• Huvudsponsorer

Johan Johnsson lysande i nattsuddarmatch

2 februari 2018 22:07

Gästande Pantern var försenade till matchen som fick skjutas upp. Väl igång var Timrå och Johan Johnsson piggast. En glödhet Johnsson säkrade seger med 3–2 genom att göra två mål och en assist.


Timrå piggast i sen matchstart

Trots den sena matchstarten var det två pigga lag som kom ut på isen i den första perioden. Pantern börjar med att testa Henrik Haukeland men Timrå svarar upp och tar kommandot i matchinledningen. Matchens första riktigt farliga chans kommer efter drygt åtta minuter när Vilmos Galló kommer fri mot målvakten som dock kan mota undan. Målet kommer istället kort därpå, d genom Johan Johnsson. Pucken ligger och dansar på mållinjen innan Johnsson till slut kan peta in ledningsmålet. Haukeland hinner dessutom göra en superräddning på vad som ser ut att vara ett solklart mål innan det är dags igen. Samma kedja som på 1–0 men den här gången är det ombytta roller. Johan Johnsson assisterar Emil Berglund som kan sätta 2–0 för Timrå. Kvällen fortlöper i positiva tongångar för Timrå som strax därpå får spela powerplay, även om det inte blir något mål fortsätter hemmalaget att skapa riktigt heta chanser. 2–0 står sig dock tiden ut i en period som domineras av Timrå.

Johnsson fortsätter leverera

Tidigt i den andra perioden får Timrå kvällens andra chans i powerplay. Den här gången förvaltar de det numerära överläget bättre och Medelpads hetaste fredagsunderhållning, Johan Johnsson, gör sitt andra mål för kvällen. Timrå övertygar fortsatt i den andra perioden och trycker på för ett fjärde mål. Timrå får ytterligare en chans i powerplay när Pantern har för många spelare på isen men den här gången är hemmalaget inte fullt lika framgångsrika som senast. Istället reducerar Pantern till 3–1 med tre sekunder kvar av sitt boxplay, ett resultat som står sig perioden ut.

Reducering – men inte närmare än så

I den tredje perioden är det istället Pantern som får en tidig möjlighet i powerplay sedan Hampus Larsson utvisats. Timrå lyckas dock stå pall bra och håller Pantern borta från att skapa några heta målchanser. Resten av perioden flyter sedan på i ett lite lugnare tempo än vad vi blivit bortskämda med tidigare i matchen. Pantern väljer att plocka ut målvakten med knappa minuten kvar av matchen och det ger resultat. Reduceringen till 3–2 kommer med tolv sekunder kvar men mycket närmare än så kommer inte Pantern. Timrå kan räkna hem segern i en riktig nattsuddarmatch.

Statistik:

Mål: 3–2
Skott: 47–20
Utvisningsminuter: 2–6
Tekningar: 42–25

Målskyttar:

1-0, Johan Johnsson
2-0, Emil Berglund
3-0 Johan Johnsson
3-1, Oscar Eklind
3-2 Dennis Svensson

____________________________________________________________

NÄSTA MATCH

Onsdag 7 februari
Gränby Ishall kl 19:00