• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Idag 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt

Timrå klart för direktkval till SHL

13 mars 2018 21:29

Timrå hade tre matchbollar i matchserien mot Leksand men det räckte med en. Efter en övertygande seger med 4**–**1 står det nu klart att Timrå kommer att få möta Karlskrona i direktkvalet till SHL.


Drömstart för Timrå

Timrå, med två segrar i bagaget, går ut hårt och det ska inte dröja länge innan de får utdelning. Johannes Kinnvall prickskjuter in 1–0, ett mål som blir hans andra raka på hemmais. Uppenbart stärkta av målet fortsätter Timrå ligga på och pressa offensivt. Det ska också ge resultat. När Timrå erövrar pucken i mittzon får Jonathan Dahlén en utmärkt passning och rycker till synes bekymmerslöst ifrån försvaret. Väl fri med målvakten gör han precis vad han ska och 2–0 är ett faktum. Om Timrå nöjer sig där? Inte tillnärmelsevis. Anton Wedin skjuter ett skott mot mål men det är inte helt säkert huruvida pucken är i mål eller ej. Efter en tids överläggning bedömer domaren att målet inte ska godkännas men Timrå fortsätter pressa. Trots övertaget får vi inte se så mycket mer i perioden.

Målsnålt men chansrikt

Andra perioden inleds något jämnare än den första men fortfarande med fördel Timrå. Jeremy Boyce-Rotevall lyckas rycka sig loss men stoppas – alldeles för tufft enligt domaren som dömer straffslag. Dahlén får ta den men målvakten räddar. Istället kommer matchens första utvisning kort därpå när Alexandre Lavoie crosscheckar en spelare i Leksand. Väl i boxplay är det faktiskt Timrå som imponerar mest. Leksand har svårt att etablera spel i offensiv zon och Timrå kan istället kontra. Jeremy Boyce-Rotevall och Johan Johnsson får varsitt friläge men båda dessa räddas. Mot slutet av perioden får Hampus Larsson sig en tryckare och Timrå får sitt första powerplay för kvällen. För troligen första gången i matchen lyckas dock inte Timrå skapa någon direkt chans och Leksand kommer lindrigt undan. Det blir inga mål i den andra perioden men den saknar knappast dramatik.

Kvalplatsen säkras

Tidigare har utvisningarna lyst med sin frånvaro men i den tredje perioden låter den första utvisningen inte vänta på sig. Anton Wedin rycker sig loss, trippas och Timrå får spela powerplay. Den här gången är Timrå mer på tårna. Anton Wedin har stått för två assist, Marcus Hardegård ska komma att få sin andra men ingen överträffar Jonathan Dahlén när han sätter sitt andra mål och sin tredje poäng för kvällen. Timrå utökar till 3–0 men strax efter målet får Didrik Strömberg en utvisning. Leksand lyckas inte skapa något i powerplay men reduceringen ska ändå komma. Väl fulltaliga sätter Filip Johansson Leksands första mål för kvällen och väcker lite liv i matchen. Den gnistan som tänds för Leksand ska snart komma att släckas. Med knappt tre minuter kvar av perioden håller sig Erik Karlsson framme och gör 4–1 till Timrå som stormar mot direktkvalet till SHL. My ket mer än så händer inte. Timrå vinner matchen med 4–1, de vinner hela hockeyallsvenskan och nu väntar kvalspel till SHL mot Karlskrona.

Målskyttar:

1–0, Johannes Kinnvall (Wedin, Dahlén)
2–0, Jonathan Dahlén (Hardegård, Wedin)
3–0, Jonathan Dahlén (Hardegård, Johnsson)
3–1, Filip Johansson (Müller, Karlsson)
4–1, Erik Karlsson (Galló, Strömberg)

Statistik:

Mål: 4–1
Skott: 30–17
Utvisningsminuter: 8–8
Tekningar: 23–37

Nedan är spelschemat för matcherna mot Karlskrona

Spelas i bäst av sju matcher. Vinnaren spelar i SHL 2018/19. Förloraren spelar i HockeyAllsvenskan 2018/19.
Match 1: Söndag 25 mars 18.30 Karlskrona HK - Timrå IK
Match 2 Tisdag 27 mars 19.30 Timrå IK - Karlskrona HK
Match 3: Torsdag 29 mars 19.30 Karlskrona HK - Timrå IK
Match 4: Lördag 31 mars 18.30 Timrå IK - Karlskrona HK
Ev Match 5: Måndag 2 april 19.30 Karlskrona HK - Timrå IK
Ev Match 6: Onsdag 4 april 19.30 Timrå IK - Karlskrona HK
Ev Match 7: Fredag 6 april 19.30 Karlskrona HK - Timrå IK