Lavoie bjöd på hat-trick när Timrå storspelade

10 januari 2018 20:45

Matchen mellan Timrå och Västervik fick en oanad utveckling. I den andra perioden ryckte Timrå från 2–0 till 7–0, bland annat sedan Alexandre Lavoie fullbordat ett hat-trick. Till slut kunde Timrå vinna med häpnadsväckande 7–2.


Superstart för Timrå

En mycket mer intensiv matchinledning är svår att önska. Efter bara 13 sekunder åker Västervik på matchens första utvisning och 14 sekunder senare gör Alexandre Lavoie matchens första mål, men Timrå var inte nöjda där. Strax därefter kommer Jeremy Boyce-Rotevall fri men stoppas upp. Timrå får ytterligare ett powerplay och de vill inte vara sämre den här gången. Erik Karlsson kan prickskjuta in 2–0, återigen i numerärt överläge och Timrå har fått en smakstart på matchen. Matchen lugnar sedan ner sig lite, utan att för den sakens skull tappa vidare mycket i tempo. Emil Berglund får en god chans när han frispelas av den för kvällen stekhete Alexandre Lavoie men han lyckas inte förvalta möjligheten. Mot slutet av perioden får så Timrå ännu en chans i powerplay men dessvärre är laget inte fullt lika effektiva som i början av perioden och 2–0 står sig fram till pausen.

Vem drog ur proppen?

Timrå är inte nådiga i inledningen av perioderna och fortsätter på den inslagna vägen i mittperioden. Den här gången är det Jonathan Dahlén som står för nätrasslet och även om domaren väljer att ringa på det råder det i slutändan inga tveksamheter, Timrå utökar till 3–0. Publiken i NHK Arena ska givetvis inte behöva vänta länge till innan de välbekanta nätmaskorna rasslar till igen. Den här gången är det Jacob Olofsson som utökar till 4–0 och ännu en imponerande inledning av en period är ett faktum. Men Timrå vill inte nöja sig med det och Alexandre Lavoie, synbart fylld av självförtroende, kan på elegant Lavoie-vis skjuta in 5–0. Jonathan Dahlén vill inte vara sämre än kanadensaren och utökar till 6–0, med andra ord även hans andra mål i matchen som har förvandlats till en stor uppvisning av Timrå. Om det skulle sluta där? Givetvis inte och 7–0 kom att bli en riktig höjdpunkt i matchen då målskytten är ingen mindre än Alexandre Lavoie som i och med det noteras för ett hat-trick och hyllas med stort jubel i NHK Arena. Mitt i målfesten får Erik Karlsson en utvisning och Västervik är lika effektiva i numerärt överläge som sina motståndare och reducerar till 7–1. Så slutar också den andra perioden som kan sammanfattas som, minst sagt, minnesvärd.

Lugn avslutning

Den tredje perioden inleds i ett betydligt lugnare tempo även om det fortfarande bjuds på underhållande hockey. Efter knappt åtta minuters spel får Timrå ännu en chans i powerplay. Även om de vid tillfällen lyckas etablera spel i offensiv zon och skapar några chanser blir det aldrig riktigt nära och Västervik kan hålla undan. Efter urladdningen i mittperioden är känslan att båda lagen mest spelar av de sista 20 minuterna. Det hettar till när Haukeland fastnar bakom målet och lämnar kassen öppen. Timrå håller dock nerverna i styr och kan iskallt avstyra. Med bara sekunder kvar reducerar Västervik till 7-2 som står sig matchen ut och Timrå tar en imponerande, makalös och smått surrealistisk seger.

Timrå IK - Västerviks IK

Mål: 7–2
Skott: 21–19
Utvisningsminuter: 2–8
Tekningar: 26–27

Målskyttar:
1–0, 5–0, 7–0, Alexandre Lavoie
2–0, Erik Karlsson
3–0, 6–0, Jonathan Dahlén
4–0, Jacob Olofsson
7–1, Oscar Drugge
7-2, Oskar Carlsson