Timrå visade stark vilja i tredje men föll på mållinjen.
Publicerad: 2017-12-20

Det var två perioder där det spelades ett starkt och samlat spel. Man kom in i tredje men allt man har och visar upp sin starka vändningspunk men det tog ett snöpligt slut efter förlängningen..

Timrå tar ledningen.

Pantern går ut stark och kommer snabbt ner i Timrås zon. Man får en möjlighet att testa Haukeland men han är stabil. Man gillar att ställa hög press på backparet. Pantern stökar till det i Timrås zon och då får Timrå spela poweplay.  Det dröjer inte långt in i poweplay så sätter våran egna 54. Dahlén 0-1 till Timrå. Det syns att målet har gett eld i baken och det ges fler chanser mot Panterns målvakt. Det blir en dålig rensning där Timrå prövar skott. Man har etablerat sig i offensiv zon. Det blir ett hårt spel som pantern tillslut kommer ut och gör en stark insats i defensiv. Vilka lägen! Ett uppspel från boyce-rotevall där pantern tappar kontrollen. Skott utanför.  Johnsson kommer i friläge och målvakten kastar sig ut men missar Johnsson och han passerar skottlinjen vilket inte resulterar i något mål.

Tiden då Pantern kvitterade.

Period två startar med en fartfylld inledning där Timrå tar övertag över matchen. Pantern åker ut för en Hooking och Timrå ska spela powerplay igen. Kedjan med Dahlen, Lavoie och Larsson är den ledande kedjan. Haukeland fortsätter spela starkt inför kassen. Hardegård lyfter ut men det vänder snabbt när Pantern sätter skott mott kassen. Den går utanför. Efter 11.22 åker Timrå ut på sin första utvisning. Men det hinner gå 1 minut så drar Hardegård på sig en utvisning och det blir spel 5 mot 3.  Men när det kvarstår 20sek så kvitterar Pantern till 1-1. Det kvarstår spel 5 mot 4 i 29se. Ingen vidare utdelning och det är spel 5 mot 5. Hållander provar skott i ribban hos pantern. Tillslut åker pantern ut för en tripping men det kvarstår bara 10sek av perioden. Det hinner inte bli någon etablering så man tar med sig powerplay in i tredje perioden.

Matchen spelas i tredje

En tredje period som verkligen sätter eld på matchen. 57.Wedin kommer från ingenstans och nätar 1-2 till sitt Timrå IK. Som ett känt ordspråk så går det fort i hockey och pantern vill inte vara sämre. Det kommer ett starkt anfall från pantern och det står 2-2 i matchen. Det märks tidigt att det är tredje perioden som kommer avgöra. Efter mycket omtumlande spel så kan Timrå sätta ett snabbt spel i offensiv och genom assist av Lavoie kan lagkaptenen sätta 2-3 till Timrå. Man har åter ledningen och man spelar med långa anfall. Det är ett bra hem jobb från Hållander som är beredd när Pantern kommer in i defensiv. Det blir avblåst för spelare i målgården. När Timrå tabbar sig på blå tar Pantern tillfälle och slänger in 3-3. Det blir äntligen match igen. Att det kommer mer mål är vi säker på men hur många är frågan. Halva perioden har gått. Pantern har fått ett bra spel i Timrå zon. Man passerar alldeles för lätt förbi Timrås försvar. Trots små försök från Timrås sida att ta sig mot offensiv så får man ingen större utdelning. 22.Berlund åker ut för en hooking och man bjuder in pantern till övertag. Det tar 20sekunder så har pantern reducerat till 4-3. Det krävs det lilla extra för att man ska återhämta detta med 4 minuter kvar av matchen. Men det dröjer inte länge när pantern drar på sig en utvisning och man ger Timrå chansen och den tänker 17.Lavoie verkligen ta. Han ser till att vinna en poäng till sitt Timrå och man ska nu spela förlängning med 4-4 på tavlan.

Förlängningen, vem tar sista poängen.

Det tar inte många minuter innan en självklar utvisning bortses från domaren och pantern tar sig in i Timå försvaret med minus en gubbe och kan näta det bakom haukeland och pantern plockar extra poängen.