Helgens resultat: Timrå J18 & J20
Publicerad: 2022-09-19
juniorer
I helgen har våra juniorlag spelat totalt tre matcher, där det blev två vinster och en förlust. Läs Martin & Martins egna ord om matcherna längre ned i artikeln.

J20

Timrå J20 har under helgen varit iväg till Gävle och Uppsala för att ta sig an Brynäs och Almtuna. Almtuna-matchen blev en säker vinst med 5-2 men Brynäsmatchen slutade med 5-4 till hemmalaget, trots en ettmåls-ledning i slutminuterna för Timrå IK.

Efter matchen fick huvudtränaren för Timrå J20 Martin Weel Sanne ge oss sin syn på matchen.

Ni har spelat 2 matcher i helgen, hur vill du summera matcherna?
- Det är två bra prestationer sätt till vårt spel men vi går bort oss i slutet av lördagens match mot Brynäs och ger till slut bort vinsten. Det är något som vi måste ta lärdom av.

Vad är det ni gjorde bra eller mindre bra i matcherna?
- Vi har inte riktigt hittat den där jämna nivån över 60 minuter som vi vill ha. Men vi har visat bra intentioner i spelet och stundtals presterat riktigt bra.

Är det någon speciell spelare eller kedja som har utmärkt sig lite extra?
- Jag tycker att Kevin Rönnelöw, debutant från j18, gjorde två fina matcher i helgen.

Kommande matcher
Den 24 & 25 september åker laget till Dalarna för att ta sig an Mora och Leksand på bortaplan. Kl 15:00 på lördag mot Mora och sedan kl 11:00 på söndag mot Leksand.

Först helgen 30 september - 2 oktober är det dags i NHC Arena för J20, då tar man emot Almtuna två gånger och avslutar sedan helgen med att ta sig an Brynäs IF. Fredag 30 sept kl 18:00 & lördag 1 okt kl 10:00 mot Almtuna, söndag 2 okt kl 11:00 mot Brynäs. Som vanligt är det fri entré

J18

Under helgen spelade även Timrå J18 match hemma i NHC Arena, mot Vännäs. Premiärmatch för våra J18-spelare. Det blev en match som länge var mållös men mot slutet av andra perioden hittade äntligen Timrå målet genom Adrian Thun-Hansson. Man fick glädjas av ledningen i pausen men bara två minuter efter nedsläpp i tredje kvitterar Vännäs. Men, med tio minuter kvar av matchen blir Timrå tilldömda ett straffslag som William Lindgren slår in och spikar slutresultatet 2-1.

Huvudtränare för Timrå J18, Martin Nilsson, ger oss en summering av matchen.

Ni har spelat premiärmatchen i helgen, hur vill du summera matchen?
- Premiärer lever alltid ett eget liv och årets premiär är mot ett strukturerat hårt jobbande Vännäs. Det känns och märks att det är första J18 regionalmatchen för många och vi får inte rätta stämmet. Med det sagt så är det alltid starkt att vinna en premiär.

Vad är det ni gjorde bra/mindre bra i matcherna?
- Tålamodet är nyckeln i gårdagens vinst och även fast vi tredje perioden låter Vännäs kvittera till 1-1 så känns det tryggt på bänken.

Är det någon speciell spelare eller kedja som har utmärkt sig lite extra?
- Jag tycker att Max Larsson i målet gör en topprestation och inger ett lugn.

Finns det något annat speciellt du vill lyfta från helgen?
- Alltid skönt att starta med en vinst på en serie. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt och varje dag bli lite bättre. Nästa hemmamatch är ett derby så då kommer vi återigen sättas på prov.

Kommande matcher
Redan nu på onsdag, 21 september, är det dags på hemmaplan. Timrå J18 tar sig an Sundsvall Hockey i säsongens första derby! Pucken släpps kl 19:00 i NHC Arena Som vanligt är det fri entré

Till helgen gästar vi Boden och Luleå med start kl 16:00 (lördag, Boden) och kl 11:00 (söndag, Luleå)

David Åberg