• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep

Timrå vann länsderbyt efter stark upphämtning

1 december 2017 21:40

Det var två perioder av het kamphockey och få mål men i den tredje satte Timrå fart. Hemmalaget vann länsderbyt mot Modo efter fyra mål i sista perioden.


Klassik derbytemp
Inledningen är intensiv och med strax över en minut spelad stjäl Lukas Zetterberg pucken och får ett friläge som går utanför. Det är Timrå som inleder mest alert men det är Anton Wedin som drabbas av matchens första utvisning. Modo har svårt att etablera spel i offensiv zon och Timrå klarar av det numerära underläget. Efter powerbreak avtar tempot något och i sann derbyanda blir matchen mer fysisk och Timrås Lukas Zetterberg är nästa spela att ta plats i utvisningsbåset. Timrås boxplay är av hög klass och Modo har svårt att skapa möjligheter. Timrå blir fulltaliga och tempen i NHK Arena stiger när Timrå dessutom sätter rejäl press på Modo med ett dubbelläge. Trots det förblir perioden mållös.
Modo spräcker nollan
I andra perioden dröjer det inte länge innan Haukeland testas för första gången på riktigt. Modo får en fin chans men norrmannen räddar. Timrå svarar upp med ett skott i ribban och matchen ser inte ut att ha tappat underhållningsfaktorn i paus. Modo spelar upp sig och till slut lyckas de överlista Henrik Haukeland i Timrås mål. Det är först i andra perioden som Timrå får sin första chans i powerplay. Dessvärre förmår laget inte skapas något och Modo blir fulltaliga. Kort därefter är perioden slut, ställingen är 0-1.
Imponerande vändning av Timrå
Timrå får ut hårt i den tredje perioden och bland annat kämpar sig Anton Wedin till ert friläge som dock blir utan resultat. Tidigt i perioden drabbas också den förre Timråspelaren Martin Røymark av en utvisning och Timrå får på nytt chansen i powerplay. Även om det inte blir framgångsrikt för Timrå så tar de undan för undan över matchen och när Jeremy Boyce-Rotevall kan kvittera till 1-1 känns det inte mer än rättvist. Samma Boyce-Rotevall kände trots det att han inte var nöjd. Inga många sekunder efter sitt första mål i matchen slog han in nästa på nästan identiskt vis och vänder därmed matchen för Timrå. Kanske trodde publiken i NHK Arena att laget skulle nöja sig där men Jonathan Dahlén ville annorlunda, och 3-1 lät inte vänta på sig. Modo fick en mycket fin möjlighet mitt i Timråforceringen men Haukeland står för en magnifik räddning. Istället kommer 4-1 för Timrå. Jonathan Dahlén slår en finurlig, klok och rent magisk passning till Erik Karlsson som gör allt så rätt och kan lägga in matchens femte mål. Båda lagen får sedan varsin utvisning och matchen avslutas i spel fyra mot fyra. Även om det hettar till lite på isen mot slutet händer det inte så mycket mer och Timrå kan räkna hem sin andra derbyseger för säsongen.
Statistik:
Mål: 4-1
Skott: 26-23
Utvisningsminuter: 10-10
Tekningar: 30-26
\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_\_

NÄSTA MATCH

Onsdag 4 December
Ljungby Arena kl 19:00