Timrå/Sundsvall Dam klara för DamEttan Norra
Publicerad: 2022-06-20
Timrå/Sundsvall Dam
Timrå/Sundsvall Dam kommer att spela sin första säsong i DamEttan Norra den kommande säsongen. Laget kommer även fortsätta att spela i division 2. Här är tränarnas tankar inför den kommande säsongen!

Den gågna säsongen var en lärorik sådan för Timrå/Sundsvall Dam, som spelade sin första säsong i division 2. Den kommande säsongen kommer laget att spela i både division 2 som förra säsongen, men även spela i DamEttan Norra. Eftersom det är så pass få lag i DamEttan Norra fanns möjligheten att anmäla lag till serien.

– Det var en uppstartsäsong då det var många av tjejerna som aldrig har spelat en seriematch tidigare, eftersom de flest har nyligen börjat spela hockey. Utifrån dem förutsättningarna så tycker jag att förra säsongen är en helt godkänd säsong. Vi växte genom hela säsongen och om man jämför med våra första match och vår sista match så var det en stor skillnad på kvalitén i vårt spel, säger Julia Kaldensjö, assisterande tränare Timrå/Sundsvall Dam.

– Vi i ledarstaben bestämde på vårt först ledarmöte inför säsongen att vi vill skapa de bästa förutsättningarna för tjejerna i länet och tog därmed beslutet att anmäla oss till DamEttan. Vi kommer att mötas av utmaningar men vi fokuserar på den långsiktiga målet. Vi vill kunna utveckla spelare i länet från hockeyskola hela vägen upp till seniorhockey. Därför kände vi att det var nästa steg att ta i vår utveckling. Timrå IK som förening har över 40 tjejer inskrivna i Tre kronors hockeyskola och vi vill ge dem möjligheterna för att kunna stanna i föreningen. Vi har även startat ett hockeygym för tjejer som startar i höst. I och med att vi kommer att spela div 2 och DamEttan, blir föreningen mer attraktiv för spelare runt om i landet. Vi ser fram emot steget till DamEttan och väntar oss en lärorik säsong där vi tillsammans tar oss igenom med och motgångar. Det blir spännande att se resultatet både på och vid sidan av isen med säsongens gång. Det finns ingen tvivel om att vi kommer att växa på individnivå, men även växa som förening, säger Georgina Farman (huvudtränare), Julia Kaldensjö (ass. tränare), Kevin Blomkvist (ass. tränare).

Här är lagen i DamEttan Norra:

  • Skellefteå AIK
  • MoDo Hockey
  • IF Björklöven
  • Luleå HF
  • Timrå/Sundsvall Dam
Kevin Blomkvist