjuder vi in flera spelare samtidigt och ibland bjuder vi in endast en spelare åt gången. En sådan provträning innebär oftast en heldag i Timrå med ett besök på skolan, presentation av föreningen, istester under eftermiddagen som sedan avslutas med en lagträning på kvällen.

Parallellt med dessa provträningar så har vi en scoutgrupp som scoutar spelaren. Scoutingen av spelaren skiljer sig från spelare till spelare. Den kan ske ifrån video, live och i deras hemmiljöer. Detta innebär att vi kan både ge positiva och negativa besked utan att man varit på provträning.

Klicka här för att göra en intresseanmälan

INTRESSEANMÄLAN FLICKOR

Från läsåret 2022/2023 startar vi upp en lokal variant av hockeygymnasiet för tjejer. Är du intresserad av att söka skickar du in en intresseanmälan via formuläret nedan. Ansökan sker via skolan, alltså Timrå Gymnasium. Se länken under "ansökan flickor" längre ner på sidan

Timrå IK kan sedan komma att bjuda in dig till en provträning där vi ger dig chansen att se hur det går till hos oss samt att vi får se dig på isen, både individuellt och i lagträning. Parallellt med det kommer vi att ha en scoutinggrupp som håller koll på intressanta spelare under säsongen, både via video men också på plats under matcher och träningar. Detta innebär att vi kan ge både positiva och negativa besked utan att man har blivit kallad till provträning.

 Klicka här för att göra en intresseanmälan

UTBILDNINGEN

Utbildningen på skoltid sker fyra gånger i veckan för NIU-eleverna, oavsett vilket program du läser, där all utbildning utgår från NHC Arena. Dessa timmar är fördelade mellan tisdag, onsdag och torsdag förmiddagar, samt fredag eftermiddag.

Avståndet mellan skolan och NHC Arena är ca 200 m, vilket gör att man med lätthet kan gå emellan. Utbildningen på kvällstid sker i Timrå IK's två juniorlag, J18 och J20 

För våra nya LIU-utbildningar, flick och pojk, är motsvarig utbildning två gånger i veckan, tisdagar och onsdagar, där flickorna tränar i NHC Arena och Timrå IK och pojkarna i Kovland och tillhör Kovlands IshF.

PROGRAM

Eleverna på Hockeygymnasiet går sin vanliga skolutbildning på Timrå Gymnasieskola, där följande program kan läsas: El, Natur, Samhäll, Ekonomi, Teknik och Restaurang.

ANTAGNINGEN

Vi tar in maximalt in 14 elever per läsår och avgörande är hur vi tror att du kommer att utvecklas som ishockeyspelare. Du måste naturligtvis också ta dig in på ett ovanstående program vid Timrå Gymnasieskola.

BOENDE

Om du inte bor i Timrå kommun, så ordnar vi boende på gångavstånd från NHC Arena och Timrå Gymnasieskola. Detta görs via vår samarbetspartner Timråbo. Som vuxenjour fungerar våra tränare och instruktörer.

KOSTEN

På skolan serveras fri frukost och i samband med HG-träningarna finns det tillgång till mellanmål. Dessutom kan matlådor köpas till subventionerat pris, både i skolan och i Arenarestaurangen.

ANSÖKAN POJKAR

Ansökan görs via Internet och ansökningstiden är från början av september till 1 december.

Klicka här för att komma till ansökan

ANSÖKAN FLICKOR

Ansökan görs via Internet. Läs mer om deadlines m.m i länken nedan.

 

Klicka här för att komma till ansökan

Nytt Hockeygymnasium läsåret 2022–2023

Nytt Hockeygymnasium läsåret 2022–2023

Till säsongen 2023–2024 skapar Timrå gymnasium tillsammans med Timrå IK och Kovlands IshF ett nytt lokalt hockeygymnasium. Detta kommer att ge fler ungdomar möjligheten att fortsätta spela hockey i närområdet och samtidigt kunna kombinera det med sina studier på gymnasienivå.

Timrå Gymnasium erbjuder ett upplägg där eleven läser 100 poäng Idrott och Hälsa 1 - specialisering under åk 1 och 100 poäng Idrott och Hälsa 2 - specialisering under åk 2. Ur ett hockeyperspektiv kommer detta att ge 2 tillfällen per skolvecka ålagda för is- och fysträning.

Detta är ett samarbete mellan Kovlands IshF och Timrå IK där eleverna/spelarna förväntas tillhöra Kovlands IshF där ordinarie träning och matchspel under kvällstid bedrivs.

Även isträningen under skoltid kommer att ske i Ånäshallen, Kovland medan fysträningen kommer att utföras i NHC Arena. Fördelen med detta upplägg är att spelarna har tillgång till sitt omklädningsrum i Ånäshallen och alla faciliteter där kvällsträningen bedrivs. Ingen flytt av utrustning blir således nödvändig.

Timrå Gymnasium står för transport till och från Ånäshallen och skolan, så att de logistiska delarna löser sig på ett smidigt sätt för alla elever. Instruktörer tillsätts av Timrå IK för att säkerställa en hög nivå av hockeyutbildning så att spelarna utvecklas i den takt som förväntas.

Vi vill att samtliga sökande är aktiva ishockeyspelare med en hög ambitionsnivå att ta sig långt inom hockeyn och kombinera det med sina gymnasiestudier.

De program som är möjliga att kombinera med den lokala hockeysatsningen är:

· El- och energiprogrammet

· Ekonomiprogrammet

· Naturvetenskapsprogrammet

· Restaurang- och livsmedelsprogrammet

· Samhällsvetenskapsprogrammet

· Teknikprogrammet

Intresseanmälan görs på respektive klubbs hemsida och ansökan sker direkt via Timrå gymnasiums hemsida, genom att klicka HÄR, fram till och med 10/2 – 2023. Senare under våren ges besked om eleven är antagen eller ej.

Frågor kring skolan besvaras av Mats Näslund på Timrå Gymnasium, hockeyrelaterade frågor under skoltid besvaras av Jimmie Lindström, Timrå IK och funderingar rörande hockeyn under kvällstid och helger så vänder ni er till Villiam Callmyr, Kovlands IshF.

- Ett lokalt hockeygymnasium har varit Kovlands IshFs önskan och förhoppning under flertalet år. Att nu kunna presentera detta och dessutom göra det i samarbete med Timrå IK känns fantastiskt. Det här ger fler spelare möjligheten att utveckla sina färdigheter i kombination med sina studier, utan att lämna distriktet, kommenterar Villiam Callmyr, Sportchef Kovlands IshF.

- Det känns jättekul att ge fler ungdomar chansen att fortsätta spela hockey i närområdet och att kunna kombinera det med sina gymnasiestudier. Ett samarbete likt detta med Kovlands IshF ger oss i Timrå en ännu större bredd med spelare som kan utvecklas under vår organisation, kommenterar Joakim Nordstrand, Akademichef Timrå IK.

Kontaktuppgifter

Jimmie Lindström, ansvarig Hockeygym Timrå IK: [email protected] 
Mats Näslund, studie och yrkesvägledare Timrå Gymnasium: [email protected]
Villiam Callmyr, Sportchef Kovlands IshF: [email protected]
Joakim Nordstrand, Akademichef Timrå IK: [email protected] 

KONTAKT

Joakim Nordstrand

Joakim Nordstrand

Akademichef

Jimmie Lindström

Jimmie Lindström

Hockeygym / Talangutvecklare

Susanne Wåger

Rektor Timrå Gymnasieskola

Telefon060-16 32 64

Mats Näslund

Studievägledare Timrå Gymnasieskola

Telefon060-16 32 87