Välförtjänt, kontrollerat och vackert
Publicerad: 2018-03-11

Det är en match utan dess like, första perioden är det bara känslor men när andra perioden kommer så visar grabbarna att det är nu det ska avgöras..

Första perioden levererar starka känslor

Det tar kanske bara några sekunder innan Timrå hinner sätta press på Leksands målvakt. Man kan känna spänningen i hela arenan. Leksand får också en chans men Haukeland är stark. Man blir fast i defensiv zon och har svårt att ta sig lös. Men efter ett tapp på blå linje kan Timrå dra sig loss och närma sig offensiv zon. Det blir tekning. Man har svårt att etablera sig och man åker snabbt ut i mittcirkeln. Dahlén ger sig på ett målförsök men blir istället tacklad. Det ser dessvärre ut som att axeln inte sitter som den ska. Oklart hur det gått. Men ingen utvisning från tacklingen. Galló visar på styrka när han inte låter Leksand ta av han pucken. Nu har Timrå fått en bra plats i offensiv och det är bara en nätning som fattas. Leksand drar på sig matchens första utvisning, en tripping. Timrå spelar powerplay i mindre än en minut när man nätar. Men domaren blåser för spelare i målgården så på tavlan står de fortfarande 0-0. Leksand blir fulltaligt. 7 minuter kvar att spela. Ett sent powerbreak var välbehövligt. Olofsson avlossar ett vasst skott som tar i ribban. Det är som förutspått väldigt mycket känslor på planen. Mycket närkontakt. Dahlén är åter på plan så det måste gått bra trots smällen. 17.44 åker Timrå på en utvisning. Det hinner inte bli någon utdelning.

Dahlén sätter signatur på matchen

Timrå tar kommando direkt efter pucken släpps. Det tar bara en minut in i perioden så drar leksand på sig en utvisning. Nu vill man se ett mål. Man ställer upp i offensivt och kan ge sig på mål. Men det blir ingen utdelning trots en stark insats. Haukeland försöker peppa sina grabbar men Leksand  blir fulltaliga. Sedan ges Olofsson en chans men istället blir se gruff framför kassen och Olofsson samt en spelare från leksand från sitta varsin 2 minutare. Detta leder till spel 4 mot 4. Timrå har några otroligt bra chanser men ingen utdelning.  Båda lagen blir istället fulltaliga. Timrå leder just nu skotten 7-13. Galló hjälper Haukeland att styra bort en puck som inte går att då kontroll på. Det är svårt att inte nämna vilka otroliga räddningar Haukeland gör och vilket försvar han bidrar med. Ett powerbreak 10.11 som ger spelarna lite andrum. Det går dock snabbt för leksand att ställa upp inför Haukeland och Timrå måste ofta försvara sig. Men han spelar som vanligt otroligt kyligt och med lugn. Dahlén tar saken i egna händer och gör sin signatur, han tar pucken köksvägen och sätter den. Timrå tar ledningen i mitten av andra perioden.  I den här perioden visar Timrå sig starkast och etablerar sig därför mest i offensiv. Klockan slår 16.35 och Karlsson nätar 0-2 till sitt Timrå IK. Just nu känns de som ett lag i hallen.

Leksand kan inte komma igen

Det hinner bara gå 10 sekunder så är Olofsson framme och pressar på Leksands målvakt. Den tredje perioden brukar vara Timrås bästa så länge dom inte spelar på ledning. Men efter 3 minuter  drar leksand på sig en utvisning för hög klubba och det ska nu spelas powerplay för Timrå. Det hinner inte bli någon målchans för Timrå när leksand kliver ut med fulla man på plan. Men det känns som att alla är sugen på att näta. Det kommer skott från alla håll och från alla spelare. Känslorna har inte svalnat av i tredje. Det är om inte mer känslor. Lite svårt avgöra vilka som styr matchen men på spelet lyser det ingen självklarhet hos leksand. Snarare Timrå som ser till att leksand får jobba sig igen den sista perioden utan någon som helst målchans. Som vanligt i hockey så låter ingen klack någon annan spelare röra sin egen. Det som hörs är allt mellan stark sång och irritation. Den här matchen går ingen orörd. När klockan slår 16.20 så tvingas Strömberg sätta sig i utvisningsbåset och man måste nu försvara sig. Men när Timrå har 28 sekunder kvar så gör leksand en holding och det blir spel 4 mot 4 i 28 sekunder. Timrå får powerplay men 1 minut och 22 sekunder. Av matcher kvarstår 1 minut. När det står 5 sekunder kvar så nätar leksand 1-2. Men matchen är klar, Timrå har funnit 2/5 matcher i finalen.